maandag 29 juni 2009

Prettige vakantie!

prettige vakantie!

Dit scheepje met bloemenbroche is voor Claire.
Claire is een hele lieve warme vrouw, de meest heerlijke kleuterjuf die ik me kan inbeelden. En mijn dochter is het daar volmondig mee eens. Ze knuffelt haar juf dagelijks plat. Ze zegt dat ze haar gaat missen in de vakantie. Ze voelt zich helemaal thuis bij haar in de klas. En Stella heeft geluk want ze mag nog een jaartje bij Claire blijven en dat vinden beide dames heel plezierig!

Compleet tegen mijn principes gaf ik de juf die we absoluut niet met 'juf' mogen aanspreken dan toch een cadeautje. Leerkrachten worden nu eenmaal betaald voor hun werk, al goed want anders hadden wij hier ook geen boterhammen met choco hoor. Waarom al die poespas aan het einde van het schooljaar? Die opgeklopte dankbaarheid, die commercie... Je zou de rommel die mijn lief mee naar huis brengt op 30 juni eens moeten zien! Ik was er faliekant tegen en zweerde van daar nooit aan mee te doen... Tot je dan de meest fantastische juf tegenkomt. Die je kind heerlijk knuffelt, die je kind na zo'n schooljaar zo goed kent, zo met haar begaan is. Die juf waar je voor en na schooltijd gezellig mee kan kletsen, over vanalles en nog wat. Die je als ouder enorm betrekt in het schoolgebeuren, die je uitnodigt voor een picknick met de klas, die je meeneemt naar de kapper met de klas, die op recepties met je het glas heft op je kind...Dat laat ook mij niet onberoerd. Dus een bloemenbroche voor Claire!

Ik probeerde eerst de tutorial van Tante Hilde. Maar de bloem werd niet zo mooi als de hare, ze wipte precies niet genoeg omhoog. Het zag er echt niet uit zoals een bloem, dat ligt waarschijnlijk aan mijn grote aanleg voor precisie en mijn kniptalent. Dus gooide ik het maar over een andere boeg. Ik knipte van elke cirkel bloemen. Ik kan dat redelijk goed, ik heb er ooit heeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel geknipt. Het bovenste bloemblad is gewoon een cirkel. Dit alles vastgezet met een grote rode knoop van de rommelmarkt en aan een veiligheidsspeld genaaid. Ik had in de Veritas van die speciale brocheklemmetjes gekocht maar dat werkte langs geen meter... Om de broche vrolijk te verpakken vouwde ik origamigewijs een scheepje en spelde de broche op de mast. Schip ahoi!

10 opmerkingen:

 1. Zelf juf zijnde, kan ik alleen maar beamen dat heel dat einde-schooljaar-gedoe vooral commercie is en absoluut niet hoeft. Maar zoiets zelfgemaakt ('mijn' kinderen zijn 11), vind ik wel altijd heel leuk. Dan kan je er vanop aan dat 't gemeend is. Claire zal dus zeker heel gelukkig zijn met die mooie broche :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vroeger stapte ik met mijn zonen de tuin rond en maakte zelf geplukte boeketjes. Als je ziet wat ze allemaal hebben om aan juffen te geven. Te zot om los te lopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmmm, vandaag is de inval juf van Roversdochter voor het laatst... En aangezien ze op de Vrije School zit, en dan dus haar juffen (of meesters) voor veel jaren heeft (nu is ze nog kleuter, dus dan voor 2 of 3 jaar, maar straks 6 jaar!!) is dat toch anders. Ik geloof dat er een ouder voor de hele klas iets doet, maar zeker weet ik het niet eens. Nu ga ik zo toch nog snel even een bloemetje maken!!!!
  Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooie kleuren bij elkaar!
  als je nogal stugge stof neemt (of ze -zoals ik deed- met vlieseline verstevigt), dan gaan de blaadjes wel rechtstaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel origineel!
  k vind het al spijtig dat arne niet bij juf Claire zit als ik dit lees :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mag ik iets vragen? Hoe doe je dat om de broche na opspelden niet naar voren, links of rechts te laten tuimelen? Bij mij is dat een grooote frustratie..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. geen idee haha, ik heb ze niet zelf opgespeld. Claire spelde de bloem wel prompt op haar t-shirt en die bleef goed hangen. Ik heb de bloem over de hele lengte van de veiligheidsspeld vastgenaaid met kleine steekjes. Zo kan ze niet wegschuiven en is het tuimelen volgens mij beperkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk!
  Ik kwam via je heeeeel veeeeel op je photostream en ontdek dat Lili heel donker was bij geboorte! Fascinerend! Hoe oud was ze toen ze zo'n blonde krullenbol werd?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Riet: Stella was nog donkerder dan Lili bij de geboorte. Nu zijn ze allebei heel blond, al is Lili nog steeds lichter dan haar grote zus. Lili heeft ook niet zoveel krul als Stella, nooit gehad eigenlijk. Wanneer ze nu juist zo licht is geworden...geleidelijk aan...maar toen ze 6 maanden was was ze echt al een blondje hoor... De krullen van Stella zijn er zeker voor haar eerste verjaardag gekomen...maar wanneer juist...vergeten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je zou de rommel die mijn lief mee naar huis brengt op 30 juni eens moeten zien! Ik was er faliekant tegen en zweerde van daar nooit aan mee te doen

  BeantwoordenVerwijderen