vrijdag 20 maart 2009

Ochot! Paddenstoelen!

Wat ben ik blij met de lente! Ik vind nu eindelijk eens wat mooiere stofjes in de stoffenwinkels zoals deze paddenstoelenstof.
paddenstoelen
paddenstoelen
Eindelijk ben ik eraan toegekomen om ook voor Stella een kimono te maken. Ik gebruikte weer het patroon van Habitual en had net iets teveel zelfvertrouwen. Ik gebruikte geen speldjes voor de biais en dat zie je toch wel in de hals. Ik nam voor Stella maat 3 jaar en dat is heel ruim voor haar. Nu ja, beter wat groter dan te klein, en ik heb de stof nog niet gewassen. Ook lijkt het lintje in de zijnaden niet echt te kloppen met het lintje aan de voorpanden. Daardoor hangen die laatste wat scheef als ze het aan heeft.
Ik ga de biais nog terug losmaken om het wat te fatsoeneren maar momenteel heb ik geen tijd. Ik ben bezig aan een 20-uren naaiprojectje dat voor donderdag af moet zijn, en ik heb er tot nu toe nog maar een uur of 2 aan gewerkt. Ai ai dat wordt doorwerken!!!
Ik weiger om mijn nieuwe kimono te tonen
Ons model was weer van goeie wil. Onze kleine wervelwind staat héél graag op de foto...ahum
allez vooruit dan, maar dan rap he
'k zen 't beu

14 opmerkingen:

 1. en al die fouten die je opnoemt zijn zoooooooo zichtbaar. du-uh! Heb je dat stofje in een stoffenwinkel gevonden. Is er dan toch nog hoop??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaja Artevelde alweer!
  Toch, je ziet dat wel hoor Vermiljoen. Maar ik ken mezelf, leg het dan weer aan de kant...om het misschien nooit meer aan te passen...we zien wel. 't kind is er content mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. T kind ziet er ook beeldig uit! met de paddestoelenkimono....GEWELDIG
  Tof stofje hé, ik had dat stofje ook al gekocht, ben alleen er nog niet helemaal uit wat het gaat worden....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zeg: Het wordt eens tijd voor een meiske hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben toevallig op jouw blog gekomen en vind je naai-enthousiasme zo aanstekelijk! Ik ben een complete leek. Maar als ik zie wat jij (zonder naaicursus) kan maken, vind ik dat het hoog tijd wordt dat ik het ook probeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh leuk!! Die kimono staat hier ook op de planning!
  Hoe oud is Stella eigenlijk? MIjn dochter is 3, neem ik dan best ook maat 3 jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Annemie: Stella is 3 geworden begin februari. Ze is gemiddeld van lengte en gewicht (dat laatste mss wat onder het gemiddelde). De eerste kimono die ik maakte 12-24m (rood met witte stippen) is maat en hij paste ook nipt voor Stella, maar beter voor Lili (wordt 2 begin april). Die van 2 jaar heb ik dus nog niet gemaakt.Zoals ik al zei heb ik de stof nog niet gewassen (werkt beter als ze nog wat stijfjes is vind ik), nu zit ie nog wat ruim. Je kan altijd eens passen met het patroonpapier (trek er dan wel 1cm naad af!. Ik vind het niet erg dat de kimono wat ruim zit, ze kan hem lang aan zo!

  @Lena: gewoon proberen joh! Ik maak eigenlijk ook alleen maar de hele gemakkelijke dingen en leer daar veel uit. Het helpt wel als je er wat over leest (op het net of in boeken)en iemand hebt die kan antwoorden op je vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal goed; die kimono, dat meisje en dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Merci voor de uitleg! (en zeker voor de -1cm!). Mijn dochter is net een weekje ouder ofzo dan die van jou dus ik ga zoals jij de 3jaar proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi hoor! Benieuwd naar dat 20-urenproject...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ben ook benieuwd naar het project. Heel schoon kimonootje. En schone Ossemeersen-Bourgoyen. Ik woon er vlakbij..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja idd, prachtige Bourgoyen...ongelooflijk eigenlijk dat stille zalige groen in hartje Gent!
  Enne dat 20-uren project...nog véél werk...als dat maar afgeraakt! Keep you posted ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wow, leuk stofje! Echt zo'n retrostofje en ik vind de kimono ook mooi hoor. Het zijn altijd die kleine dingen die je zelf zo goed ziet, een ander valt het helemaal niet op!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. oow, mooi zo! die knappe meid in en knappe kimono.

  BeantwoordenVerwijderen