vrijdag 8 januari 2010

Toekomstmuziek voor Gent?


Copenhagen January Cycling - Your Country from Copenhagenize on Vimeo.

Dezer dagen kom ik héél weinig fietsers tegen onderweg. Het fietsenkot op 't werk blijft ook gigantisch leeg. Iedereen schrik?

12 opmerkingen:

 1. Mijn lief blijft fietsen met de dochter achterop. En ik... blijf met de tram en metro gaan. Shame on me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Morgen mag ik eindelijk nog eens buiten en dan maak ik van de gelegenheid gebruik om even naar de bib te gaan. Normaal met de fiets, maar hij wordt pas na de middag gerepareerd en de bib sluit om twaalf uur. Dus ik ga genieten van een frisse ochtendwandeling! *Hoopt dat het vannacht hard gaat sneeuwen in de noorderkempen.*

  Eigenlijk mis ik mijn fiets (lees: mijne vlouw)wel een beetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook weinig fietsers.... en idd, veel mensen hebben nu echt schrik om te fietsen. Gek eigenlijk wel. En toch ook niet, want de fietspaden liggen hier echt 'slecht' en als ik op de autobaan rijd, dan worden de chauffeurs soms echt agressief

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik durf ook niet fietsen nu, kben echt zo'n schijtluis om te vallen! Dat koud is of regent al niet erg (of toch een beke), maar vallen, brrr... Zo snel dat die fietsen zeg! En niemand die wegschuift eh, zouden ze daar winterbanden hebben voor fietsen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik fiets ook nog met dit weer naar de winkel,bakker,... maar ik moet ook op straat fietsen want de fietspaden hier zijn op sommige plaatsen niet te doen. En idd, de autochauffeurs kijken dan wel eens vies maar daar trek ik mij toch niet veel van aan :-)
  Btw, in het begin van het filmpje, die met zijn bakfiets is goed volgeladen é :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben pas met de gladheid met de kindjes van de fiets gevallen... Gelukkig kwamen we allemaal met de schrik en een kleine schaafwond vrij.... Maar ik loop voorlopig wel! In het voorjaar gaan we wel weer een lange fietstocht maken!
  Groetjes Cindy
  www.uttemetut.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met dit gevaarlijke weer heb ik ook vooral schrik voor de kindjes. Alleen met drie kinderen tussen 0 en 5 is het met mooi weer al niet evident om te fietsen: twee in de kar en eentje vooraan op een stoeltje. Met dit gladde weer zie ik deze constructie niet zitten voor veel verder dan de bakker. De oudste fietst ook al eens alleen, maar zigzaggend... op een glad wegdek begin ik er niet aan!
  Chapeau voor alle mama's die blijven rondfietsen met hun kroost, en blijf voorzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heerlijke afstand met de auto's, goede voorzieningen voor fietsers, sneeuwruimers voor de fietspaden. Tja, op die manier zou ik 't ook wel vaker durven bij zo'n weer. Toch iets anders dan mijn straat met op 50 m twee herdenkingsschrijnen voor 3 verkeersslachtoffers, twee zeer gevaarlijke verkeerspunten kort op elkaar, auto's die me de weg belemmeren en de voorrang van de fietser pak je altijd af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dju, met uw filmkes van Kopenhagen altijd! Ik zit hier te sterven van heimwee :).
  Heb je die fietsenteller gezien ergens halverwege? 'U bent fietser nr. 8777 vandaag van alles samen 29420 sinds 15 juni 2009'. Op dat punt alleen dus, he.
  Emigreren we niet samen? Met al onze groepsplannen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah nee, wij komen elkaar niet tegen omdat het wat ver van elkaar is. Maar hier in Limburg lijkt het ook alsof ik een van de weinige die-hard fietsers ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @naais: gaarne! 't is mede door uw vertelsels dat ik er zooooo graag naartoe wil! Maar het is kiezen hier: Denemarken of ne nieuwe vloer van de zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. en ja, die teller kende ik al! Van op de blog Copenhagenize! Daar staat trouwens dat verhaal van de bakfietsdief en de slapende kindjes erin! Blijkt dat de oudste van de drie, 7 jaar, de dief uitlegde waar ze woonde en dat de dief de kinderen netjes thuis heeft afgezet! Ze schrijven in dat stukje ook dat ze het zo gek vinden dat buitenlanders vaak vol verbazing zijn omdat Denen het zo normaal vinden dat ze hun kinderen op de stoep laten slapen in fiets of buggy. En dat in de jaren '90 ooit een Deense is gearresteerd in NY omdat ze haar baby op de stoep liet slapen voor een café...

  BeantwoordenVerwijderen