maandag 9 februari 2009

Parkeerproblemen

Ik kan parkeren ja, maar er moet wel plaats zijn he! Nonde***
Gelukkig wordt onze auto weinig gebruikt.

Ik mag dan wel in Gent wonen, hier op ons eiland is het rustig. Zo zalig kalm zelfs dat we afgelopen zomer bij elk straaltje zon op straat leefden. Fietsende dochters, pintjes en klapstoelen op de stoep, krijttekeningen op het asfalt, gekeuvel en gepintelier met de buren, beachballen tot in de nachtelijke uurtjes... Wat een zalig stadsleven!
Dat alles werd mogelijk gemaakt door de grote werken die Stad Gent op ons eiland uitvoert, onze buurt wordt opgesmukt en daar zijn wij niet rouwig om. Ons stukje straat was al heraangelegd, maar de stukken erachter nog niet. Daardoor hadden we geen doorgaand verkeer. Ook het cafeetje op de hoek was al enkele maanden dicht. Op ons eiland zijn er geen bakkers, maar wel tig cafeetjes die van 's ochtends 7 tot 's avonds 9u afgeladen vol zitten met havenarbeiders enzo...
Nu zijn we enkele maanden verder en de combinatie heraanleg en heropening van het cafeetje zorgt voor frustraties. De helft van de parkeerplaatsen zijn geschrapt. Goed zo! Nog meer plaats om te spelen! Maar nu parkeren die tooghangers natuurlijk wel voor mijn deur! En dat is niet zomaar een autootje hier en daar, neen dat zijn vrachtwagens, camionetten, aanhangwagens en vaak zatte bestuurders... Geen plaats voor kinderen dus. Gedaan met op straat spelen.
Dat kon ik niet zomaar laten gebeuren! Er wonen hier zoveel kinderen zonder tuin, die moeten op straat kunnen! Ik schreef een brief aan de schepen en elke andere mogelijk bevoegde dienst. En wonder boven wonder kreeg ik diezelfde dag nog antwoord! Ondertussen is er al heel wat heen en weer gemaild, is de buurtwerker al in het café geweest, wordt er overlegd met de wijkpolitie, is er een speelstraat aangevraagd en zal er worden bekeken of er met verkeersborden 't een en 't ander geregeld kan worden. Dat alles kwam de buurtwerker daarstraks allemaal persoonlijk verkondigen aan mijn keukentafel. Fantastisch toch! Ik krijg zelfs mails om te vragen of het al verbeterd is!
Sinds een aantal dagen staat onze auto weer voor onze eigen deur, handig. Nog handiger is natuurlijk hem nu zo laten staan, zijn we zeker ons plekje niet kwijt. Nog meer bakfietsen dus!

Gent is een fantastische stad die duidelijk haar inwoners serieus neemt! Woehoew!
Ik verlang naar een fantastische zomer...

3 opmerkingen:

 1. Wij hebben er hier ook regelmatig last van. De mensen die geen parkeerplaats vinden komen voor onze deur staan (parkeerverbod nochtans) en vaak zelfs zo dicht dat ik mijn fiets niet meer buiten krijg.
  Geweldig dat je zo'n positieve reactie kreeg van het stadsbestuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een fijne zomer en Moedige Moeders, Proost dat jullie fijn kunnen spelen buiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kwam hier via Anouk, leuk, een Gentse mama die logt! (woon zelf in Antwerpen) Heb een paar logjes naar beneden gespiekt... die kimono, wat is die geweldig. Ik koop nu veel kimono's voor mijn dochter, maar ga toch eens kijken of ik niet iemand zo gek krijg er eens een voor me te maken... joehoe!

  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen