maandag 5 januari 2009

Knofje

"Flotje...euh...Flutje....Knulje...euh...Fofje...nee nee...KNOFJE! Ja! Ik wil Knofje kijken!"

Knofje is een dame van vierenhalf. Knalrood haar, leuke stoeiende papa en lieve gekke mama. Ze draagt de heerlijkste jurkjes en woont in een fantastisch huis. Samen beleven ze alledaagse avonturen. Mijn beide dochters zijn er stapelgek op, en hun mama, ja die kijkt ontroerd mee.

Enkel te zien via Youtube, wel in 'high quality'. Enige tijd geleden werd het nog uitgezonden op 'den Hollander' en er is een dvd van die wel in NL kan besteld worden.

9 opmerkingen:

 1. zalig, kenden we niet. Was de perfecte afsluiter van de dag, voor bedtijd. Z mogen als je 't mij vraagt dringend een Knofje-maternity-lijn op de markt brengen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ideaal voor bedtijd. Jammer dat er maar 6 afleveringen zijn! Stella spuugt nu net zoals Knofje bij het tandenpoetsen en ze was serieus onder de indruk toen Knofje ook haar korsten moest opeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De DVD van Knofje kregen we als geboortegeschenk bij de oudste dochter...bleef vervolgens 5 jaren in de kast liggen (wegens bvb geen dvdspeler) en is nu ontdekt! We haalden ook het boek uit de bib en dat is net zo leuk (en 100 keer meer verhaaltjes)...je kan er zelf de outfitjes bij bedenken.
  Tip: de DVD kwam gewoon van de fnac.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de tip Sarah! De dames zijn er gek op, elke avond sjoetjoep hier. Een dvd is misschien toch handiger, 'k zal eens in de fnac gaan zien se.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meisjesmama...euhum,de dvd lag dus 5 jaren geleden in de fnac.
  Enne...is er hier een knofjesfan die misschien kan "ontcijferen" wat knofje zingt bij de begingeneriek...is het echt een bestaande taal? We studeren er iedere keer op, maar raken er niet wijs uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, ik had het gelezen. Maar wie weet he! En anders als ik nog eens in NL passeer...
  Ik heb al gehoord dat niemand weet wat ze zingt, het is heel toevallig opgenomen. Stella probeert het liedje mee te zingen. :-)
  Ik meen er wel bekende melodietjes in te herkennen. Het is zo van dat typisch schattig zelfverzonnen gezang, dat weerklinkt hier ook dagdagelijks door ons huis. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben bij Fnac geweest en bestelde de dvd. Over 2 weken hebben we 'm en hij kost maar 5,99€! Een ideaal verjaardagsgeschenkje voor Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. knofje is in jaarsveld opgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen