zaterdag 2 mei 2009

Bretoens

voor & na

Ziezo! Het is groen geworden! Papegaaiengroen of mintgroen of pastelgroen of... Het meisje dat erin mag slapen heeft het kleurtje zelf gekozen en was vanavond apetrots om voor het eerst in haar groot bed te mogen slapen.

hulp

Dit Bretoens bed kocht ik onlangs in de kringloopwinkel. Al even was ik ernaar op zoek maar ik vond dat er vaak nog veel geld voor gevraagd werd. Dit exemplaar kocht ik voor 12,50€ en ik kocht er ineens een lattenbodem bij die evenveel kostte. Voor dat geld heb je geen degelijk Ikea-exemplaar. Een klein potje lakverf, wat extra vijsjes en panlatten later staat het bed nu op de mooie kinderkamer en ligt er een kleine madelief in te slapen.

kabouter & konijn

bedmakkers

blauw & groen

overzicht

slingeraap in bed

21 opmerkingen:

 1. jaaa groen! wat mooi zo met 2. en gezellig met zulke helpers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hooo, dat is echt één van de mooiste kinderkamers die ik al gezien heb!
  Ik zou er ook nog willen in slapen :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ben jaloers...welke kringloop is dat? In Nederland vind je zo'n mooi bedje niet voor 12,50.
  mijn kleintje begint ook uit haar ledikantje te groeien, maar wil nog geen nieuw bed. Ik ben wel al aan het zoeken natuurlijk. Naar zoiets als dit.
  Heel mooi zo bij elkaar in de kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kleur en bedden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waawie paawie, zoooo mooi geworden. 't hopen dat ze nu ook echt slápen, hé

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moooooi! Geweldig om een bijpassend bed te vinden! En mooie kleuren! Je hebt er een meesterwerkje van gemaakt. Maar ik kan me voorstellen dat ze hun ogen niet dicht willen doen als er zoveel moois te zien is... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stella slaapt een pak beter sinds haar operatie, ze snurkt niet meer en is veel rustiger in haar slaap. Gaan slapen is hier nooit een probleem geweest, 's avonds dan toch. Maar Stella is vaak zo vroeg wakker! Helemaal haar vader, dat is ook zo'n vroege vogel! Ze vinden hun kamertje zelf erg mooi, ze hebben veel mee gekozen (prentjes, behang, kleuren...)

  @Muriel: ik heb dit soort bedden al wel vaker gezien in verschillende kringloopwinkels hier in Gent. En ook op sites zoals Kapaza. Stella's bedje komt van de zolder van mijn ouders die het dan weer hadden van de zolder van mijn tante... Volgens mij staan veel van die bedden op zolders te verkommeren, en ik geloof ook dat ze vaak in de kringloop terechtkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. enkele kapaza-tips:

  http://www.kapaza.be/Inboedel/Slaapkamers_en_Bedden/14706404/Bretoens_bed.html

  http://www.kapaza.be/Inboedel/Slaapkamers_en_Bedden/12272387/Klassiek_kinderbed_met_lattenbodem_in_perfecte.html

  http://www.kapaza.be/Inboedel/Slaapkamers_en_Bedden/16213731/Bretoens_Bed_1_pers.html

  http://www.kapaza.be/Kinderen/Kinderbedjes/17240722/Kinderbedje_Bretoens.html

  Vooral dat laatste is geweldig vind ik, maar belachelijk veel geld! Kapaza is toch een pak duurder dan kringloopwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dju da's echt mega mooi!
  *mega jaloers modus*

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jawat, ze hebben hun schone kleren nog aan tijdens het verven!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal mooi, de kleuren, het behang en de bedjes ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat ziet er echt supermooi uit! Wow, die meisjes hebben goed gekozen qua kleur. Prachige kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk bed. De zoon heeft een gelijkaardig, maar dan in twijfelaar. Niet geschilderd, maar dit doet me twijfelen. Niet gekocht, maar is nog van de bobonne geweest, daarna mijn bed als puber, toen 1e bed met mijn ventje en nu grote bed van de zoon die hem heel leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. och zo tof! Een bed met een historie dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik was op stapel verliefd op de bedjes toen ik indertijd je postje las.

  Mijn meisjes zijn na hun peuterbed ook toe aan een groot bed. Eerst zou ik kopen, dan zou opa eentje maken want ik had te veel eisen en die vond ik niet terug in een winkel-bed. Maar opa lijkt er niet aan te trekken om mijn idee uit te voeren ;o) dus ging ik weer op zoek naar een alternatief ... 1 snel bezoekje aan de kringwinkel en ik was een bretoens bedje rijker en slechts 5 euro armer !!!!

  Past, eens een likje verf, perfect bij het behangetje dat ik kocht. Nu op zoek naar een tweede exemplaar. Er stond er nog eentje van 120m breed, maar dan wordt het kamertje te klein. Ik zie nu pas trouwens dat S,M&L de kleerkast hebben van het nachttafeltje dat tussen jullie bedjes staat, hihi.

  Annouk, buddykids

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Annouk: gelukzak! Voor 5€!!! Dat is wel een hele goeie kringloopwinkel seg! Het worden heel andere bedjes he met een likje verf, zo romantisch en sprookjesachtig. Blijkbaar zijn die Bretoense meubelen ooit echt en masse geproduceerd. Mottig eigenlijk he.
  Ons meisjes en wijzelf hebben die kleerkast ook, van Ikea he. Voor kleerkasten ben ik niet zo zot van de kringloopwinkel, de geur is er namelijk niet uit te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh ik hoop dat je deze reactie nog leest, want ik wou graag weten welk groen dat is? Is het van Levis? Heb je er nog een kleurcode of zo van?

  Help! Ik zoek al drie weken wanhopig naar het juiste groen!

  Alvast bedankt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Sue,

  Ik geloof dat het verf van Dulux was, het is een tint op zo'n kleurenkaartje waar je vijf verschillende tinten van licht naar donker hebt. Gekocht in de Brico of de Gamma. Ik dacht dat het iets was met 'papegaaiengroen' ofzo? Veel succes met de zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ok dan ga ik daar eens kijken =) Hartelijk bedankt hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen