zondag 31 mei 2015

#blogchallenge #korteritten

Ga je ook wel eens met de auto naar de bakker, voor slechts één brood en wat pateekes? Of rij je op de dag des Heren wel eens met de koersfiets  - kilometers vreten-  en daarna de auto in voor de zondagse bezoekjes aan de bomma? Dan hebben wij een uitdaging voor jou!

Samen met Riet, Sanseveria en Kelly wil ik onze lezers uitdagen om van 1 tot 30 juni de korte (of langere) autoritjes die je dagdagelijks maakt in te ruilen voor een stap- of fietstocht, en dit alles binnen de campagne mijn korte ritten.


Volg onze belevenissen in deze campagne op onze blogs, facebookpagina's en op onze Instragram-accounts en sluit aan bij onze onze groep! Laat ons weten hoe jij het doet met die korte ritten, post linkjes naar jullie eigen anekdotes en foto's met de hashtags #korteritten en #blogchallenge, en vul je eigen gefietste en gestapte kilometers in op de website van de campagne! Natuurlijk vallen er leuke prijzen te winnen! Zowel voor de mijn korte rittencampagne zelf als via onze blogchallenge is er een prijzenpot! 
Doe je mee?
Registreer je dan nu op de campagnewebsite www.mijnkorteritten.be, kies jouw persoonlijk streefdoel en sluit je aan bij onze groep! Door je fietsritjes of staptochten te registreren op de campagnewebsite van Mijn Korte Ritten kom je meteen te weten hoeveel CO²-uitstoot je hebt vermeden, hoeveel kosten je hebt bespaard en hoeveel calorieën je extra verbrand hebt!
15 opmerkingen:

 1. Rijbewijsloos zijn al mijn korte ritten fietstochtjes, maar ik vind het wel een heel tof initiatief van jullie! Wie weet kan ik de mama wel mobiliseren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Liefde is altijd mooi als je met de ware persoon, jij en ware minnaar. Ik ben Mayruris Camplelo Mijn vriendje heeft brak met mij en ik was eenzaam, dus ik was gericht op een zeer vriendelijke en grote spell caster Dr ADELEKE die me hielp om terug te brengen mijn minnaar naar mij en hij vroeg me voor 340 euro voor de items die nodig zijn voor de spreuk en vandaag ben ik met hem nu en we zijn gelukkig samen. Ik ben erg dankbaar voor wat je hebt gedaan voor mij Dr ADELEKE u e-mail hem aoba5019@gmail.com of Whatsapp me via +27740386124.

   Verwijderen
 2. Superinitiatief, hier wordt de fiets meestal bovengehaald, maar soms wint mijn luie ik het toch (of soms nog mijn luiere ik: vandaag ben ik zelfs niet naar de bakker geweest, dus morgen eten we nog ouder brood)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk initiatief! Maar ik ben er nog niet uit: is het wel eerlijk om je te registreren als rijbewijs- en autoloze? En als je tegen 30 juni vermoedelijk al een autoloos gezinnetje in Ierland bent (een nog grotere uitzondering dan hier), waardoor mogelijke prijzen je waarschijnlijk toch niet zullen bereiken? Jaja, ik geef het toe, mij registreren zou vooral voor de prijzen zijn, voor korte ritten kan ik immers nooit een auto van stal halen... Hoogstens een stalen ros of een zwaarder stalen ros- de bakfiets dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben ook geen auto, mijn streefdoel om 30dagen lang geen auto te gebruiken is dus zeker niet utopisch voor mij. (al moet mijn zusje wel bevallen een dezer en ga ik daar dus wel een deelauto voor gebruiken). Ik vind deze campagne belangrijk als signaal, al is het zeker voor mezelf geen uitdaging meer. Net zoals voor jou. Registreer je maar! En hou eens je kilometers bij, kan wel eens boeiend zijn om te weten, en die prijs heb jij dan op het einde van de campagne even goed verdiend als iemand die wel een auto ter beschikking heeft en 'm een maand lang minder gebruikt.

   Verwijderen
  2. Hey Trijnewijn! Ikzelf werk bij mobiel 21 vzw, wij organiseren de campagne. Fijn om te horen dat iedereen hier enthousiast is! En maak je geen zorgen over de prijzen: die worden eerlijk getrokken door de computer en als je er eentje wint, zorgen we wel dat die jou bereikt. :-)

   Verwijderen
 4. Wat een leuk initiatief. Wij zijn ook een autoloze familie van vijf. Wel een bakfiets en een treinabonnement voor de hele familie, en zo komen we bijna overal. Het kost soms wat meer tijd, maar het levert ons een boel gezondheid op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dit een heel mooi initiatief.! Ik rij dan wel zelf niet met de auto, toch probeer ik mama, papa en andere mensen aan te zetten hier aan mee te doen.!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier hangt het naar-school-met-de-fiets verkeer vooral af van de bereidwilligheid van mijn baas, maar ik maak er alvast een werkpunt van om van 1 dag per week naar 2 te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zijn in blijde verwachting van onze bakfiets (allez, fietsenverkoper, doe eens door), maar in nog blijdere verwachting van een tweede boeleke. De periode komt dus niet zo goed uit deze keer. Ik doe gewoon zo goed als geen (korte) ritten voor 't moment.
  Volgend jaar misschien meer geluk?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds ik gescheiden ben,woon ik in het centrum van ons dorpje,dus alles wat met de fiets kan,doe ik met de fiets ;-) leuk initiatief hebben jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik doe mee !!
  wij vinden fietsen super .. en voor kinderen zou het bijdragen aan hun geluksgevoel, de autonomie en vrijheid die ze voelen .. tel daar nog bij de conditie en de natuur waardoor wij rijden .. alleen die aardbei'n taart morgen.. hoe krijg ik die héél thuis ??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Liefde is altijd mooi als je met de ware persoon, jij en ware minnaar. Ik ben Mayruris Camplelo Mijn vriendje heeft brak met mij en ik was eenzaam, dus ik was gericht op een zeer vriendelijke en grote spell caster Dr ADELEKE die me hielp om terug te brengen mijn minnaar naar mij en hij vroeg me voor 340 euro voor de items die nodig zijn voor de spreuk en vandaag ben ik met hem nu en we zijn gelukkig samen. Ik ben erg dankbaar voor wat je hebt gedaan voor mij Dr ADELEKE u e-mail hem aoba5019@gmail.com of Whatsapp me via +27740386124.

  BeantwoordenVerwijderen