zondag 29 november 2009

Sinterklaasknutsels

Sinterklaasknutsels


Gisteren kwam de Goedheiligman aan in Gent! Eindelijk konden de meisjes hun schoentje zetten!

Twee weken geleden knutselden we samen al een stoomboot, van doosjes (van thee, zakdoekjes, eieren...), wc-rolletjes en flessendopjes. De meisjes verfden ze zelf en ik knipte de de deuren en de ramen. Samen plakten we het roer en de gezichten op de boot. Apetrots waren ze. De boten mochten mee naar school, om getoond te worden in de kring. Elke dag werkten ze verder aan de boot: wat stipjes hier, wat plaksels daar. Zoals je kan zien op de foto kleefde Stella er elk roze of paarse ding dat ze tegenkwam in de speelgoedcatalogi op de boot. Een verlanglijstje en knutsel in één!

Gisteren maakten we een zwarte piet en een sinterklaas. De zwarte pieten hebben ze zwart gemaakt met het roet uit de open haard, plezant dat ze dat vonden! Ook de wattenbaard van sinterklaas vonden ze geweldig! Die op de foto zijn van Lili, ze wilde dat ik meehielp en ze was het ook rap beu. Grote zus is hier vooral de knutselfreak in huis, die weet van geen ophouden. Ik kan elke dag de snippers opruimen...jeuj!

Toen de meisjes, na het schoentje zetten, sliepen gingen Sint en Piet aan het werk! Er werden pintjes gedronken, krullende letters neergepend, zwarte vingers gezet, koekjes gestrooid... Maar ook de knutselwerkjes (die naast de schoentjes werden gezet in de hoop dat Sinterklaas ze mooi genoeg vond om ze op zijn slaapkamer te zetten) werden meegenomen. Waarschijnlijk vinden jullie mij nu een overdreven melige moeder, maar ik kon het echt niet aanzien. Dat waar mijn dochters zo fier op waren, waar ze zo hard aan gewerkt hadden, waar ze zo fier op waren, wat ze zo koesterden, wat ze op hun nachtkastje zetten...moest nu vernietigd worden. Ik had echt tranen in mijn ogen, ze zouden het eens moeten weten! Mijn lief suste mij met de woorden dat we hen een mooie illusie schonken...tssss...zo liegen tegen uw kinderen!

Hun reactie vanmorgen deed me alles vergeten. Stella gilde het uit, ze heeft minutenlang staan zingen en dansen van geluk! En dat voor wat chocolade en koekjes! That's my girl!

8 opmerkingen:

 1. Amai, mijn moederhart! Ja, zo'n reactie dat doet het hem toch he! Zalig! Zo tof dat kinderen zo kunnen genieten van zoiets klein he! Maar alez, de mama's kunnen dan weer genieten van de reacties van de kleine spruiten he! Iedereen blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verlang naar de dag dat mijn kroost wil meeknutselen. Dat is hier alsnog nog niet aan de orde (verdrietig gezichtje)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rustig maar! Je hebt er mooie foto's van en je kan niet ALLE werkjes houden...
  EN ze zijn blij! Dus...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh zo leuk zeg.
  Ik voeg je toe aan mijn blog, kan ik je makkelijker terug vinden. En is jammer he als je iets weg moet doen, kan je niet dat Sint het op pakjesavond even terug brengen voor de meiden? Hij vind het zo mooi dat hij het ook met hen willen delen en volgend jaar weer zo iets, zo kan mama het nog even bewaren toch?
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig, hier drinken de sint en piet een pintje en een cola ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De sinterklaastijd is écht genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk, zo samen knutselen. En dan die gezichtjes achteraf! Hoe bang Grote Pruts ook is, achteraf is hij wel altijd heel erg blij als de Sint iets in zijn schoentje heeft gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aww, nja mij doet het ook altijd pijn om de knutsels van mijn nichtjes (neefje maakt er nooit voor me :() weg te doen...

  En dat zijn dus niet eens mijn eigen kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen