donderdag 27 november 2014

RecyKleren editie 2014

Naar trouwe jaarlijkse gewoonte lever ik ook mijn bijdrage aan de Recykleer-veertiendaagse van Boomie. En dit jaar gebeurde er zowaar een wonder! Ik was namelijk niet nipt enkele uurtjes voor publiceren klaar, maar wel twee hele dagen zeg! Is de deadlineflirter in mij nu dan eindelijk verdreven?

Ik vertrok van een kapotte jeans van mijn vent. Dat is niet de eerste keer en dat komt omdat mijn vent jeansbroeken verslijt dat het geen naam heeft. Dat is blijkbaar eigen aan broeken die veel langs fietszadels schuren. Meestal worden dat tuub-vodden maar ik redde deze kapotte broek toch van de smeer- en oliedood.

RecyKleren 2014

Ik kreeg zeer zeer nipt een Jacob maat 110 uit de jeans. Op sommige plekken heeft de jongetjesbroek wel een stuk oude jeansnaad en een stuk oude achterzak maar ik vind dat eigenlijk net plezant zo. Dat is zoals die keer dat ik een babytruitje uit een gigashort haalde en het kruis over de mouwen heenliep.

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

Ik recupereerde de zomen van de jeans om er de zakranden van te maken.

RecyKleren 2014

Helaas wilde mijn driejarige niet op de foto. Zelfs niet toen ik hem chocolade beloofde (lijkt ook in niks op mij zeg!). De broek aandoen wilde hij maar wat graag, apetrots op zijn papa-broek!

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

De broek is nog wat aan de ruime kant, mijn Astorkind heeft een smalle poep. Maar zoals dat helaas gaat met dessertkindekes groeien ze veel te snel dus dat komt wel goed.

RecyKleren 2014

RecyKleren 2014

 Ik kocht in de kringloopwinkel een reuzepolo uit de 25-centbak. Een groene met wat wit en een stof in reliëf. Het plan was om dus een heel tenuetje te recykleren.

RecyKleren 2014

Het werd een mini-polo uit de nieuwste La Maison Victor. Wederom maat 110 en met korte mouwen maar de polo is nog veel te groot (hij draagt nochtans al een tijdje maat 110).

RecyKleren 2014

Ik ben er eigenlijk niet onverdeeld gelukkig mee. Ik vond de uitleg van de polosluiting in het boekje helemaal niet goed. Deze van Spiegelstiksels is veel degelijker. En ik vind het borstzakje veel te groot. Maar wat ik echt helemaal niet tof vind is dat de kraag er verkeerd aan staat. De polosluiting kan niet sluiten omdat het ene flapje naar binnen is geflapt en aan de kraag genaaid. Dat is niet de bedoeling, dat is een fout. Maar ik kon het niet anders doen omdat de kraag niet helemaal rondom rond de halssluiting past anders. Het viel mij pas op toen ik helemaal klaar was en de kamsnaps erop wilde zetten. Ik heb mijn patroondelen gecontroleerd en ik tekende alles juist over, toch is de kraag zeker enkele cm (de breedte van het flapje van de polosluiting) te kort...

Ach ja, hij is draagbaar zo.

RecyKleren 2014

11 opmerkingen:

 1. Heel leuk gedaan en wat goed om te weten dat die lmv polo vreemd valt, dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat is echt wel vloeken als je dat merkt. Maar bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dat leek me juist zo'n mooie polo van lmv :-(
  maar wel leuke recycle-projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waw zeg ! ik heb dat trouwens ook altijd met mijn broeken, ook een fietser ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De polo ziet er wel heel draagbaar uit! Schoon gedaan! Enne.... jullie Astor al nen 110.... zotjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat een anti climax. Ik was zo weg van dat poloke van uw dessert kindeke! Maar zoals het eruit ziet is hij zeker draagbaar!
  Ik moet dat dus echt meer in 't oog houden, de kleren in de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Schoon schoon....heel schoon, ook de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tof gedaan... zo nen 25 cent bak... dat mogen ze bij ons ook invoeren... hier zijn de kleren "relatief" duur...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke broek! Dat fietsenbroekprobleem is mij ook bekend, al zijn mijn dikke billen een extra oorzaak. Broeken zijn het enig dat ik écht verslijt ... Astor is al zo groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schoon! Ik heb hem ook gemaakt die polo en er was niets mis mee, gelijk? Bij het zakje moest er ook geen naadwaarde bij geknipt worden, misschien is het dat? De maten zijn wel groot. Ik maakte vr mijn 5-jarige een 110 en die ks ruim.

  BeantwoordenVerwijderen