zondag 9 mei 2010

Stella en haar eerste 10 kilometer

Na het in ontvangst nemen van de uitslaapuurtjes, het gele boeket bloemen, het roze boeket bloemen, de uitgebreide brunch en een zelfgemaakte kapstok besloten we een frisse neus te gaan halen.
De meisjes wilden fietsen, wij wilden wandelen. En liefst niet dat tesamen want anders doen wij niks anders dan achter ons dochters spurten. Na wat hysterisch gebrul kwamen we tot een compromis.


Vanaf onze achterdeur kunnen wij langs fietspaden, brugjes en parkjes naar de fantastische Bourgoyen-Ossemeersen fietsen. En Stella reed mee.
Vorig jaar leerde onze grote meis fietsen, afgelopen speelstraat leerde ze vertrekken en vooral op tijd stoppen. Ze mocht al eens mee naar de apotheek fietsen maar vandaag fietste ze mee naar de Bourgoyen. En terug! Ze heeft dus zo'n 10 kilometer in de benen. Zonder gezaag, zonder stoppen. En maar zwieren met die beentjes. En dat voor een vierjarige, ik sta er zelf versteld van!

20 opmerkingen:

 1. Dat klinkt inderdaad als een prestatie voor een vierjarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daz toch echt een felle hé, jouw Stella! En het Oliver + S vestje is dan toch voor Lili? Is er geen spel rond geweest? Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pittige madam, zomaar 10km fietsen als 4-jarige.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoere meid heb je hoor! Zomaar 10 kilometer fietsen :-)
  En wat Liesel zij over 't jasje, viel mij ook al op ;-) Kon Stella daarmee akkoord gaan of maakte je voor haar een nieuwe?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, dat is knap voor een vierjarige! En dat vestje van Stella is heel mooi. In oranje. Mmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een complete dag!! Volgende keer mét rondleiding van de JNMpiepers! Dat was echt de moeite, verhalen over de kak van de Cnadese gans en waarom op sommige plekken in de Bourgoyen de bomen zo makkelijk omvallen. Oh ja, en ook nog een verhaal van een kaboutyer die te hard in de oren van de witte netel had geroepen. Sindsdien is die netel dof... :-s
  Myarn wou op de terugweg ook meefietsen met Wouter, helaas is onze weg niet zo veilig...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Moest ik stella niet kennen, ik zou het gewoon niet geloven. Dat is echt een onvoorstelbaar kind!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Miljaar, 10 kilometer! Dat kunt ge mij zelfs niet meer laten doen! Straffe kuiten heeft die Stella :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zaten gisteren naast jullie tafeltje iets te drinken. Ik herkende de kindjes (en het appeltjesstofje). Ik wou goeiendag zeggen, maar durfde niet (stom, hé, moet je daar nu 32 jaar voor zijn...).
  Is Stella echt nog maar 4 jaar? Ze leek me ouder (groter?). Knap hoor van haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Jesupoze: allez jom! Ge had iets moeten zeggen! En dan bedenk ik nu direct dat ons bengels zo ontzettend ambetant waren aan dat tafeltje :) Vooral Stella, die per sé een warme choco wilde en dan niet wilde wachten tot ie was afgekoeld en dan boos werd op ons omdat de ie te warm was. En toch is ze nog zelf naar huis gefietst!
  Hadden jullie toevallig een baby bij die fruitpap kreeg en daarna niet van 't flesje water wilde drinken maar wel een koekje lustte? Zoja, Stella heeft alles gezien en uitgebreid uitgelegd tegen ons, over hoe dat zat met die baby daar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar allez, zo flink! Ik zit daar al zo lang op te wachten hè, op het moment dat we met de meisjes eens lange fietstochten kunnen maken (en dat ze dan zelf fietsen, dus niet op een aanhangfiets). En die van ons zijn al 7 en bijna 6! Ik vraag me echt af waaraan ik zo'n luie kinderen verdiend heb :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 12. er bestaat toch zo'n spreekwoord...wacht he...hoe ging dat nu ook alweer?...euhm...Ah ja: "Men oogst wat men zaait" hoewel ik moet toegeven dat ze haar spierkracht, conditie en uithoudingsvermogen heeft geërfd van de ene ouder die donderdag de stadsloop loopt en dus niet van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. zo zo, dar deed ik haar niet na op die leeftijd. ik geloof dat ik tot 6 jaar met zijwieltjes reed. en wat is dat voor schattig oranje jasje, ook een eigen maaksel?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hoedje af voor Stella!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Sjiek zeg. Wij hebben hier ook twee serieuze fietsers in huis, ze kunnen ook deftige tochtjes fietsen...maar op 4 jaar ging zelfs ons Stien nog geen 10 km gefietst hebben. En al zeker niet met zo'n kleine wielekes...die moeten twee keer zoveel rondtrappen als een volwassen.
  Chapeau!
  Ik moet zeggen dat de speelstraat hier ook een serieuze positieve invloed heeft op de fietskunde van de meisjes. Lang leve de speelstraat...nog maar eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fietst ze met een 12 inch fietsje? Dat is wel echt snel trappen he, zo'n kleine wieltjes?

  Ik vraag het omdat ik voor mijn zoontje van 4,5 (rijdt nog met 12 inch fiets) een FollowMe (tandem-koppeling) heb gekocht, en we onlangs (toen het nog mooi weer was ...) van Gent naar St Martenslatem/Deurle/Deinze/Machelen gefietst zijn - en hij dat heerlijk vond - maar als hij wil meefietsen moet hij wel heel snel trappen.

  We hadden ook het fietsstoeltje op de fiets, zodat hij kon uitrusten/dutje kon doen als hij moe werd - van Deurle tot in Deinze is er trouwens een super leuk fietspad, oude trekweg lang het water, geen autos.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Lieve: I know! We hebben die fietsroute al tig keer gedaan maar nog niet met de bakfiets erbij, je moet daar ergens een paar scherpe bochtjes nemen en op heel smalle paadjes met tegenliggers...vrees dat dat gesukkel zal worden met de bakfiets en ja dan stade daar!
  Ze fietst met het kleinste model fietske, 12 inch denk ik. En ja die beentjes moesten nog zwieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn te horen dat de Bourgoyen vanuit jullie (en (binnenkort) ons) schiereiland betrekkelijk eenvoudig te bereiken is.
  die van ons is ook fietsgek (hier vind je enkele van onze fietsfoto's).
  't zal wat worden op meulesteekoerse...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @JJ en de kinderen: van bij jullie nog gemakkelijker, wij moeten nu eerst door de modderpoel ;-) Gewoon de spoorwegbrug oversteken en dan de hele tijd rechtdoor (eventjes langs Jan Yoensplein) langs parkjes!

  En reken voor Meulestee Koerse maar op een stevige portie concurrentie want Stella heeft al een overwinning bij de peuters op haar palmares staan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen