dinsdag 17 februari 2009

Hongaars kiekske

Ik woon véél liever in Gent dan in de Stille Kempen. Toch zijn er soms wel zaken die ik mis. Zoals de appelbollen en worstenbroden die rond je oren vliegen op Verloren Maandag, het feit dat men je begrijpt als je een curryworst en Hollandse mayonaise bestelt in de frituur en dat je op een wip in NL staat! Mijn schoonmoeder stond hier van de week met weer wat heerlijks uit het Nederlandse supermarktassortiment. Bolletje schuddebuikjes, gekke hagelslag en een blaadje met verschillende recepten. Uit dat blaadje komt deze Hongaarse kip! Simpel en makkelijk.

Hongaarse kip

Benodigdheden:
 • 4 stukken kip (billen, borsten,...naar keuze!)
 • beetje vetstof
 • 2 uien
 • 2 rode paprika's (had ik niet liggen, ik gebruikte een rode en een gele)
 • 4 tomaten (ik gebruikte 6 romatomaten)
 • 1 eetlepel bloem
 • 2 eetlepel paprikapoeder (ik gebruikte mild poeder, en meer)
 • 100 ml yoghurt
 • peterselie (had ik niet in huis, doeme toch!)
Hoe? Zo!
De stukken kip kruiden met peper en zout en 10 minuten (afhankelijk van welk stuk kip je gebruikt) braden. Snipper de uien fijn en snijd de paprika's in grove stukken. Ontvel de tomaten door het vel in te snijden en ze eventjes in kokend water onder te dompelen. Voeg de uien, tomaten en paprika's toe aan de kip en laat 30 minuten zachtjes stoven. Roer een papje van de yoghurt, bloem en paprikapoeder en meng dit door het gerecht. Laat het iets indikken en strooi er als afwerking de peterselie over (zoek er niet naar, peterselie staat niet op de foto).

5 opmerkingen:

 1. Grappig ;-) ik betrap er mij ook soms op dat ik een curryworst ipv frikandel en hollandse mayonaise ipv zoete mayonaise wil bestellen. Als Limburgs Kempense ben ik aan de Maaskant terecht gekomen. Ze zouden hier vreemd opkijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OCH zijde gij van de Kempen jom, morik ok!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jot jom, zenne kik van de kaanten van turnauwt. Da gaai van de Kempen zij hadde kik allaank int snotje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Héhé!!

  Dan zijde veurzekers van Re-ie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ej seg! Ik bezig net een iets beschaafder taaltje dan die van Re-ie...Ik ben van Turnhout en woonde vlak voor ik in Gent bleef plakken nog een jaar of 4 in Ravels, in het derde bultje van België :-)

  BeantwoordenVerwijderen