maandag 8 februari 2010

Vier jaar!

Afgelopen zaterdag was mijn oudste meisje jarig. Vier jaar al! Mannekes, wat vliegt de tijd!

Stella enkele dagen oud
Stella, enkele dagen oud. Zonnebadend onder velux tegen 't geel.


Vier!

Het is vier jaar geleden dat ik moeder werd, en mijn lief vader. Onvoorstelbaar dat dat echt al zo lang geleden is. Op de verjaardagen van mijn kinderen word ik altijd melancholisch. Blij en in feeststemming ook. De herinneringen aan die speciale 6e februari in 2006 maken me nog altijd helemaal week.
Ook dit jaar droeg ze haar mooie kroon, die ik vorig jaar zelf maakte. Het was een van mijn eerste maaksels en ik vind 'm nog altijd heel mooi!

De taart is een biscuit gevuld met banketbakkersroom en confituur. Er zit roze rolfondant over en tussen de biscuit en de rolfondant zit er deze heerlijke ganache-boterroom!
Stella's taart is heel wat minder kleurrijk dan wat u van ons kon verwachten. Maar hier in Gent verkopen ze alleen maar witte rolfondant en die moet je dus zelf kleuren. Ik heb mijn lief aan het kneden en mengen gezet en voor dat roze hadden we al heel wat moeten doen. Ik denk dat het bijna onmogelijk is om echt felle kleuren zelf te mengen. De rolfondant, de banketbakkersroom en de biscuitmix (lui, I know! Ik kan wel biscuits bakken hoor, deed dat al regelmatig, maar ik zat in tijdsnood!) kocht ik in 't Gents Bakkershuis. Een groothandel die op bepaalde dagen van de week ook open is voor particulieren.
Anyway, de vierjarige was in de wolken met haar pastelroze taart, ze koos wat vormpjes van de plasticine voor de witte versiersels van rolfondant en daarna plakten we er nog lilifee-sprinkles op.
Lekker!!!

verjaardagscadeautje Stella

Voor haar verjaardag kreeg ze haar langverwachte hakschoenen. Het kind droomt al van vorig voorjaar van hakschoenen, en dan welbepaald de deze. Ze was dan ook in de wolken en heeft haar schoentjes wel een hele dag aangehad, en daarna moesten ze op haar nachtkastje staan. We kochten ze in Amsterdam, maar ze zijn ook in Gent te koop bij Petit Zsa Zsa. Wel waren ze in A'dam een tikje goedkoper. Ze zijn wel een paar maten te groot, en dat was ook de bedoeling! Zo kan ze er nog lang mee spelen.

Zaterdagnamiddag vierden we dan feest! Zeven kleuters in mijn kot (waaronder twee van mezelf)! Mijn liefke trapte het al snel af richting Kempen, maar mijn twee lieve zuskes hebben me geweldig goed geholpen! Het was heel plezant! Voor bijna alle kindjes was het de eerste keer dat ze naar een feestje gingen, spannend dus voor zowel de feestgangers als hun ouders. Het was heel tof en voor herhaling vatbaar!

Stella trakteerde haar vriendjes van de klas ook nog op cupcakes en nog een verrassing voor de verkleedkoffer! Maar daarover later meer, mét een handleiding!

22 opmerkingen:

 1. Hieperdepiep Hoeraaaa voor Stella!
  Mooie baby, en nu een mooie kleuter :)
  Proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dikke verjaardagskussen voor stella!
  lol, mijn oudste dochter heeft net dezelfde hakschoenen en als ze ermee rondloopt denk ik altijd dat mijn moeder in de living rondwandelt, zo een lawaai op mijn parket! Haar zussen stikjaloers want die mogen daar niet aankomen, maar doen het dan stiekem wel als grote zus er niet is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een geweldig schoon kind,die Stella.Ik vind de taart toch geslaagd ze,helemaal niet te flauw roze...die handleiding voor de verkleedkoffer,komt die toevallig nog voor vrijdag?;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nele: de handleiding is zo goed als klaar, maar met al die foto's die ik dan moet bloggen zuipt dat dus tijd he!
  Het is wel de bedoeling van ze asap te posten, wss vanavond al. En 't is echt heel gemakkelijk en superrap klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wow, ook 4! Gefeliciteerd met je grote blondine!
  Wat een mijlpaal weer he: een echt partijtje :)
  (en ze heeft nog veel meer krulletjes dan de mijne, die zijn langzaam aan het verdwijnen :( maar de gelijkenis met mijn C is erg groot, als ik haar zo zie!)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hiep hiep hoera voor Stella! Wat een schoon taart zeg, zo assorti bij uw tafelkleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ziet ze er fier uit! en die schoenen... wat wou ik dat ik daar mee kon gaan werken ;-)
  van harte proficiat aan jou ook hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig babietje...maar die is helemaal niet blond geboren?
  Ze ziet er geweldig gelukkig uit op de foto...kan ook niet anders met zo'n megaschoenen. Dat zou hier ook wel in de smaak vallen.

