zondag 17 januari 2010

Tien jaar S10 ♥ 3s

Tien jaar geleden zat het zo. En dit jaar kon hij het niet vergeten omdat ik er maar over bleef praten, tien jaar begot! Ons decennium tesamen werd gevierd met een dagske Amsterdam!

Amsterdam revisited dus! En we zijn nog steeds helemaal zot van de stad.

Onze ouders wonen vlakbij de grens. De dochters werden er dus gedropt op vrijdagavond. Alles had vertraging! Onze bus voor ons deur zowat een half uur (jezus!) en dus misten we onze trein, de volgende trein naar A'pen had 6 minuten vertraging en dus misten we onze aansluiting en moesten we 40 minuten wachten. Om 17u15 stonden we op onzen drempel te wachten op de bus en om 21u30 stonden we met ons gat voor de stoof bij oma en opa. Gelukkig waren onze meiskes braaf en vielen ze in onze armen in slaap.
Zaterdagochtend namen we in alle vroegte de bus naar Tilburg en van daaruit de trein naar A'dam. Twee uurtjes later stonden we al in 't centrum! En zo stipt, die treinen in NL!
We kochten onze treintickets in Gent Sint-Pieters, daar is er een speciaal loket voor internationale treinen. We hadden schrik dat we te weinig tijd hadden om ze in Tilburg te kopen, maar daardoor betaalden we dus wel een dikke 15€ meer dan dat ze in NL kosten!

Onze ééndags-citytrip begon met een wandeling door het KNSM-eiland. Heel rustig want een woonbuurt. Maar wel enkele staaltjes van moderne stads-woningbouw en moderne grachten. En de leuke winkel Keet In Huis. Waar we alvast voor Stella een verjaardagscadeautje kochten! Langs het Entrepotdok en Artis.Volgens ons boekske (allez, dat van de oma want wij waren de onze kwijt) duurde de wandeling 3u maar wij deden het op 2u over glibberige voetpaden.

boven: KNSM-eiland, onder: Entrepotdok

Daarna haasten haasten haasten naar het Anne Frank Huis. We hadden onze tickets online gekocht en we konden tussen 12u30 en 13u30 binnen. Een gigantisch lange rij staken we voorbij (gnègnè) en werden helemaal stil daarbinnen. We waren er ooit al eens geweest maar bij mij dateert dat bezoek van in de lagere school. Echt de moeite!

Daarna the usual zoals Kitsch Kitchen en King Louie. Wat toile cirée en jurkjes voor de dochters rijker wandelden we naar de Kalverstraat. Niet dat ik zo graag shop en dat er zoveel andere winkels zijn dan in Gent of Antwerpen, maar omdat ik héél graag de Hema eens in wilde! Ik kom sowieso graag in de Hema en al helemaal in NL!
Dit ook vooral omdat we zo richting De Taart van m'n tante wandelden! Jeuj ende hoera!
Ik nam een stuk(je) Anne-Marie en mijn lief een stuk Maanzaadtaart. Ik moet toegeven dat ze wéér overheerlijk was maar dat ik erna wel wat mottig was haha.

boven: Maanzaadtaart, onder: Anne-MarieNa ons vieruurtje kuierden we nog wat door de heerlijke stad terug richting centrum voor:
"een lekker tentje midden in het centrum, waar je cosy met z'n tweetjes kunt eten, net even wat lekkerder en prima aan de prijs, maar ook gewoon gezellig in een soort bruin café setting: Frenzi "
Zoals Muriel dat zo mooi zegt! En inderdaad! Het was een voltreffer! Het was eeuwen geleden dat mijn smaakpapillen nog eens zo heerlijk verrast werden! Toch is het er eenvoudig en niet te duur. Heel erg lekker! Ik at er een lasagne met bospaddestoelen, spinazie en ricotta. Super! Mijn liefke ging voor een pasta met mosselen maar als ik niet zwanger ben zeggen mosselen me weinig eigenlijk.

Ondertussen was het beginnen regenen en gingen we dus -doodmoe- naar 't station. Rond 21u30 stonden we weer met ons gat voor de stoof bij oma en opa!

Amsterdam was nog altijd even mooi, tof, plezant, hip als in de zomer! Wel veel rustiger natuurlijk en toch minder indrukwekkend. Maar dat is normaal, ik kwam er al voor de tweede keer. In de zomer was ik vooral superhard onder de indruk van de hoeveelheid fietsers, de vrijheid die die fietsers er hebben en van hun assertieve houding! Gisteren vergat ik niet één keer om bij het oversteken dubbel uit te kijken voor voorbijzoevende fietsers.
We deden alles te voet. Ik wil niet uitrekenen hoeveel kilometers dat waren maar als je de kaart van Amsterdam erbij neemt en je ziet onze route dan weet je 't wel. Doodmoe gestapt! Maar wel héérlijk! Echt héérlijk! En voor herhaling vatbaar!

10 opmerkingen:

 1. Tien jaar geleden zat ik begot nog in de lagere school. Ik was toen nog maar 10 jaar. Snotneus, he.

  Gij doet ons wel verlangen naar een weekendje Amsterdam. Dit berichtje + het berichtje over de vorige trip = overtuigd dat Amsterdam echt wel fantastisch moet zijn!

  Geniet er nog van en doe er nog zeker 70 jaar bij, hé! (80 jaar mag ook, maar dan gaat ge al over de honderd zijn... en ik weet niet of dat altijd zo goed is.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd, 10 jaar is al een schoon getal hé. Bij ons is het binnenkort(in april) ook zover. En nu ik eraan denk, een weekendje Amsterdam voor mijn ventje en mij zou wel super zijn!

  Geen stoffenwinkel binnengeweest? :-)

  Foto's showen hé van die kleedjes voor de meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en dat allemaal op één dag! Keet in Huis is mooi, hé, clever van die kaartje voor 't Achterhuis, heb dat echter altijd een beetje bevreemdend gevonden met die renovaties die ze daar hebben gedaan. Je hebt toch ook even aan die goeie Miep Gies gedacht, hé, die er sinds vorige week ook niet meer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een leuke verjaardags-dag! En als een koppel dat er nog héél véél jaartjes bij gaat doen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk!
  Ik verheug me op een wekelijks (!) tripje naar Amsterdam. Een dag voor mijzelf, met een college aan de unief en tijd voor een stroll door de stad, museum, lunch met vriendin of zo'n lekker taartje van mijn Tante ...

  Je post deed me voorgenieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt erg gezellig.

  Maar ik wil je even uit een droom helpen; wss heb je de ENIGE Nederlandse trein die op tijd heeft gereden gepakt, want dat is eerder uitzondering dan regel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! Dus toch je 10 jaar in A'dam gaan vieren!!
  Klinkt supergezellig, en idd, je hebt een serieuze wandeling gemaakt, maar dient een city-trip voor he!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat fijn dat je diner geslaagd was (en grappig dat je mijn quote zo pardoes neer hebt gezet ;)
  en wat een afstanden heb je afgelegd!!!! ja dat fiets ik dus normaal, ga ik echt niet allemaal lopen!
  ik plak een dagje Gent vast aan de blogmeeting, dus als het zover is wil ik ook tips van jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nen dikken proficiat met jullie 10 jaar samenzijn.
  Over Amsterdam heb ik de laatste tijd al veel goeds gehoord en vooral ook gelezen op blogs. Daarom vind ik het dringend tijd om ook eens naar daar te gaan, dus kan men Lief zich binnenkort aan een citytrip verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor je tips! Ik heb er een paar van uitgetest en ze waren geweldig. Nu nog eens terug voor al de rest.

  BeantwoordenVerwijderen