woensdag 30 mei 2012

Racerback Dress

Vroeger, toen ik pas naaide, haalde ik de mosterd àltijd van het internet. Ik kocht geen naaiboekskes want ik wist een lange tijd niet dat die bestonden, en eens ik dat wel wist geloofde ik nog dat kleren naaien iets was voor geschoolde mensen. Iets wat ik écht niet ben. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik destijds zowaar per ongeluk botste op tutorials voor het naaien van kleren met héél véél foto's en met wat chance een patroon. Zoals de Kimono van Habitual bijvoorbeeld, ik kreeg er niet genoeg van. Of de Lazy Days Skirt van Oliver+S. Effenaf schoon, zoveel gratis gedeel!

Tegenwoordig, met al wel een beetje naaiskills kunnen de internet-tuto's me minder en minder boeien. Na een paar jaar gretig mijn reader leeglezen lijkt het soms wel of ik dezelfde film aan het kijken ben. Maar dit patroontje kwam echt knal op het juiste moment! De Racerback Dress van Crafterhours, ge weet wel, die madamkes van de Milkmaid Skirt!

Dus ging ik gisterenavond ijverig aan de slag, met als resultaat voor elke dochter een jurk. Rap én gemakkelijk, zo heb ik het graag!

Racerbackdress

Racerbackdress

Voor Stella schaapkes in 't blauw met limoengroene boordstof, allebei van Vermiljoenshop.

Racerbackdress

Racerbackdress

Voor Lili rode ruitjes en rozen van 't Stoffenspektakel met dezelfde limoengroene boordstof. 

Racerbackdress

Racerbackdress

Ik maakte vooraan geen rimpeltjes maar een holle plooi. Ik had er wel eerst rimpels ingezet maar dat was echt te lelijk. Voor Stella maakte ik de grootste maat, ze is dan wel maar 6 maar best groot. Voor Lili maat 5-6 jaar, ze is er 5. Er klopt iets niet met die jurken, ze zijn te breed. Dat is precies toch eigen aan die Amerikaanse patronen. Het lijkt erop dat het een typisch peutermodel is, dat superschattig is op lijvekes met wat babyvet, zo tot een jaar of 3 komen ze daar nog goed mee weg. Maar voor kleine dametjes in de dop is dit toch wat te hobbezak naar mijn goesting. Ik versmalde de zijnaden met 1cm aan weerszijden en legde de plooi veel breder dan de rimpels waren. Zo oogt het geheel toch iets slanker. Ik stak Stella ook eens in Lili's jurk en dat was al veel beter!

20 opmerkingen:

 1. Wat zijn het leuke jurkjes geworden voor je meisjes. Hele mooie stofjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij lijkt zo makkelijk om te gaan met tricot...dat blijft toch altijd wat vechten bij mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn toch wel leuke en makkelijke jurkjes bij goed weer, plezant om te dragen en schoon.Die grote zonnehoed is ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuke jurkjes en heerlijk voor de zomer!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor het linkje! Het zijn erg mooie jurkjes geworden. Ik ga het (hopelijk) ook eens proberen te maken voor mijn meiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal fan van die combinatie van Stella's jurk: dat geel haalt de kleuren van de stof helemaal naar boven! Een beetje zoals mijn oma altijd zei dat een klein snuifje zout het zoet in de koekjes beter doet uitkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zomer zoals ik hem gewoon ben van jou! Heel mooi allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar wilde ik mij van de zomer ook nog eens aan wagen zie! 't Zijn hele schoontjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vree schoon. Die dames van U kunnen zomeren in stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat Stella-stofje ligt hier ook voor een kleedje voor stien, dat uit Ottobre... nu nog tijd om het te maken. Maar het ziet er zeer goed uit, knap! Ideaal voor de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk! Ik heb het ook laatst gemaakt en heb een handleiding voor ronde zakken erin op mijn blog staan: www.anumiki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben helemaal fan van de schaapjes-vesie, en vooral van de rug ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. prachtig!!!
  we hebbe ook er ook just over geblogt,
  t zijn echt super leuke kleedjes,
  er gaan er zeker nog volgen!!!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi. Ik vind ze nu toch niet meer te breed. Voor een zomers jurkje mogen ze wel iets ruimer zitten. Hele mooie stofjes ook. De rugpanden vind ik super leuk afgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk, bedankt voor de tip en de opmerking over smalle meisjes... Mijn meisje is 1,5 en heeft nooit babyvet gehad dus voor haar zou het ook veel slanker moeten vermoedelijk. Wie weet doe ik het ook eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Knap Stien!

  Groot gelijk wat die film betreft, ik zie hem ook veel te vaak. Origineel ben jij zeker, daar hoef je je geen zorgen over te maken!

  BeantwoordenVerwijderen