donderdag 13 november 2014

Totaal niet-chique filmfestivalkleedje

Als Eva vraagt of ik meega naar de opening van het Filmfestival zeg ik ja, bros mijn les en naai in de rapte een kleedje. Want wij hebben allebei welgeteld 1 cocktailjurk in ons kast hangen en dat is dan ook nog eens toevallig dezelfde (écht!) dus deden we van ienemienemutte en Eva was de baas.
Ik ben zo niet aan de cocktailjurken, doe mij maar de cocktails zelf, dus naaide ik de Harlequin uit La Maison Victor. Het moest rap gaan want ik had maar een paar uurtjes.

 Harlequindress

Wel een serieuze tegenvaller dat dé Mathias er niet bij was, ik had anders met graagte in zijn gat geknepen. Maar kom, de gin-tonic was er gratis en de film...euhm...tja...
Ik was -woehaha- niet de elegantste van de avond maar zeker niet underdressed. Whatever.

Harlequindress

Ik gebruikte een rest zwarte sweaterstof. De stof rekt een heel klein beetje maar niet zoveel. Ik kocht ze ooit eens in de Strik. Ik gebruikte de averechtse kant van de stof omdat ik dat een hele plezante textuur vind, en ik liet de zomen onafgewerkt (die krullen om en rafelen niet). Rap klaar!

Harlequindress

Ik veranderde wel een paar dingen aan het patroon:
 • ik verlengde het patroon onderaan met 10cm want ik heb lange benen dus op patroon vooral onder de taille meer lengte nodig
 • ik knipte de hals wijder zowel vooraan als achteraan, want het patroon zou ideaal zijn bij een bescheiden boezem en ik heb dat niet
 • ik stikte borstnepen, alweer voor die niet al te bescheiden borsten
 • de armsgaten stikte ik wat verder dicht want die gaapten serieus
oh man zo gezellig, met die zelfontspanner!


*Eva, dat is dat meiske dat àltijd de juiste dingen zegt als ik zelf geen licht meer zie, met mij op café gaat als ik tureluur word van mezelf, mij moed insprak toen ik de bouwwerken niet meer zag zitten, souvenirs voor mij meebrengt als ze op reis gaat, die op mijn kinders let als ik moet blokken, die kwam stofzuigen als ik niet meer kon bewegen van de rugpijn, die mij meepakt als ik zelf nog niet eens door heb dat ik er nog eens uitmoet... enfin...ik kan nog wel even doorgaan...nen engel dus, eigenlijk. Merci he menneke!

*Ik loop weer een maand achter, maar hey, foto's maken van uzelf in een nieuw kleedje met de zelfontspanner dat is niet simpel zelle. Ten eerste moet het licht wat meezitten, moet het opgeruimd zijn en bovenal moet dat kleedje gewassen zijn! En dan zijn de foto's nog crappy ook. Zucht.

16 opmerkingen:

 1. Ja ja ja ja ja voor wat je schrijft over Eva!!!!
  En hé, fijne jurk, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik wil er ook eentje in elkaar naaien en die nepen zou ik ook kunnen gebruiken! Pas je dan echt het patroon op voorhand aan voor zoiets? Complete leek wanneer het op patronen aanpassen aankomt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik deed het niet volgens de regels van de kunst, kleedje genaaid en dan binnenstebuiten de nepen afgespeld.

   Verwijderen
 3. Die Eva's toch. Allemaal engelkes.
  En jong, wat moet ik toch lachen met uw schrijfsel. Maar wel een tof kleedje, zwart is altijd goed! (Hoera voor gratis gin-tonics trouwens, waar vind ge dàt nog?)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geslaagde filmfestivaljurk! Op naar het volgende feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik maakte dat kleedje ook al, maar bij mij was het net wat te lang. Er stond nog een stuk van het patroon ergens op een ander blad dacht ik, maar dat was eerst niet zo duidelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stel een tweelingshoot met de cocktailjurk voor! Komaan!
  En trouwens: een zwart kleedje en rode lippen: het staat u!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het een heel tof kleedje! Hoera voor de aanpassingen, misschien doe ik er ook ooit eens iets mee, met dat patroon. Ik vind het hilarisch hoe uw foto's van heel fier en mooi poseren naar een scheef mondje in 'tja-vorm' gaan :-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi!
  En dat allemaal zo maar op een paar uurtjes .... bewondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n vriendinnen, dat vindt ge maar een paar keer in uw leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sjiej of niey, hij staat je wel heel mooi!
  En dat op een paar uurtjes, ik doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen