zondag 6 september 2009

Paarsje & Groentje

Ik weet het, het is al veel te lang geleden dat er hier nog eens een naaipost verscheen. Ik ben zeker nog niet van mijn naaiverslaving verlost en heb nog stapels ideeën. Maar zoals jullie wel weten heb ik een hele tijd zonder naaimachine gezeten, en eens ik die dan had moesten er eerst enkele saaie maar noodzakelijke klussen gedaan worden. Zoals een fietstoelzitje, zak voor de regenhuif van de bakfiets, biais herstellen van een kimono die ooit eens niet goed was gemaakt...ahum... En natuurlijk ook de slofjes voor Marcel! Ahja! (maar die maakte ik deels op mijn oude machine, en waren dus ook een afwerkproject)

En dan werd ik ziek! Ik ben een vijftal dagen grieperig geweest en heb dus die tijd echt niks kunnen doen. Echt niks he, alleen liggen.

Dus vandaag vloog ik er nog eens in!

paarsje & groentje

Ik maakte deze popjes! Zijn ze niet geweldig?

Ik vond ze bij A print a day en was er meteen verliefd op! Ik printte ze op transferpapier (verkrijgbaar bij Hema of papierwarenhandel), streek ze op baalkatoen en naaide ze dicht. Simpel!

Ik zette de downloads elk op een blad apart en maakte de afbeelding van de achterkant wel rechthoekig, net even groot als de prent van de pop.

De paarse pop naaide ik eerst en ondanks de vele vele knipjes is haar vorm niet perfect. Ook heb ik geen idee hoe je nu zo'n knuffel mooi kunt sluiten nadat je ze hebt opgevuld. Je ziet dus aan haar hoofdje een lelijke naad.

Dus de groene pop pakte ik anders aan, dat ging nog veel sneller en makkelijker. En ik vind ze properder afgewerkt zo! Ik stikte ze gewoon met de goede kant naar boven, geen gepruts met het keren en makkelijk te sluiten na het vullen. Er staat op de afbeelding al een lijntje gedrukt dus dat moet je gewoon volgen met je naaivoetje. En omdat je transferpapier gebruikt gaat je stof ook niet meer rafelen!

De meisjes zijn er heel blij mee! Ze waren niet zo inventief als het op namen aankwam dus werd het Paarsje & Groentje.

24 opmerkingen:

 1. wijs, die groene is inderdaad beter gelukt. Ik hoop nu ergens dat jullie geen kindje meer krijgen, want als je dames mee mogen kiezen, dan loopt er over een paar jaar een Blondje rond op 't school...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattig en een leuke vondst zo met transferpapier!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het kan helpen, dit is een link naar een onzichtbare hechtsteek: http://quilttaffy.blogspot.com/2008/07/invisible-closing-seam-tutorial.html. Simpel en onmisbaar.
  Leuke popjes trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Knofje: het idee van er popjes van te maken met transferpapier komt niet van mij hoor, alles gevonden bij aprintaday!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk!
  Lijkt mij ook leuk om op een tasje te zetten of iets dergelijks ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja idd, als applicatie of als kleiner popje dat dan een broche kan zijn... A print a day heeft heel veel mooie gratis downloads! Etiketten, briefpapier, paddestoelen, konijntjes...check it out!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee, en lekker makkelijk te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg leuk gedaan Meisjesmama! Echt waar, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zijn ze groot? Zou ook wel leuk zijn om er bv lavendelpopjes van te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh they turned out nicely!!! thank you for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk zijn ze geworden zeg. Daar wordt elk meisje natuurlijk heel erg blij van, ook ik dus.
  Die wil ik ook!!!! En inderdaad ook leuk als broche, heb zaterdag een feestje leuk idee voor de gastvrouw! Thanks for sharing

  BeantwoordenVerwijderen
 12. aha...een broche...goede tip! Ik zet het alvast op mijn "to do' lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een popjes!! en inderdaad misschien ook leuk als lavendelpopjes... erg leuk, die site ook!! (weer een half uur doelloos me vergaapt aan leuke dingen)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hey, dat patroontje staat ook op mijn to do lijstje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb nog nooit met transferpapier gewerkt, dat lijkt me zo eng... ;-), maar deze popjes zien er echt heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oo die wil ik oook!!!
  Alleen lukt het precies niet meer om ze te downloaden... =/
  Zou je ze me misschien kunnen doormailen?

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. stuur me maar een mailtje met je e-mailadres op meisjesmamablog at gmail dot com, ik zal eens zien of ik het zip-bestand nog heb want het ze zijn in heel hoge resolutie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Echt supermooi!
  Ik wou het meteen ook proberen, maar ik krijg het niet gedownloaded... :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 19. @Michèle: stuur me maar een mailtje dan stuur ik ze wel door. 't is wel een zwaar bestand dus best geen al te volle mailbox!

  A Print a day heeft wat copyright-problemen, er wordt namelijk van haar gestolen en ik denk dat het misschien daarom is dat je niet meer kan downloaden...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik schafte me net een naaimachine aan en ben wat ideetjes van je aan het pinnen, wat een gave, dat naaien, zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Beste, ik wil de popjes ook graag proberen maar krijg ze niet gedownload, kan je het bestand even doorsturen?
  katrien.nijs1@telenet.be.
  groeten en bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen