maandag 4 januari 2010

Van Abba tot Zappa

Even reclame maken voor de 9de grote Grensgevallen Muziekkwis...ofnee...even publiekelijk kijven op mijn lief!Mijn lief en zijn maten organiseren deze kwis al voor de negende keer. Het is een heel gezellige bedoening, doch niet gemakkelijk! Ik help -als ik niet zwanger ben- elk jaar mee. Zij het in de keuken vette happen bakkende, zij het achter de toog pinten tappende. Ik doe dat graag, de mannen wat helpen. Zomaar, voor niks.
Uiteraard is zo'n kwis niet op 123 geregeld, er gaan wat vergaderingen aan vooraf. Soms zelfs weekendjes, met mountainbikes en nog veel meer andere vettigheid. Maar goed is ie wel, uiteindelijk, die kwis.
Ook wordt er veel over en weer gemaild, ook met de bereidwillige helpers. Ik kreeg dus enkele weken geleden een vrolijk mailtje met de vraag of ik ook dit jaar kwam helpen...op zaterdag 6 februari...

Verontwaardigde ik: seg sjoe*, de muziekkwis is de 6e februari???!!! Gij hebt daar niks van gezegd
Het lief: ahja, da's just. Dat is gepland de 6e februari, wiste gij dat nog nie?
Zwaar geïrriteerde ik: oe? Seg! Da meende nie?
Het lief: euh...jawel...wat is 't probleem seg
boze ik: weet je nog, bijna vier jaar geleden? Toen er daar een klein rozig babietje in je armen werd gelegd? Dat was je dochter! Wetewel? Enne...dat was gdvd op de 6e februari!!!!
Het lief: --- Rode kaken---

oepsie!

Het kleine meisje dat dan vier wordt zal het moeten vieren zonder vader. Kwestie van prioriteiten he. Ondertussen is ze al druk bezig uit te maken welke vriendjes ze vraagt voor haar eerste kinderfeestje. Ik denk dat ik al maar een pak dafalgan op voorhand slik voor die zaterdag (als er hier een bende gillende kleuters op mij wordt losgelaten)...diepe diepe zucht!

Oh ja, muziekliefhebbers onder u kunnen zich nog altijd inschrijven voor de kwis! En als u daar dan zit te scoren, denk dan ook eventjes aan een klein blond krullenkopke dat aan de andere kant van het land haar vierde verjaardag viert zonder haar vader. Ochot, den duts, ze is er nu al het hart van in.


*sjoe: geen grap, wij noemen elkaar echt zo. Zelfs in 't openbaar, als er mensen bij zijn. We horen dat zelf niet meer. En het stoeme van al is dat het zo is begonnen nadat we een koppel elkaar hadden horen be-sjoe-en en we dat supermarginaal en keionnozel vonden. Dat moet bijna tien jaar geleden zijn. We gingen elkaar ook al plagerig sjoe noemen...en dat is dus een gewoonte geworden. Maar sssssstttt tegen niemand zeggen he.

15 opmerkingen:

 1. Ik protesteer mee en schrijf mij NIET in!
  Ik ben tegen die datum nochtans bijna een inwoner van Ravels,bijna hè,niet helemaal,gelukkig want daarachter is't einde van de wereld of zoiets;)
  't Ziet er nochtans plezant uit!
  Er zijn meer mannen die de verjaardag van hun dochter zouden vergeten hoor,maar ik zou daar ook niet mee kunnen lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeeeeh, dat zou mijn lief hier ook kunnen overkomen & haha, Sjoe :) Wij zijn elkaar Beer beginnen noemen omdat onze vroegere huisbaas, die onder ons woonde, altijd zo naar zijn lief riep en we dat ook keibelachelijk vonden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nele: ja want eens da ge 't water over zijt... Ik woon ondertussen al langer in Gent dan ik ooit in Ravels (Den Eel dan nog!) woonde, oef! Woonde tot mijn dertiende in Turnhout. 't is toch vaak nen cultuurshock vind ik, als ge zo als stadsvolk naar den buiten gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is er zelf het hart van in, maar ik heb geen compassie zenne!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik zeg ook sjoe of sjoeke alhoewel ik dat ook lelijk en marginaal vind. Toch nog altijd beter dan poepie en schattie. Toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oeh dee sjoe van u gaat dat nog mogen horen. :)
  Mijn lief (want zo noemen wij elkaar lief en liefje, schattig) zou het niet moeten proberen...
  En hij moet er geen twee maar binnenkort 6 onthouden, hij heeft het niet gemakkelijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha de sjoe, wat heeft 'm nu toch weer geregeld?!?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo grappig, wij zijn net op dezelfde manier met 'sjoe' begonnen. Koppel op kot dat elkaar zo noemde en die wij wat uitlachten daarmee en voor ge 't weet zit ge der zelf aan vast: thuis, in 't openbaar, overal en idd ge hoort da ni meer, maar als ik 't dan soms wel eens besef ben ik een beetje beschaamd...
  Onze Nils is van de 7de februari, 'k zal dat weekend ook een keer aan uw dochter denken! Veel plezier met de voorbereiding en 't feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De vader van mijn kinderen was er niet op de oudste haar eerste verjaardag (door 't werk), hij is er nog altijd niet goed van, ik ben er nog altijd niet goed van, zij weet er gelukkig niks meer van.

  Wij noemen mekaar wel Bol en Knol met momenten, wreed.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Allééé zeg... hier ook een jarige de 6de februari maar dan wel eentje van 2008.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappige geboortedata.. nu pas voor de eerste keer gezien, terwijl dat normaal iets is waar ik wel op let..!
  Enfin ik zei het al: manlief zou het ook niet moeten proberen! hij zou niet de wind maar een hele orkaan van voren krijgen!!
  ik naar hem: Liefke, hij naar mij : als hij goedgezind is (of iets nodig heeft): schat, anders eej :-/ weinig morantische man heb ik ..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Troetelnamen, altijd leuk. Wij hebben er geen voor elkaar. Onze dochter is 'Het Kindje' of 'Vrolijke Vogel' of 'Pluis'. Zelden gewoon Liv.

  By the way: ik heb je ge-award! Kom je even je prijs oppikken op mijn blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeker doen, die Dafalgan. Je zal het nodig hebben. Ik spreek uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, zalig, blijkt dat mijn lief daar vorige keer aan heeft meegedaan! Massachusets was de naam. Ha! Small world... Hij komt van Oud-Turnhout :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij zeggen ook soms Sjoe, en als we elkaar heel graag zien Sjoebidoe :-D

  BeantwoordenVerwijderen