zondag 17 juni 2012

Hocus Pocus

Zoekende naar een patroon voor een zomerjurk kwam ik op Burdastyle deze hocuspocus-jurk tegen. Verliefd! Een patroon voor geweven stof, voor grote lengtematen en een schoon decolleté, dàt was echt alles wat ik zocht!

In mijn stoffenkast vond ik slechts 1 lap stof die lang genoeg was voor dit kleedje, dat heb je natuurlijk als je zelden of nooit meer dan 1,5m koopt. Het is een stevige stof met fijne turquoise streepjes van In den Beer, van een paar jaar geleden. Een stofje dat zo eenvoudig is maar dat ik al lang koester voor een jurk voor mezelf.

Ik vind het jurkje op de kapstok echt fantastisch mooi!

Burda 3/2012 Knot Dress

Dit patroon is echt héél eenvoudig! De handleiding die ik erbij kreeg was weliswaar goed voorzien van tekeningen maar toch in het Duits. En ookal is het niet moeilijk, dat geknoop vergt toch wel wat hocus pocus. Na wat zoeken vond ik ook een Engelse werkbeschrijving!
Het patroon is specifiek voor grote vrouwen, ik ben zelf 1m75 en dus voor mij is dat ideaal. Na wat googlen  vond ik wel her en der patroonbesprekingen en tips voor het verkleinen. Laat de lengtematen je niet te hard afschrikken. Om te weten welke maat je moet tekenen deel je de grote lengtemaat gewoon door 2.

Knoop

Maar rond mijn lijf is het echt zo teleurstellend. Mijn borsten vallen er bijna uit. Nochtans is het jurkje door de knoop wel wat aanpasbaar. Helaas toch net te weinig stof voor mijn gezelschap. Daarbij komt ook nog eens de rimpel stof eronder die Dingen insinueert.

Burda 3/2012 Knot Dress

En zo eindig ik met de zoektocht naar dé jurk in geweven stof toch weer bij het voornemen om dezelfde jurk in tricot te maken. Zucht.
Ik lees dus héél graag uw tips voor hét patroon voor een zomerjurk in geweven stof voor meisjes met een -euhm- pronte boezem en een buik die graag verstopt wordt.

Ahja, de foto's zijn echt keislecht. Sorry daarvoor. Onze spiegelreflex is alwéér kapot. Grom.

47 opmerkingen:

 1. mooi, maar ziet er niet simpel uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ziet er ingewikkeld uit maar is het absoluut niet! Een boost voor je ego!

   Verwijderen
 2. oh ik vind het ook zo mooi, ik heb dan weer te" klein gezelschap " voor zo,n kleedje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar neen! Dat past ook bij kleinere boezems hoor! Dat is net het goeie aan dit jurkje, door de knoop kan je de overslag wat verschuiven. En doordat de voering kleiner is dan de buitenstof heb je altijd wel wat plooitjes op de borst. Ideaal!

   Verwijderen
  2. Google anders maar eens op 'burda march 2012 108' of 'burda 3/2012 knot' ofzo...ik vond vooral kleinborstige voorbeelden :)

   Verwijderen
  3. Super , dat zoek ik zo eens op, ik vind het alleszins een geweldig kleedje hoor en je staat er goed mee.

   Verwijderen
 3. Ik vind dat dat gelijk kei- goed meevalt. Echt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar ja dat valt toch keigoed mee!!
  Ik vind u er heel slank mee staan, echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Valt toch mee, niet ? OK, zonder topje zou dat minder meevallen ...
  Ik vrees wel dat ik je niet kan helpen met een ander patroon, tot nu toe ook nog geen ideaal tegengekomen, ik wil ook altijd mijn resterend zwangerschapsbuikje verbergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allé, sla me dood, maar ik vind dat ook een schoon jurkske op uw lijf.
  Ik had die jurk ook al gepind, moet ik eens proberen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat jij een heel mooi figuur hebt.
  Niks wegsteken meid, integendeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kom ook hetzelfde tegen,door "te veel gezelschap" + buik maar nog een probleem dat erbij komt is dat ik amper 1,56m ben.
  Ik dacht aan een maatje groter(zodat het van boven genoeg bedekt )en smaller maken naar beneden toe?
  Vind het wel een mooi kleedje.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och wat jammer, ik vind het een heel mooi jurkje en zo'n leuk kleurtje ook. Wel een herkenbare ervaring met Burda, want Burda en boezem gaan wat mij betreft niet samen. Ik doe hooguit tricot jurkjes van Burda, maar verder bij voorkeur geen patronen met een bovenkantje (moet ik teveel aan aanpassen om passend te krijgen). Echt zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik durf zo'n jurken alleen maken als ik het eerst in zere goedkope stof heb uitgeprobeerd ( lees : een euro per meter of zo ? )
  Zonde, want het ziet er op kapstok idd goed uit. Maar schijn bedriegt idd wel eens

