vrijdag 22 mei 2009

Voor Madelief!

Voor Madelief, pasgeboren, maakte ik deze Itty Bitty Baby Dress. Het patroontje komt van Made by Rae en is voor pasgeborenen maar ik vergrootte het patroontje een beetje zodat ze het wat langer kan dragen.

voor Madelief!

Ik gebruikte enkel kringloopwinkelstofjes. Dat gebloemde stofje is van een kussensloop en een van mijn allermooiste. Maar uit een kussensloop krijg je alleen kleine stukjes, ideaal dus voor zo'n klein jurkje. De donkergroene stof komt ook van de kringloopwinkel maar daar had ik zo'n meter of 2 van. Voor het eerst gebruikte ik paspelband (dat kleine witte boordje tussen de rok en bovenlijfje) en dat was niet gemakkelijk, heel secuur stikwerk en een aantal keer losmaken. Maar het maakt het geheel echt af vind ik.

De kleine meis is superlief! Nog even groeien en ze kan haar bloemenjurkje aan.

5 opmerkingen:

 1. ik wou dat ik als klein meisje zo'n mooi jurkje had gekregen ;-) en nog wel in mijn lievelingskleur. Echt leuk in combinatie met die bloemenprint!
  wat een origineel geboortegeschenk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw dit is gewoon prachtig!!! Ik wou dat ik ook zo kon naaien en stikken en natuurlijk ook zo creatief was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, echt heem mooi gedaan!
  Ik wou dat ik dat ook kon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi en schattig kleedje. Ook mooie stoffencombinatie. Fijn dat je de link naar het gratis patroontje er ook bij hebt gezet. Zo kan ik het ook eens maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen