zaterdag 9 mei 2009

Orde!

Niet mijn sterkste kant, maar als het gaat om meer plaats voor meer stofjes ben ik er als de kippen bij!

Orde!

Uiteindelijk kocht ik een kast van Ikea. Eerst wilde ik er eentje uit de kringloopwinkel, vaak degelijker en goedkoper maar die geur he... Ik wil echt niet dat mijn mooie teergeliefde stofjes zo gaan stinken! Ik weet hoe lastig het is om die geur ergens uit te krijgen. Dus werd het Ikea, een lichtgewicht exemplaar. Nadeel is wel dat er een roede in hangt, ik kan zo natuurlijk wel stofjes aan een kapstok hangen maar dat vind ik niet zo leuk. We hebben al zo'n kast staan van op mijn kot van vroeger, toen boorde mijn lief er voorzichtig extra gaatjes in en staken we er extra legplanken in. Nu zou dat bij deze kast ook wel gaan, maar dat is weer zo'n gepruts. Voorlopig gaat het goed zo.

voorraad

Op de foto's zie je van links naar rechts:
1e rij: mijn fat-quarters, mijn tricotjes en een stuk tailleband, mijn stapeltje effen gekleurde katoentjes
2e rij: bandjes, stofjes met motiefjes en uiterst rechts de stapel dikke stugge of rare stoffen. Die met stippels bijvoorbeeld is een superglad voeringstofje, er ligt ook een bandhanddoek, een gordijn en wat Ikea-canvas tussen.
Helemaal onderaan links: mijn toile-cireetjes.

Bescheiden niewaar?

16 opmerkingen:

 1. Ik vind dat je al heel wat bijeen hebt hoor. Ik zag aan die roede meteen alle mooie bandjes ophangen. Zou een vrolijk zicht zijn, 'k weet alleen nog niet hoe je dat praktisch het beste kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh! Jaloers! Ik beschouw mijn ene stofje al als een schat, maar dit is gewoon een droom.
  En er is nog veel plaats voor meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. k heb onlangs ook opgeruimd...en tis nog een boeltje :-( ben daar ECHT geen goei in. te weinig plaats, zeg ik dan maar. maar mss moet ik ook maar in e kastje investeren :-)
  fijne zondag meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh... my... god... Stikjaloers ben ik. Zoveel stoffen! En zo mooi geordendend. Hier ligt alles door elkaar en op verschillende plaatsen. Het wordt tijd dat ik hier een kast ga uitmesten zodat ik ook een plekje heb voor mijn stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daar ben ik ook wel jaloers op! Bij mij ligt het allemaal in van die grote curverboxen, allemaal door elkaar, het ene al meer uitgerafeld dan het andere...
  Maar in de vakantie tover ik alles om tot superdeluxe werkstukken! Hoop ik alvast :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. oh en ik vind dat juist erg weinig! Zeker nu het mooi opgeruimd in de kast ligt, eerst ook in zakjes en bakjes overal tussen en onder. Als jullie dit al veel vinden, dan heb je Vermiljoens stoffenkast nog niet gezien! Een hele wand VOL!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nu ja, ik koop standaard maar 1m van een stofje, dus echt veel kilometers zitten er niet in mijn kast hoor. Soms koop ik wel eens 2m of 1,5m als het smalle stof is, of spotgoedkoop of ik er een concreet plan mee heb. Maar meestal kan er gerust een klein jurkje uit 1m stof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil een foto van Vermiljoens stoffenkast! Hou en kinderen hebben lijkt me zo handig op zulke momenten, je kan je laten gaan op de naaimachine zonder meters stof nodig te hebben. Ik vermoed dat ik zeker 3m nodig heb voor een jurkje voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier zie daar zie, dat begint er al te trekken zie. Zo'n kast is echt goed voor naai-inspiratie, geloof me, je gaat daar voor staan, en je weet meteen al een paar dingen die je ineen wil steken. Hup, Meisjesmama, volgende project: een systeem om de resten van de stof overzichtelijk te houden...
  @Hilkeding, je wil een foto van mijn stoffenkast... Ik zal er eens voor zorgen, maar nu alle eer aan deze meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja, en zoek maar een systeem voor die lintjes ook, want voor je 't weet heb je een berg, en als daar kleine meisjeshandjes aan kunnen een megaknoop...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan wel niet naaien maar ik ben zot van die stofjes, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hmmm, netjes hoor, ben ik ook een beetje jaloers op....
  Ik ga mezelf er ook eens toe aanzetten, want zelf heb ik ook een hele stofjesberg thuis...
  zo netjes in stapeltjes heb je meteen zin om er (nog eens) in te vliegen.... inspiratie... vliegt zo door de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. k wou dat ik de kunde en het geduld had om te naaien maar het zou mij niet echt ontspannen ;-)
  toch is jouw stoffenkastje een lust voor het oog, ik word er zowaar vrolijk van!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zie ik daar ook niet ergens dat soup-stofje tussenliggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh ja zenne! Op het stoffenspektakel nog getwijfeld tussen de blauwe en de rode variant. Ik dacht, ik koop de blauwe want tante Hilde heeft de rode al, maar bij nader inzien hebben we dus allebei hetzelfde :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. vroeger verkochten ze in den ikea en in den blokker enzo van die "hangkasten", een stoffen rekje met bovenaan een lus die rond zo'n roede hing. Zoiets ongeveer, maar dan rechthoekig:
  http://www.ikea.com/be/nl/catalog/products/40096166

  BeantwoordenVerwijderen