donderdag 7 januari 2010

Nand de klaspop

Vanaf nu heb ik personeel in dienst

that's my girl!

Rap en efficiënt en netjes en recht en perfect werk dat dat personeel levert! En goeiekoop ook, betaling met koekskes! Het was juf Claire die ons tot deze kinderarbeid aanzette...tsss...die Freinetscholen ook he!

Eergisteren vertelde Stella al dolenthousiast over de klaspop die ze met haar klasgenootjes had geknutseld. Er werd gestemd door de kleuters over het geslacht en het werd een jongen. Het was de bedoeling dat er ook over de naam werd gestemd maar enkel Stella had een voorstel. Niet verwonderlijk dat ze met Nand afkomt want dat is haar kleinste neefje en daar is ze verliefd op!

Ze hebben een correspondentie klas in het Brusselse en ze gaan er binnenkort op bezoek! Natuurlijk willen ze graag iets meebrengen en dat wordt dus een pop! Dat is wel een kolfje naar haar hand want Stella is een knutselmie aldus zijzelf. En 't is begot nog waar ook want ik word hier bijwijlen zot van alle snippers en lijmresten overal!

De pop werd gemaakt van nylonkousen opgevuld met allerlei rotzooi (snippers, stofrestjes, isomo, ...), zijn handen waren latex handschoenen en zijn kopke is een knalpurpere soortement zeemvel van de Zeeman. Prachtig!

Blijkbaar is Stella tegenwoordig ook mijn time-manager want ze verkondigde op school blij en monter dat ik wel eventjes een garderobe voor Nand de klaspop zou maken!
Goed voor mijn part! Maar alleen als ik hulp kreeg! Ahja! Geen tamzakkerij hier!
Gisterennamiddag werd tussen het pannenkoeken bakken en eten, koffieklets bij de buren en dweilen in de living een tenuetje gemaakt voor Nand de klaspop.


kleertjes voor Nand de klaspop

Nand de klaspop

Ik maakte zijn nek steviger, naaide handen, naaide een broek mét zakken en een kimono, stak er betere vulling in en ik knipte een sjaaltje. De stofjes komen uit de stoffenbak van de klas, maar werden daarstraks herkent door schenker Vermiljoen haha.

Stella vond het geweldig achter de naaimachine! En ik ook! Het was de eerste keer en ze stond erop dat ze mee zou naaien want het was wel hààr klaspop! Ze mocht de hendel van het naaivoetje omhoog en omlaag zetten (daar was ze wat bang van), de stof mee uitknippen, de kopspeldjes eruit halen, de hoekjes eraf knippen en vooral uitleggen hoe het allemaal moest en zou gebeuren.
Apetrots liep ze vanmorgen met Nand de klas binnen!


PS: dit is de eerste keer dat ik met mijn smoelwerk op mijn blog verschijn. Ik vond de foto's te schattig! Ze was zo enthousiast en ik kreeg mijn kop er niet afgeknipt. Let u evenwel niet op mijn niet-presentabele zelf, alstublief.

PS2: kleine Give-Away op komst...ter ere van mijn...ahum...eerste blogverjaardag die allang gepasseerd is...ahum

25 opmerkingen:

 1. Tis prachtig. De foto's, de pop en de outfit. Ik heb laatst ook met een van mijn twee driejarigen achter de naaimachine gezeten en ze mocht dezelfde klusjes doen als Stella. Ze vond het geweldig! En ze had toen ook zo'n mooi shirtje aan maar dan met Siepie in donkerblauw!

  Fre

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, wat een grappig verhaal seg, vooral de foto's van de Nand zijn de kers op de taart. Tof, zo'n freinetschool!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof! Dat enthousiaste snoeteke is geweldig. En de outfit van Nand heel knap. Een paar maatjes groter en 'k zou 't mijn zonen aandoen: tof kimono'ke met die twee verschillende stofkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi geworden die Nand :) (en inderdaad: niks eraf knippen, veel te leuk die enthousiaste Stella met jou erbij!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat ziet er heel schattig en gezellig uit
  en ik vind jou er goed uitzien hoor, zeer presentabel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat hoofd van Nand. Geweldig. Hij heeft zich duidelijk een beetje een indigestie gegeten aan een overvloedige pruimenoogst, verder ziet hij er prachtig uit. (En groot, niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, en met je smoelwerk: niets mis hoor. Je ziet er jong uit. (Haha, dat moet deze babyface nu net zeggen. Toen ik een tijdje geleden eens een win-for-life wou kopen vroeg die dame of ik wel 18 was. *bulderlach*)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. schattige pop! en leuk dat dochterlief een handje kwam helpen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat, niet presentabel ? Nu durf ik nooit meer in het openbaar verschijnen ;-)
  De plaatjes doen me denken aan de momenten dat ik bij mijn oma op de naaimachine kleertjes voor mijn barbies stikte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zaaaalig moeder-dochter moment! Dat er nog veel zulke mogen komen! 't Geeft je toch een goed gevoel om je dochter zo superfier te zien vertrekken naar de klas?
  En zo efkes rap tussen de soep en de patatten en tenuke in mekaar flanzen: ge moet het maar kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoe lief!! Je hebt al een opvolgster zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo tof en ook om u ne keer te zien (das de curieuzeneuze in mij). In mijn hoofd waart ge wel net zo blond als uw dochters.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. maar mijn haar is in 't echt wel wat lichter dan op de foto's hoor. Ik was vroeger ook zo wit als Lili en ik had zo'n mooie krullen als Stella. We denken dat Stella haar krullen er wat uitgaan. Misschien ligt het aan de vrieskou of aan het veelvuldig dragen van haar mutske... Ze zou het zelf wel jammer vinden dat haar krullen eruit zouden gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @An: ik denk dat uw jongste er nu ook al wel in zou passen! Die pop is echt bijna zo groot als Lili haha

  @Riet: oh boy! Babyface-Riet! Lol!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooie pop en wat las ik daar give-away, kan ik me al kandidaat stellen? Vandaag maak ik die van klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Nand ziet er geweldig uit!
  En jullie ook!
  Het is altijd wat eng...een foto van jezelf ;)

  X Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hier word ik nu eens echt blij van zie.
  Prachtig verhaaltje en superfoto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, en give-away: wacht een weekje. Ben ik terug van de sneeuw. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. leuk!! wij hebben ook onze dochter ingeschreven in de freinetschool, ze mag starten in september. mss ga ik dan ook met de naaimachine naar het schooltje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lief zeg! Dat was inderdaad te schoon om voorbij te laten gaan zonder een plaatje.
  @Riet: wacht tot ze "mevrouw" beginnen zeggen, je zou nog wensen dat een babyface voor eeuwig meeging ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi! Zo leuk, samen aan de naaimachine. Jong geleerd, ... dat belooft!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. gewoonweg prachtig, z eker zijn tenue'ke.
  Maar wat vooral prachtig is is om je met je enthousiaste dochter samen aan de naaimachine te zien zitten. Die foto ga je nog koesteren.
  nu nog samen met Lili een pop maken voor de klas van juf Nadine hé :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De pop werd gemaakt van nylonkousen opgevuld met allerlei rotzooi (snippers, stofrestjes, isomo, ...), zijn handen waren latex handschoenen en zijn kopke is een knalpurpere soortement zeemvel van de Zeeman. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen