woensdag 24 juni 2009

Tasje voor Alba

Vandaag zaten we urenlang in het park. Onder papieren bloemen, slingers, gezellig gezelschap en een bende kleinmannen. Want snoezige Alba was jarig! Alba en ik zijn maatjes, vooral omdat ik haar een keer peperkoek gaf, maar nu helemaal...met haar verjaardagscadeautje!

tasje voor Alba

Ik maakte voor deze kleine sjakossenzot een tasje! Alba is werkelijk verzot op elke tas die ze ziet. Ze prutst en rommelt en is euforisch als ze in een tas wat eten ontdekt. Bewijzen van haar tassenrommelkunsten vind je hier en hier.
De oranje stof is canvas van Ikea, er staan takjes en vogeltjes op. Ik denk niet dat ze nu nog verkocht wordt in Ikea. Als voering gebruikte ik felblauwe ruitjesstof.

Het was erg gezellig, Mme was er ook bij en voelde zich duidelijk op haar gemak zo in een Gents stadspark... Op die foto zie je trouwens ook mijn vers gemaakte rood-met-witte-stippen rokje waar ik serieus op heb gezweet...Tailleband te klein, stof te weinig, dan weer tailleband te groot, dan weer rok te klein, dan weer rok verkeerd aan tailleband genaaid...Hij is af nu, maar ik vind dat ie te veel uitwaaiert dus nog wat een prutsen...

8 opmerkingen:

 1. Mooi mooi mooi vanwaar komt het patroontje Stien ?
  Meschien moet je eens een web winkel starten
  Ik zou alvast je eerste klant zijn :-)
  groetjes sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superfoto's! Die rechtsboven is zàlig! ze is inderdaad heel blij met de tas. Ik zal maar niet vertellen waarom ik jouw hoofd van Zsazsa haar naaktfoto heb geknipt, zeker? In the middle of een slechte gewoonte;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @vermiljoen: dacht ik al hoor, toen je die foto nam hoopte ik dat je die vuiligheid eraf zou knippen :-)

  @Sandy: patroontje voor de tas heb ik gewoon zelf getekend. Niets makkelijk dan dat: een rechthoek en wat lintjes! Aan elkaar naaien en klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja stien, ik ben er helemaal mee akkoord. Ik zou zeker ook klant zijn. Met mijn eigen leveringsservice (Maarten en Stephanie willen dat zeker wel voor mij doen).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alba ... naar de boeken van Isabel Aliende?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat moet je aan Vermiljoen vragen :-)

  BeantwoordenVerwijderen