maandag 8 juni 2009

I ♥ Gent

Verkiezingen. Gisteren was het weer zover.
We staken de straat over naar het stembureau in de stadsschool, waar we ons kiesbriefke en paspoort braafkes aan rocker PJDS overhandigden. Meisjesmama kleurde het bolleke rood, voor Bart en Vera. Daarna ging ik met mijn bandietengrieten naar de rommelmarkt en kocht daar wat retro-kleertjes (van een oma wiens dochter de te erven kledij afzichtelijk vond) en een sprookjesboek (toen ik 's avonds roodkapje voorlas, herkende ik plots de prenten en werd ik meegesleurd door warme herinneringen aan de tijd toen mijn grootmoeder me als klein meisje voorlas uit net hetzelfde boek...oh nostalgie en een tikje tristesse om de liefste grootmoeder die er niet meer is). Op de terugweg kochten we kip aan 't spit!
De verkiezingszondagen brengen altijd een speciale sfeer met zich mee. Spannend, luierend, de-hele-dag-door-televisie, hoop maar meestal teleurstelling. Om dan op het eind van de rit te besluiten dat ik toch gigantisch blij ben om in het prachtige, bruisende, hippe, openminded en progressieve Gent te wonen!Gent stemde anders dan de rest van Vlaanderen en dat maakt de bittere pil van een conservatief en nationalistisch Vlaanderen iets makkelijker te slikken, het doet mijn progressieve hart sneller slaan! Ik hoor hier thuis, definitely!

Allez hoppa naar de Gentse Feesten...binnenkort!

8 opmerkingen:

 1. mij krijgen ze hier toch ook niet weg! Nog een maand en tien dagen, en 't is weer van dattum!! Weet je dat Alba haar leen op een bepaald moment uit bijna de helft Gentse Feesten bestond!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat wordt een fuifbeest jong, maar wel een heel schattige!
  Vorig jaar hadden we maar de helft van de feesten wegens een nogal impulsieve vakantie, maar dit jaar is die laatste gepland vlak voor de feesten; woehoew!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *zucht* Gent! ja mijn lief is ook van daar afkomstig en we gaan er altijd met veel plezier naartoe. (ribbekes eten in de gekroonde hoofden of chinees bij de Kam Kwok (ofzoiets) )

  Oh and erm... Kip a/h spit.... dat is gewoon zalig voor op zondag!
  mmm met appelmoes en gebakken pattatjes.
  (ja lap, zit ik hier op het werk weer te kwijlen....;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik ben blij met de resultaten voor Gent. Ik was er altijd al trots op van Gent te zijn en nu nog meer!

  Haaa, Genstsche Fieste, dan begint de vakantie pas echt, voor een student :o).
  Ik zie jullie ongetwijfeld daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tegen Gent kunnen niet veel (geen?) andere steden op!

  Het is niet sinds zondag dat ik weet dat Gent top is. Gent heeft meer groene initiatieven en daar ben ik best jaloers op :)
  Maar dan denk ik: wat heeft het voor zin dat ik naar Gent verhuis. Ik geniet erg van Gent, maar ik ben geen Gentenaar, wel een groene. Tijd om Antwerpen ook eens te doen vergroenen!

  Al zal ik wel op de Gentse Feesten zeker aanwezig zijn! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben ook geen Gentenaar :-) maar van de Stille Kempen...goh en missen dat ik die Kempen doe...NOT!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook van de Kempen. Maar zou mezelf geen echte Kempenaar noemen (hoewel ik het toch ben). Antwerpen is mijn thuis! En Gent mijn vakantiestad of zo :)

  BeantwoordenVerwijderen