zaterdag 28 november 2009

Retro-Lili

retro-Lili


Schoon he?

Dit retropakje kochten we in Amsterdam bij Ladyday. Instant verliefd werd ik erop! Ik heb nog staan twijfelen of het voor Stella of voor Lili ging zijn. Maar zo'n pakskes zijn gewoon gemaakt voor lange smalle kindjes! Kijk maar eens naar de Jef!

Maar helaas! Het schone pakske was te klein, (dingen zoals cameltoe en broek-in-reet wil ik hier nu niet uitspreken...) de foto spreekt voor zich!

Dus! Advies gevraagd!
Zoals u op de foto kan zien zit er boordstof in de taille, van die schone met streepkes. Dus dacht ik de rits eruit te priegelen en ineens de boordstof. Dan kan ik er een breder stuk boordstof tussennaaien! De pijpen zijn lang!
Ofwel knip ik het bovenstuk eraf en maak ik er een broek van. Maar dat zou toch zonde zijn, niet?
Dus lieve mensen, geef mij aub een tip waar ik leuke boordstof kan vinden!

12 opmerkingen:

 1. Wauw, dat is een swingend pakje!!!
  Je zou het bij de schouders kunnen verlengen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het bovenstuk afhalen en dat opnieuw aanzetten in een bijpassend stofje, de rugkant is heel mooi maar vooraan vind ik het wat diep gedecolteerd ;-)

  de achterkant dan verwerken in een kort kleedje voor erop zou ook tof zijn en dan idd een broek van het onderdeel maken

  of je kan het doorverkopen aan iemand met een smalle kleinere dochter, oohh ik ken net zo iemand ook ( grapje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En een streep (effen) boord er bij zetten, is dat geen idee? Je maakt gewoon een dikke streep erbij, eventueel boven en onder?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. superpakje!!! hier hebben ze wel leuke boordstofjes (effe intikken bij de zoekfunctie want de site is soms niet erg overzichtelijk): http://www.delapjesschuur.nl/
  ze hebben er in elk geval met streepjes in geel rood groen... hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pfff, moeilijk, ik maak meestal dingen stuk als ik ze wil verstellen...

  Ik zou de rits er uit halen, een blauw bandje tussen de schoudernaad zetten, en dan met hetzelfde stof de decolleté vullen en de nieuwe rits tot boven laten komen. Maar voor hetzelfde geld is het dan een clownenpak in de letterlijke zin van het woord en niet in de mooie.

  Als ik die blote voetjes zie hoop ik wel dat het een foto is van in de zomer :-).

  Erg leuk, zei ik dat al?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Jipie: fijn je eens irl te ontmoeten! Een kleedje en een broek zie ik niet zo zitten, ben nogal gewonnen voor het broekpak-concept :)

  @buddykids: dat wordt nog moeilijker denk ik, want dan moet het sowieso uit elkaar én moet ik nog de juiste kleur vinden die zowel bij het geel als bij de rest van de boordstof past...

  @Rietjetoet: bedankt voor de link! Heb er al wel toffe boordstof gezien maar degene die zou passen met dit geel zijn allemaal effen. Ik zou liever gestreepte hebben, en die van de lapjesschuur kloppen dan weer niet qua kleur. Ik hou het in de gaten daar!

  @Riet: ja, 't zijn speelstraatfoto's :-) Gelukkig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, ben mijn reactie ergens kwijtgespeeld (denk ik toch). Wat ik even wou zeggen: leuk om je te leren kennen, vond Petit Bazar de max om even aan mee te helpen. Hopelijk zien we mekaar nog in de toekomst.
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik denk niet dat er veel andere boordstof binnenkomt... als ik op stoffenspektakels kijk heeft de lapjesschuur zowat de meeste keuze in boordstof... (je kan haar altijd mailen, de dame in kwestie heeft een superservice ze is ooit voor mij bij de groothandel iets gaan kopen dat ik nergens vond) Wat je gewoon kan doen is de hele boordstof eruit halen en vervangen door een andere, maakt je keuze iets ruimer, of anders een paar kleuren kopen en zelf strepen maken? als ik meerdere kleuren wil haal ik ze meestal bij fournituren.nl geloof ik. Die heeft veel kleurenkeuze. Of je zoekt een shirtje met je juiste streepjes en verknipt dat tot boordstof, boordstof is nl niets anders dan grove geribbelde tricot of fijne geribbelde tricot...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Inge: insgelijks!

  @rietjetoet: Dat is nog een idee! Een t-shirtje!!!
  En anders idd...zelf streepjes maken, daar had ik nog niet aan gedacht! Je helpt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Supercool pakje! Ik zou het echt zonde vinden om hier iets anders van te maken. Zelf zou ik de strook boordstof ook verbreden, maar waar je deze in zo'n retrostreepjes kan vinden, daarbij kan ik je spijtig genoeg niet helpen. Dat idee van rietjetoet lijkt me eigenlijk nog wel goed doenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. heel mooi pakje! ze staat er beeldig mee dus hopelijk kun je het redden van een gewisse broekpakdood :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooh, zo een mooi pakje! Ik zou dit zelf ook dragen moest ik nog klein en fijn zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen