vrijdag 6 februari 2009

Verjaardagsjurkje

Verjaardagsjurkje

Zo zag de jongedame eruit vanmorgen. Ze vertrok enorm blij naar school met een rozijnencake en een grote blok klei onder haar arm.
Gisterenavond maakte ik dit jurkje voor mijn jarige dochter. Ik had het haar beloofd toen de meisjes ruzieden over de kimono.
Ik tekende het patroontje zelf en het is me supergoed meegevallen! Ik ben een beginner en omdat het zo goed gelukt is leg ik even uit hoe ik dat gedaan heb. Hopelijk is mijn uitleg duidelijk. Ik heb gekozen voor een wikkeljurkje omdat ik zo geen knoopsgaten moest naaien of drukknopen moest gebruiken. Makkelijker zo leek me, je hebt dan natuurlijk wel meer stof nodig. Ik nam een jurkje dat haar goed paste en tekende op patroonpapier het rugpand over. Dat plooide ik in het midden dubbel en knipte het uit. Zo had ik een symmetrisch model. Daarna tekende ik van dat rugpand de buitenzijden nog eens over en trok ik een schuine lijn van de binnenkant van de schouder naar het midden van het achterpand (voor de schuine kanten van de voorpanden die over de borst lopen). Dit werd dan het voorpand. Ik hield de hele tijd de kimono in mijn achterhoofd en maakte het jurkje min of meer volgens hetzelfde principe. Vooraleer alles in elkaar te stikken naaide ik de biais op de armsgaten. Het ging van de eerste keer goed! En het zit haar als gegoten!

De foto's zijn niet zo goed, de kleuren van het jurkje komen niet zo goed tot hun recht.

2 opmerkingen:

  1. wauw wat knap zeg eeen beginner en dan zelf een patroon tekenen, ik wou dat ik dat kon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow! Je bent een beginner en schud er zo even zelf ene patroontje uit en zet het effe netjes in elkaar! (Dat geeft mij moed;))

    BeantwoordenVerwijderen