  Binnenkort komt er trouwens in Gent een winkeltje van 'De taartenfee' waar je voorgekleurde suikerpasta kunt kopen: zeeeer handig, want van dat kneden krijgt ge idd megespierpijn! Ik koop het nu via het web aan.

  Alsnog een dikke proficiat aan Stella...wow, 4 jaar al!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waw, die Stella is echt wel een prachtig kind!!! (en dat blijkbaar al 4 jaar lang) Dikke proficiat!!

  Ik zal mij toch ook eens moeten wagen aan rolfondant en toestanden precies,...

  Spannend, ben benieuwd naar de verkleedkoffer-handleiding!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoera voor de jarige! De kroon is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hiep hiep hoera voor Stella!
  Mooie taart, mooie schoenen, mooie meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een gelukkige verjaardag voor je meisje! 4jaar is al heel wat!

  Ik ben zeer benieuwd naar je handleiding; ik ga me aan m'n eerste stikwerkje wagen voor carnaval, maar ik weet nog niet goed wat... en dochterlief veranderd constant van gedacht, help.

  Oh en de taart ziet er ook superlekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hiep hiep hoera voor Stella!

  En wat een mooie baby was ze, ze ziet er zo gelukzalig uit op die foto. En een even mooie kleuter is ze nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zalig toch! Zowel mama als dochter genieten van de feestdag. Volgens mij is vier jaar worden de allerbelangrijkste in een mensenleven!
  Nog eens een dikke proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo'n snoezig baby'tje ! En natuurlijk een gelukkige verjaardag voor Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik herken dat, die melancholie op de verjaardag van je kinderen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn dochter heeft die schoenen ook :)
  Ge gaat nog héél veel "mamaaaa ik wil die schoenen NU aandoen" ruzies maken. Zeker als ge van plan bent om nekeer te gaan wandelen ofzo.

  Proficiat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zalige babyfoto, ze geniet echt vh zonneke !!

  die hakschoentjes daar is mijn dochter ook zot van,we hebben die in elke maat bijna, elk jaar brengt mijn mama die mee uit spanje ( bij de chinezen zijn die spotgoedkoop en dezelfde als van petit zsazsa )

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Proficiat Stella! Een echte meisjestaart én geweldige schoenen... wat wil je nog meer wanneer je vier wordt?! Oh ja, Stien, met de kleurstof die je bij de taartenfee kan kopen (online) kan je echt wel felle kleurtjes maken hoor. Kijk maar eens naar de taarten van Thijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een echt meisje hé, die knappe dochter van je! En een dikke proficiat met je vier jaar mama zijn! Je doet het fantastisch :-)
  Ik snap heel goed wat je bedoelt met die melancholiek, ik kan me nu al geweldig laten meeslepen door zo'n gevoelens en 't kind is begot nog maar negen maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nog eens proficiat aan Stella!
  Mooie taart is het geworden. Was het lekker? Ik ben blij dat we hier wel gekleurde rolfondant kunnen kopen. Zo'n lichtere kleuren zijn heel mooi, maar voor een jongenstaart toch wat minder stoer.
  Had je lief handschoenen aangetrokken bij het kleuren van de rolfondant? Ik heb al gehoord dat je handen blijkbaar enorm kleuren als je dat niet doet en dat het er moeilijk af te krijgen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. @prutsen: ja jong! Het was superlekker!!! Die ganache-boterroom is om de vingers van af te likken! Dit weekend maak ik ze opnieuw omdat mijn vader en al mijn broers en zussen komen feesten!
  Dat kleuren ging best goed, geen handschoenen. Ging er redelijk goed af, na wat schrobben. Maar zo aan de randjes rond je nagels zag het nog een dagje heel rood :)

  BeantwoordenVerwijderen