  BeantwoordenVerwijderen
 11. maar ale, das toch keischoon aan uw lijf ipv alleen aan de kapstok?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind jou er ook heel knap in.
  Dragen, die jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar neen, echt, dat is niet aangenaam zo. Zit veel te strak rond de boezem. Met een topje eronder is er niet veel uitvalgevaar. Maar dan blijft nog het pof-effect op de buik (en dat wordt net versterkt doordat het zo strak rond de borsten zit). Neenee, mijn vent gaat echt een crisis krijgen als ik er zo zwanger bijloop :)

   Verwijderen
 13. Ik snap helemaal wat je bedoelt, je zit er continue mee in of alles nog wel op z'n plaats zit. Wel frustrerend, zeker als je daar dan een lang gekoesterd stofke aan "verspild" hebt. Ik blijf dit wel volgen want ik heb ook alleen maar succes met tricot voor jurken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik ga altijd op zoek naar veel plooitjes rond het decolleté om enig volume te veinzen. Ik die zin is dit jurkje niet ideaal voor jouw prachtige boezem.
  Ik denk dat een soepeler stof ook zou helpen. Daarom niet meteen tricot, maar een dunner katoen of viscose of zo.
  Maar op zich vind ik het ook wel ok hoor, ik zou ze zonder schroom dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi zomerkleedje in geweven stof én aanpasbaar aan elk figuur (zowat zelfde probleem met boezem en buik, maar dan in kleine versie) is Peony van Colette patterns.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jamaar die jurk is zo dicht vanboven, ik heb dat niet graag. Ik wil graag een jurk met een schoon decolleté. Ik vind bijvoorbeeld de crêpe van colette prachtig, vooral de rug en de rok, maar bovenaan van voor is dat weer zo zedig dicht. Ik vind dat jammer. Ik heb al serieus overwogen om het patroon zelf aan te passen vooraan maar dat vind ik dan weer zot om er zoveel geld aan te geven.

   Verwijderen
 16. Zo jammer van al die moeite en de stof! Ik zit hier met hetzelfde 'probleem'. De tips die hier worden aangehaald: peony en wat jij zegt die crêpe van colette zijn mooi, maar te hoog gesloten. Bij deze waarschuw ik je ook voor de ceylon. Die vond ik super mooi en ik dacht dat die vooraan wat beter was. Dat bleek jammer genoeg niet zo en ik had DURE stof gebruikt... Ik zoek ondertussen ook verder naar een patroon. Als ik hét patroon tegenkom dan laat ik het zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wil je je schroom even overwinnen en de profielfoto's posten? Want zo van voor ziet het er gewoon kei goe uit, helemaal niet zwanger! En ik heb ook zo ne zwangere buik ook al is de jongste bijna een jaar, dus het is voor mij wel héél belangrijk om te weten of dit modelleke draagbaar is met zo'n buik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben zelf voorzien van bijzonder voorzienig gezelschap, en heb deze week zelf een zomerjurk afgewerkt, adhv een gratis patroon. Ik probeer er vandaag nog over te bloggen, dan kan je zien of het je ding is!
  Ik moest wel de grootste maat maken, om mijn heilige tweevuldigheid in het gareel te krijgen, maar met hier en daar en kleine aanpassing werd het een succesnummer, zelfs voor de 4e letter uit het alfabet! Ik zal het proberen uit de doeken doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind je er super mooi in. Maar misschien voel jij je niet fijn zoveel 'vruchtbaarheid' uitstralend.
  Is er nog iets te redden als je tussen de top en de rok een stuk "taille" zou stoppen en de rok kan gewoon van stof maken zonder die knoop? Kun je alles toch hergebruiken en de "lijn" van de jurk is echt wel mooi. De taille evt van tricot, als het nu te strak zit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat gaat niet want dan kan je niet meer 'knopen'

