vrijdag 22 mei 2015

Parijs!

De dochters en ik, wij smeedden onlangs geheime plannen. Tijdens dat ene laatste overdreven zonnige weekend in oktober (20°c zeg!) werd een jarige ontvoerd!

Parijs!

Het idee komt van de dochters, die zelf eigenlijk heel graag de Eiffeltoren eens wilden zien en dat dan zo wisten aan te pakken dat het toch een cadeautje voor hun vader werd. De leperds!

Parijs!

Parijs!

We verbleven in een appartementje via Airbnb vlakbij Parc de la Vilette, in het noorden van Parijs. Vlakbij Cité des sciences.

Parijs!
 Ziet! Niet alleen Turnhout heeft een tet!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Parijs! 
In Parc de La Vilette is er een gemeenschapstuintje, en op het moment dat wij er waren was er ook een bio-beurs in de Grande Halle. Naast die grote hallen was er een terrasje -waar de volwassenen onder ons pintjes dronken en de jeugd kampen bouwde- dat ons heel hard aan dat van DOK deed denken, we voelden ons al direct thuis zie! Daarnaast is er in datzelfde grote park ook een fantastisch mooie speeltuin, die was helaas gesloten toen wij er waren wegens onderhoud.
Vanuit La Vilette wandelden we een stuk langs het Canal De L'Ourcq richting centrum, onderweg namen we de metro wat de kinderen echt fascinerend vonden.

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Op naar Marché des Enfants-Rouges om een hapje en een drankje! Bij de ingang zat zelfs een echte geit!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

Parijs!

En daarna even spelen in het parkje om de hoek.

Parijs!

Nog meer metro...

Parijs!

Parijs!

Parijs!

... op weg naar het hoogtepunt van het weekend

Parijs!

Parijs!

De reacties van de kinderen toen ze de Eiffeltoren zagen opdoemen eenmaal voorbij het hoekje waren goud waard. Ze waren in de wolken! We kochten geen tickets op voorhand voor de lift, die zijn best duur en dan is het nog aanschuiven geblazen op drukke dagen. De rijen aan de trappen (betalend, redelijke prijs maar niet op voorhand te boeken) waren gigantisch lang. Een grote teleurstelling was het niet, want er was natuurlijk ook een ijsjeskraam!

Parijs!
En levende standbeelden, natuurlijk.

Parijs!

Parijs!

Parijs!


Parijs!

Parijs!

Op naar Montmartre! Met je weekendbiljet voor de metro kan je ook met het liftje naar boven. De meisjes en de jarige namen de trappen en deden om ter eerst met de rest van de familie die met de lift ging. Zij wonnen.

Parijs!


Parijs!
Parijs!Op dag 2 was het al even stralend weer! We begonnen met Centre Pompidou. Helaas niet voor een tentoonstelling want daar was geen tijd voor, maar we wilden wel absoluut helemaal tot boven gaan voor het uitzicht en ook omdat het ook geweldig tof is om door buizen naar boven te glijden. Een panorama-ticket kost niet veel (3€, kinderen gratis) en kan je kopen aan een ticket-automaat in de hall.

Parijs!

We moesten even wachten tot de deuren opengingen, geen beter speelgoed om de tijd te doden dan een step op die plaats!

Parijs!

Parijs!

Leuk was dat ze vanop die hoogte alles konden zien wat we een dag eerder hadden bezocht!

Parijs!

En soms was er ook al eens iemand boos.

Parijs!


Parijs!

Parijs!

Parijs!


Naast Centre Pompidou staat de Stravinsky-fontein, de kinderen hebben er zeker een uur rondgehangen terwijl wij genoten van ons aperitief op een terrasje onder de platanen.

Parijs!

Parijs!


Parijs!


Parijs!


Parijs!

Daarna ging het richting Notre-Dame en Pont-des-arts waar we zeker drie Aziatische bruidsparen mét crew zagen voor hun trouwalbumfoto's, en waar we overrompeld werden door selfie-sticks.

Parijs!

Parijs!


Parijs was overheerlijk! De kinderen genoten met volle teugen, alledrie! En wij natuurlijk ook. Citytrippen met kinderen van deze leeftijd (toen 3,7 en 8) gaat perfect, zeker als het zonnetje zo heerlijk schijnt. Ze waren van het begin tot het einde geïnteresseerd, en konden goed volgen omdat ze hun steppen bij hadden. Dat in combinatie met de metro, maakt dat ze totaal niet zeurden om de vele kilometers en dat wij rapper moe waren dan hen. We hadden ook een fietsslotje mee om de steppen vast te leggen als we ergens binnen wilden, of naar boven bij Montmartre bijvoorbeeld.

Parijs!

13 opmerkingen:

 1. Geweldig idee, die steppen! Ik onthoud 'voor ooit'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefde is altijd mooi als je met de ware persoon, jij en ware minnaar. Ik ben Mayruris Camplelo Mijn vriendje heeft brak met mij en ik was eenzaam, dus ik was gericht op een zeer vriendelijke en grote spell caster Dr ADELEKE die me hielp om terug te brengen mijn minnaar naar mij en hij vroeg me voor 340 euro voor de items die nodig zijn voor de spreuk en vandaag ben ik met hem nu en we zijn gelukkig samen. Ik ben erg dankbaar voor wat je hebt gedaan voor mij Dr ADELEKE u e-mail hem aoba5019@gmail.com of Whatsapp me via +27740386124.

   Verwijderen
 2. Ziet er een supertripje uit! En wat een heerlijk weer! Ik wil nu ook naar Parijs :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zag er een zalig tripje uit! Je brengt me op een idee voor de extra vrije dag maandag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's en mooi gezin!

  Wij hebben nog een licht en goed draagbaar loopfietsje in gebruik voor de kilometers, werkt top, ze scheurt rond en vermaakt zich ermee (nu 4,5 jaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een mooi blogje,wat een mooie foto,s wat een mooie stad en wat handig die stepjes,goed idee,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben verzot op Parijs, wil er ook met de kindjes naartoe als de jongste iets ouder is.
  Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Citytrippen met kinderen is inderdaad een goed idee. Zalig triple zo te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben een citytripper pur sang en wil ook snel de draad weer opnemen. Parijs behoort tot mijn favorieten. Jouw blogpost toont dat het best kan! Step: goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een grandioos idee, die steppen!!! Dat ik daar nooit aan dacht. Parijs...mijn lievelingsstad allertijden. Wij gingen in de zomer toen het koud en nat was met 2 van de drie en volgende keer mogen ze alledrie mee. En de steppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zalig zeg, ik krijg ook weeral zin in een citytripje...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ziet dit er heerlijk uit, ik krijg er helemaal zin van! Vind het altijd zo 'dapper', als gezin op citytrip (hier helaas iets te veel ervaringen met verveelde/brullende kinderen in een leuke stad), maar wie weet verandert dat als ze net iets ouder zijn... Ik krijg in elk geval helemaal de (Pa)reiskriebels! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Liefde is altijd mooi als je met de ware persoon, jij en ware minnaar. Ik ben Mayruris Camplelo Mijn vriendje heeft brak met mij en ik was eenzaam, dus ik was gericht op een zeer vriendelijke en grote spell caster Dr ADELEKE die me hielp om terug te brengen mijn minnaar naar mij en hij vroeg me voor 340 euro voor de items die nodig zijn voor de spreuk en vandaag ben ik met hem nu en we zijn gelukkig samen. Ik ben erg dankbaar voor wat je hebt gedaan voor mij Dr ADELEKE u e-mail hem aoba5019@gmail.com of Whatsapp me via +27740386124.

  BeantwoordenVerwijderen