maandag 1 juni 2009

En ze fietst!

Ze kan het! Ze fietst! Zonder steunwieltjes! Zonder sjaal! En gezwind!Stella is altijd al een snelle meid geweest. Nochtans was ze een randprematuurke. Al van bij haar geboorte had ze een stevig nekje, draaide ze vlot haar hoofd naar de andere kant en had ze volgens de kinderarts een uitmuntende spiertonus. Ze kon rollen op drie maanden, zitten op net 5 maanden, kruipen op net 6 maanden en zelfstandig lopen toen ze net geen elf maanden was en toen kreeg ze ook al haar eerste driftbui! En praten en zindelijk worden ging ook al zo gigantisch snel. Eigenlijk is ze met niks traag. Ze is nu drie jaar en bijna vier maanden. En nu fietst ze dus...zei de trotse moeder.

Het fietsavontuur begon met een loopfietsje dat we 2 maanden geleden eigenlijk gekocht hadden voor Lili (maar die was bang) . Stella cruisde er vlotjes mee rond, bolde meters lang uit met haar benen in de lucht. Ze had dus duidelijk een goed evenwichtsgevoel. Toch wilden we niks forceren en zouden we haar eerste fietspogingen bewaren voor de zomer. Maar onze oudste dochter is nogal eigenwijs. Ze wilde fietsen! Nu!

Oorspronkelijk was papa coach van dienst. Maar zoals ik al zei is Stella een eigenwijze dame, ze houdt er niet van om orders en instructies te krijgen en ja papa is een leraar dus...botsing! We oefenden gisteren met een sjaal onder haar armen maar al snel was het duidelijk dat ze het al heel goed kon. Toen papa op stap was hebben mama en dochterlief geoefend en het ging vanzelf! Ze kan het!

Toch een speciaal moment, je kind leren fietsen.


Iets minder speciaal was dit:Wasco op de keukenkasten, de deuren, het bad, de knopjes van de wasmachine...En zoals je kan zien is Stella's favoriete teken-onderwerp haar eigen handen.
Als ik haar schuldige smoeltje zie op deze foto moet ik erom lachen. De walvis ook al gevonden?

14 opmerkingen:

 1. En voor je het weet, kan je ze al niet meer volgen!
  Wat grappig (omdat het niet hier thuis is), die tekeningetjes op de kasten. Ze poetst het er wel zelf af... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat Stella (voor het fietsen, niet de wasco-capriolen :-) )! Knap om dit al te kunnen als je pas 3 bent. Wij hebben voor ons zoontje (2j5m) ook juist zo'n fietsje gekocht (een houten exemplaar), hopelijk met evenveel resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. proficiat!

  en een dikke duim voor het opvoedkundige aspect :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Way to go, Stella! Zo leuk, als ze dat zelf kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw!!! stella is inderdaad een rappe ze!
  die wasco is minder natuurlijk, wel supergrappig dat ze haar eigen handjes tekent ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, wasco, dat kan je nog afwassen... Ik had alles ooit eens onder handen genomen met blauwe viltstift, en dan vooral onze witte stoffen zetel :o).

  Super dat ze al fietst! Ik denk dat ik dubbel zo oud was, toen ik het kon ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een plaatje, die blonde krullenbol in de zon op die roze fiets! Ze kan zo de dreamlandcatalogus in! En haar kunstwerk het S.M.A.K. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wél trefzeker de starknop gekleurd. Toch geen klein applausje?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. JOEPIE!! reuzeleuk is het he om die beentjes op en neer te zien gaan, terwijl de fiets har bijna inhaald ;-) Mijn Emma (eind juli 5) fietst ook, sinds de paasvakantie. ze zaagt elke ochtend steevast om ZELF met de fiets naar school te mogen rijden... maar daar is mama nog niet klaar voor. Eerst nog wat oefenen in het straatbeeld...me dunkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ahum, mijn dochter is er zesenenhalf en moet morgen een fietsparcours op school afleggen...en ze is in staat om om te vallen als ze naar haar fiets KIJKT....zucht, ik heb echt geen fietsende kinders...Maar tekenen op stoelen of muren met de alcoolstift kunnen ze gelukkig bij mij wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauwh... Ze is echt wel een hele snelle meid!
  Die wasco-tekeningen zijn iets minder... Hopelijk is het eraf gegaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schitterend, dat gezichtje.
  Leuk dat ze kan fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

  Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
  * Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online aanvraag.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

  Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp/Telegram: +447903159998

  Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen