woensdag 9 juni 2010

Het naaikot -de opgeruimde versie-

Ik heb in weken niet meer genaaid. Veel ziek geweest, veel moe geweest en op de momenten dat ik beter was scheen de zon en waren we de hort op. In de hoop om mijn naaimachine nog eens van dichtbij te mogen meemaken rommelde ik van de week mijn naaikot -ook wel eens 'het hol' of 'de nest'genoemd- op.

tafel


De naaitafel. Niet groot, niet klein. Allez, wel te klein als ze vol rommel ligt.
De paarse lamp kreeg ik ooit voor kerstmis van mijn vader. De zwarte stoel is nog van mijn bomma geweest, bij haar overlijden is ie net zoals deze lampen gered van het containerpark

inspiratie


De inspiratie en al.

rek naaikot


Het rek.

Rek naaikot


boekskes en biais


De boekskes.

knopencollectie


De knopencollectie.

Vroeger, allez ja, een jaar geleden ofzo, naaide ik altijd in de living. Mijn strijkplank stond altijd opgesteld en daar zette ik dan mijn rommel op als ik niet naaide. Overal draadjes, stukjes patroonpapier, een chaos van jewelste. De eerste stap naar meer orde was een stoffenkast. En nu sinds een half jaar een eigen naaihoek. We hebben vier slaapkamers waarvan de kleinste een bureautje was. Meneer ruilde zijn reuzenbureau in voor een kleiner exemplaar en zo kreeg ik ook een plekje. Ideaal want hij werkt elke avond nog tot een uur of tien en zo hebben we toch nog wat tijd samen. Met een gezellig muziekske erbij... Enig nadeel is wel dat er op tijd en stond eens moet opgeruimd worden want mijn lief verstaat precies niet zo goed dat creativiteit en rommel onvermijdelijk samengaan. 
Mijn naaihoek is puur praktisch ingericht. Geen tierlantijntjes en al. Ik kan ook niks aan de muur hangen want het zijn bijna allemaal gyproc-muurtjes.

Andere naaihoekjes zie je hier en hier en hier en hier en hier... Ik ben ook wel eens benieuwd naar het naaikot van Prutsen, Lilimie en Riet!

Voor de curieuzeneuzemosterdpotten, op flickr kan je zien wat er in welk schuifje zit.

18 opmerkingen:

 1. Kan ik u ook inhuren voor mijn garage?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, zo proper! En nu de 'rommel' verdwenen is, weer plaat voor creativiteit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja hoor! Ik voel me weer eventjes (allez, hopelijk deze keer op iets langere termijn) beter en ben er weer helemaal ingevlogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Netjes is dat!♥ de oranje appelknoopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk ben je echt weer helemaal beter, ik vond het hier al verdacht stil de laatste tijd, dat zijn we niet van u gewoon meisjesmama! Fijn dat je weer terug bent. Properkes, dat naaihoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh joepie! Het naaikhoekje van Meisjesmama, daar zat iedereen op te wachten :-) Zo licht en overzichtelijk zeg! Kben eens benieuwd wat er uit die stofjes gaat komen die aan het rek hangen! Die appelknoopjes heb ik ook! In alle kleurtjes! Heb je ze toevallig niet op een rommelmarkt gekocht in Gent, aan een dametje die vroeger een stof-en fourniturenwinkeltje had?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah lol, die boeken van creatief bezig zijn :-) Iedereen heeft die, maar heeft er ooit al eens iemand iets uit gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met zo'n mooi hoekje, kan je niet anders doen dan erin vliegen!

  Ik zou er een hele dag willen zitten, denk ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die laatste paragraaf is zooooo herkenbaar! creativiteit en rommel zijn bij mij ook onafscheidelijk en heb thuis ook eentje rondlopen die dat niet begrijpt!

  Ik zit overigens nog in de fase van "keukentafel=naaitafel" + "strijkplank open in living" + alles zit bij altijd in zakjes, zakjes en nog eens zakjes... Maar ik ben dan ook nog maar een aantal maand bezig, laat ons hopen op een zelfde evolutie als bij jou! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Binnenkort weer nieuws van Meisjesmama! Hoera!
  Ja, Liesel, ik heb al eens een jurkje gemaakt uit dat naaiboek voor kinders!
  Ik ben volop aan het blokken omdat dat voor grote mensen vol staat met naaitermen die ik nog niet kende.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Liselore: ja die knoopjes komen idd van de rommelmarkt. Die grote wit-groene appels, de witte eendjes en de roze bloemetjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OMG veels te proper LOL!!
  En die knopen, miljaar ik zit hier stekejaloers, weet ge dat ik achter zo gele knopen den helft van Belgie al afgezocht heb!!!! Godverdegodver... ja ze heb er gevonden welgeteld 8 stuks, die natuurlijk al op zijn...moet dringend ne keer naar de rommelmarkt beginnen gaan! Tijd dat zal het grootste probleem zijn.
  Dat winkeltje, Scarabee ofzoiet, zou ik daar nog mijn gerief vinden denkt ge?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De witte eendjes had ik nog niet gezien, die heb ik ook, alsook de bloemetjes, maar dan in het geel. En nog vlinders, kevers etc. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wens je veel creatief plezier in je opgeruimde naaikot. Ik ben benieuwd naar de creaties die je er gaat maken.
  En gelukkig nog plaats voor tierelantijntjes op het prikbord! Ik denk dat je me hebt aangestoken om mijn naaihoek (zo heet het bij mij hier in huis ;-) ook eens op te ruimen, want het wordt nu toch echt te gek...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oh, ik wil ook wel zo'n knopendoos, ik zie daar vanalles in blinken en wachten op mooie nieuwe projectjes! Geniet van je "nette" hoekje. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Schonekens!
  Mijn droomnaaikot is in de maak en hopelijk bruikbaar tegen dat kind2 geboren is. Nu is het een hoek op de slaapkamer waar ik nooit naai, want ik sleep alles mee naar de living. Dus geef me een weekje, dan ruim ik die hoek eens op en doe ik mee met je stokje. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik pak het stokske!
  Maar moet eerst uit mijn vakantieroes geraken...

  BeantwoordenVerwijderen