zondag 7 juni 2009

drie zomerjurkjes

drie kleedjes

Drie zomerjurkjes zijn af: ijsje-appeltje-kersen!
De groene draad werd gekocht en er werd gekozen voor witte biais in plaats van de oorspronkelijk geplande oranje. En we konden weer verder!
Ik smockte het blauwe stippelkleedje al met oranje bovendraad maar nadien vond ik het oranje toch niet meer zo mooi bij het felblauw. Het voelde aan zoals de ZeBra-kleurencombi's vaak zijn: flashy maar fout... Omdat ik het niet zag zitten om de oranje draad weer los te maken (de stof is heel dun, die zou ik dan kunnen weggooien) heb ik er dan toch maar een oranje applicatie opgezet om het geheel toch te doen kloppen. Ik maakte de applicaties voor het eerst vast met de knoopsgatensteek (ttz de kersen en het ijsje dan toch), omdat ik in het ijsje toch wat meer reliëf moest krijgen, het zou anders een rare vorm zijn denk ik. Die knoopsgatensteek maakt het wel heel properkes vind ik!

25 opmerkingen:

 1. Prachtige jurkjes, maar wanneer wordt het nou eens zomer, het regent hier pijpestelen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi mooi mooi. Alle drie dus ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk!
  Zo een ijsjes-jurk wil ik ook wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeer schoon! Lijkt nochtans zeer moeilijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Vlijtige Vink: dat is juist zo gaaf, poepsimpel maar het ziet er echt sjiek uit :-) Zeker ook eens proberen, op een uurtje is het klaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ mama van drie (ben jaloers! wil ik ook worden...ooit!): http://meisjesmama.blogspot.com/2009/06/smockerdesmock.html vooral de video van Martha Stewart is erg goed, als je die gezien hebt zal je zelf merken hoe gemakkelijk het eigenlijk is. Als je recht kan stikken op een ruitjeslijn dan kan je ook zo'n jurkje maken...Voor de maat is het wat zoeken, op de video van Martha smockten ze de hele lap stof en knipten ze het teveel gesmockte af (je meet dan de borstbreedte op). Ik zal eens meten hoeveel stof ik gebruikte voor Stella (blauwe jurkje) en voor Lili (ruitjes), de bloemetjesjurk is een cadeautje...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig is dat. Ik duik meteen in mijn stofjeskast. Voor een babymeisje staat het misschien wat vreemd, smock rond een babybol lijfje, maar mijn dochter heeft gelukkig nog een nichtje van twee waar ik mijn zin-om-te-smocken op kan botvieren.

  En ZeBra,ik kon eerst niet volgen, maar hahaha, inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik moet jou eigenlijk echt bedanken! want ik heb vorig jaar ook smockjurkjes gemaakt voor mijn dochters en dat is inderdaad erg gemakkelijk! En nu was ik op zoek naar een snelle-klaar-jurk voor een paar feesten deze zomer en via uw links heb ik die gevonden!! merci merci ! mijn kleedje gaat zo snel klaar zijn! (in het geval dan dat ik er ooit aan kan beginnen als ik ooit nog eens tijd vind...)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh ga je voor de pretty ditty-jurk? Die is werkelijk prachtig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Riet: ik vind zo'n smockjurkje voor een baby ook erg leuk hoor! Kijk eens op de blog van Prutsen, zij heeft ook een babydochter mét een smockjurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ meisjesmama: thanks(is wel druk hoor zo met drie kleine kids ;-)

  Die applicatietjes voor erop(dat appeltje,...)maak je dat ook zelf of koop je dat ergens?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @mamavandrie: ik maak mijn applicaties altijd zelf. Meestal teken ik ze zelf maar ik heb ze ook al regelmatig van het net geplukt. Ik zoek dan via Google-afbeeldingen op stencil/print/sjabloon/coloring page... (bv het hondje, roodkapje, poes,...). Voor het appliceren gebruik ik dan vliesofix (veritas), je tekent je applicatie over van het computerscherm (heel gemakkelijk!!!) en tekent die dan over op de papieren kant van de vliesofix. Je knipt je tekening ruwweg uit (vierkant of rechthoek) en strijkt dat op een stuk stof. Dan knip je je stof uit, trek je het papiertje eraf en strijkt de applicatie op je stof. In principe zou het zo moeten blijven hangen, maar ik geloof dat niet. Daarom zet ik het altijd vast met de naaimachine, met een kleine smalle zigzag of knoopsgatensteek of met een gewone rechte steek als je graag een rafelig randje wilt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldige kleedjes! Ik heb je voorbeeld gevolgd, maar met haltersluiting: www.minini.be
  En nu wil ik eindelijk voor mezelf ook een smock-jurkje of topje maken, want het is aanstekelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, die zijn echt heel erg lief en zomers!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja!! Mijn eerste stuk gemaakt en het is dit jurkje geworden!! Een hele namiddag aan gewerkt maar voor een eerste x ben ik best tevreden.
  Dank voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fijn dat je er wat aan hebt!!! Hoe ziet ie eruit? En wat vindt de dochter ervan? Overigens, nog een mama van Stella vind je hier: depretmeloen.blogspot.com en op facebook is er ook een groep *stella* :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het kleedje is hetzelfde als jouw rood-wit-ruitje-appeltje maar bij is het felblauw-wit-ruitje-bambi geworden. Ondertussen van een oud seventiesbabykleedje van mij een patroontje gefabriceerd en donkergroen winterkleedje met kanariegeel biaislintje gemaakt. Er hangen dus nu én een zomer- én een winterkleedje in haar kastje. Ik vind het super. Ik heb de naaimachine van mijn mama al naar Gent meegenomen...

  En het pretmeloenstellatje heeft ook krulletjes...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ontzettend leuk, ik wil dit zeker proberen maar ik heb geen idee wat ik aan stof nodig heb. Kan iemand me hier misschien vertellen hoe je uitrekend hoeveel stof je nodig hebt?
  Groetjes Odile

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik geloof dat je de borstbreedte maal 2 mag doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Halo,
  Ini untuk memberi tahu masyarakat bahwa Nyonya Charity White, pemberi pinjaman swasta memiliki kesempatan finansial untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan, membayar tagihan, untuk berinvestasi dalam bisnis baru atau untuk meningkatkan bisnis Anda. Kami memberikan pinjaman dengan bunga sebesar 2% kepada perusahaan dan perorangan. Ini tidak memerlukan banyak dokumen, juga syarat dan ketentuan yang jelas dan peka. Hubungi kami via e-mail: (charitywhitefinancialfirm@gmail.com) Kami akan memberikan layanan terbaik kami.

  BeantwoordenVerwijderen