   Verwijderen
 20. Ik ben net een blog gestart en ben nog op zoek naar volgers. Kom gerust eens langs op: http://mississippi0.blogspot.be/
  Ik heb al hele leuke dingen gezien op jouw blog

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het heel schoon en ferm zelfgemaakt, maar ik snap je bekommernis wel hoor! Ik zou eerder voor iets wikkel-tricotachtig gaan misschien? Of zoiets gelijk ge al eens gemaakt hebt om naar een feest te gaan (zo bustier-jeans achtig?)?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Met een volle boezem en decolleté hebt ge toch altijd gevaar dat ze d'ruit floepen.Behalve met een halterkleedje.

  Ik vind een weggestoken boezem mooier, en verkleint de boezem enorm.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik snap wel wat je bedoelt met de 'insinuerende plooi'. Als je nu het voorpand (rok) eens wat smaller maakt? Dan heb je gelijk minder stof in de plooi en wordt er dus ook minder geïnsinueerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat gaat niet, die extra stof in het rokdeel is noodzakelijk om te kunnen knopen. Ik heb het daarnet geprobeerd met minder stof in het rokpand en dat is mislukt :)

   Verwijderen
 24. ik vind hem ook wel mooi, echt. maar ik snap waar je moeite mee hebt...
  En jaloers, gij hebt ne schone decolleté, geef gerust anders wat vulling door, hier is niets meer overgeschoten na drie keer BV.
  veel succes met de zoektocht naar het ideaal model!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik denk dat de truc is om hele lichte katoen te gebruiken, maar echt hele dunne, zoiets als liberty of zo. In een donkere kleur anders kijk je er weer door. Maar een katoen en zeker met voering dat gaat altijd zo steken als je er een knoop in maakt. Misschien eens wassen dat kan ook al schelen! ik vind het trouwens wel mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. als je wel het ideale patroon vindt, laat je het dan weten, want pff... ik heb altijd hetzelfde probleem. Ik ben nu de burda 7828 aan het proberen in katoen. Maar voorlopig nog zonder succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik denk dat ik op het eerste gezicht een gelijkaardig figuur heb als da van u, en ook pas negen maanden geleden bevallen, maar ik wil u gerust helpen om van da kleedje vanaf te geraken, zenneuh! Zonder zever: wat ik zie is een mooi kleed: dragen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. hmm en het lijkt idd zo mooi, ik zou het in de winkel ook passen om heel teleurgesteld in de spiegel te kijken...misschien loopt er hier in blogland wel een wonder rond die dat kan oplossen, mét behoud van de mooie decolleté!... Laat het weten dan he?!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. ik vind het ook héél mooi ...

  laat iets weten als je de oplossing weet..
  hier ook een grote boezem en klein buikje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo, ik volg je blog al een tijdje en vind hem zo leuk. Beetje humor, leuke foto's, en de verhalen over de kindjes zijn zo herkenbaar: ik heb 3 jongens, van 7, bijna 5 en bijna 1. Ik heb net een heel leuk zomerjurkje gemaakt en wou je dat toch even melden! Tot mijn grote spijt heb ik maar een klein gezelschap en dat komt in deze jurk redelijk tot zijn recht, maar voor een groot gezelschap is volgens mij ook wel plek :) Kijk maar eens hier: http://bibiekesblog.blogspot.be/2012/06/knoopjurk-knip-mode-februari-2011.html
  Wel een patroon om enkel in tricot te maken, maar dat draagt toch ook lekker makkelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wauw, wat een prachtige jurk en wat een prachtige dame die zichzelf hierin heeft gestopt!! Ik herken je gevoel, heb zelf ook niet te klagen over (overschot aan) borst en buik, maar durf dus echt te zeggen dat het je schitterend staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zelf een patroon tekenen? Ik eindig zelf altijd met die oplossing!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik val in ongelofelijke herhaling, maar ik vind het eigenlijk veel mooier staan aan je lichaam dan aan die kapstok hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. In a replay of the Greek Cypriot area of paphos car hire.
  It is believed that it took 22 years of labor to complete
  the loop of your journey and you will definately get the car of your
  dreams easily achievable.

  BeantwoordenVerwijderen