zondag 1 maart 2009

Fier!

MS
Ik heb een heel bijzondere broer. Zestien is hij en bijzonder op vele vlakken. Hij kan fantastisch schilderen en tekenen en toneelspelen. Hij was al bijzonder van in de wieg, niet altijd gemakkelijk zo'n autist.
Marionet door MS
Vandaag organiseerde De Kunstbende een voorronde in Turnhout. Mijn broer doet al enkele jaren mee met de Kunstbende. Vorig jaar eindigde hij als tweede met zijn schilderijen en als eerste met een performance samen met zijn neef in dezelfde voorronde. Die performance kreeg de tweede plaats in de nationale finale. Vorig jaar nam hij ook deel aan de Canvascollectie, veel lovende woorden maar volgens de jury te vroeg en te jong voor zo'n wedstrijd. Het was een zaligheid om hem bezig te zien. Hij voelt zich op zijn gemak en legt met veel graagte aan de toeschouwers uit wat er te zien is op zijn werken. Hij is zielsblij met zijn eerste plaats die hij vanavond kreeg en ik ben een hele fiere grote zus!
Fietsers door MSdoor MS

Ik vond dat niet zijn beste werken uitgestald hingen, ik hou meer van zijn eerdere werken. Die hangen in ons ouderlijk huis overal aan de muren. Momenteel zit hij in een fase van zwangerschap en voortplanting. Hij schildert robotachtige mensen, met heel menselijke foetussen, wat Ying-Yang symboliek en bloemkolen. Ik heb jammergenoeg geen foto's van de werken die het vandaag zo goed deden, noch van mijn favoriete werk. De werken op de foto's zijn al enkele jaren oud.


door MS
spaarkast met Ezel door MS


Edit: Ondertussen een fotootje kunnen bemachtigen van één van de Kunstbende-werken. Het werk heet "De bevalling van het mannetje". Dat mannetje komt in meerdere werken voor. Je ziet Ying-Yang, bloemkolen, foetussen, een sputterende kraan op de juiste plek, veel hartjes...

De bevalling van het mannetje

7 opmerkingen:

 1. en trotse mama! Wat een leuke meiden heb je!
  In België is het meer lente dan in Nederland....Wat een hoop madeliefjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hm die foto's zijn van vorige zomer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi!
  Hij is zelf ook trots zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Mijn jongste heeft ook ASS, ik hoop dat zij ook haar talent vindt, en ontwikkelt. En als ik mag kiezen dan zou het ook in zo'n richting zijn ;o). Tot nu toe specialiseert ze zich in prinsessen :op

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zooo mooi!Ik vind het echt prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit al geweldig, laat staan de rest...

  BeantwoordenVerwijderen