donderdag 19 mei 2011

40 kilo kindervlees

40 kilo kindervlees

Zonder trapbekrachtiging. De postnatale conditie lijkt nog dik in orde!

58 opmerkingen:

 1. En de maxicosi en de fiets zelf en de buggy en de jezelf. Superwoman!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, dat ziet er sportief uit. Erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat gij veel bekijks hebt, als gij zo over straat fietst.
  Ik zou in elk geval zwaaien, en in mezelf denken: 'amai, die ziet dat precies goed zitten' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ... en amai, dat moet nogal een stevige pikkel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een geweldige fiets!! En diep respect hoor !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jemig, wat een fiets zeg, je moet wel een dapper mens zijn om je daarmee in het verkeer te wagen, petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigenlijk he, als ik héél eerlijk ben valt dat wel mee. Ik voel dat verschil niet zo fel met Astor erbij, net omdat Stella sinds kort achteraan zit. Dan is het gewicht beter verdeeld. Voorlopig hou ik het op 2x 4,5km per dag :)
  En die pikkel, dat is al de tweede maar normaal stapt Stella op en af als de fiets al op zijn twee wielen staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. RESPECT!
  En uw buggy-ophangsysteem: hoe doet ge dat? Ik zit hier een beetje vast sinds de fietskar-met handige-opbergruimte het heeft begeven (tijdens het fietsen dan nog wel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We hebben de fiets nu drie jaar en de eerste maanden werden we echt gigantisch hard aangestaard. Ondertussen is een bakfiets, en zelfs een goed gevulde bakfiets niks nieuws meer in Gent. Al is die maxi-cosi erop wel iets wat mensen maar vreemd vinden blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb eens een bakfiets met 5(!!) kinderen gezien (1 achterop, 1 tussen de mama en het stuur, 2 op het bankje vooraan en 1 maxicosi). Maar voor u toch ook respect zene :).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Accesoires:
  MC-adaptors van Gazelle zelf, met vering. Kan bovenop de bak of op de bodem van de bak geïnstalleerd worden.

  Buggydrager van Quinny voor de Quinny Zapp. Dit systeem is specifiek voor deze buggy en past op bijna alle fietsen. Is te combineren met een stoeltje achterop. De buggy zelf is ook compact en licht.

  Maar er bestaan (van het merk Steco) ook andere systemen zoals de baby-mee om de MC op de bagagedrager of in een houten bakfiets (met vijzen in het hout) te installeren of een buggy-mee om een plooibuggy aan de bagagedrager te bevestigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is bij ons nog plaats in de bak, maar dan is het gewicht niet zo goed verdeeld...en zo'n stoeltje aan 't stuur zou ik zelf precies niet zo zien zitten...om dat gevaarte dan nog veilig en vlot te besturen...het zou niks voor mij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik ben een bakfietsmama (4kindjes=70kg kindervlees) en nog steeds veel bekijks. Meest gestelde vraag; die zijn toch niet allemaal van u??
  Eh, ja dus..met soms nog een extra kindje

  Voordeel van het bakfietsen is wel dat ik ruim alle zwangerschapskilo's kwijt ben en weer in een rokje durf, wat dan weer niet zo handig is op de bakfiets

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Merci voor de info! Het is voor een simpel plooibuggyke (http://juffrouwsanseveria.blogspot.com/2011/04/pimp-my-ride-give-away.html)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw! Wat een mooie fiets (en natuurlijk ook mooie `bagage' ;-) ). Fijn om ook met drie kleintjes zo mobiel op de fiets te kunnen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw!! Wat gaaf!!!
  Heerlijk erop uit kunnen, fijn joh!
  En goed voor je conditie toch? Hoef je niet naar de sportschool...

  Groetjes en heel veel succes vooral met die mooie bagage!

  Christien

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gezellig zeker, zo samen op pad? En goed voor de conditie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Komt dat tegen...ik ben ook aan het uitkijken om een bakfiets aan te schaffen en zie hier...jij hebt dat gewoon!!!! Ik kijk mijn ogen uit! Chapeau hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier: 1 (te)zware bakfiets, 4 kinderen goed voor bijna 50kg.
  Resultaat: minder moedig als gij! Als ik daarmee naar school zou rijden en terug, duurt mijn rit dubbel zo lang én zweet ik gelijk een rund. ;)
  Dus: KEIGOE bezig, gij!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Maar ja Katrien, ik zweet ook vandeeg zenne! En ik ben natuurlijk ook veel sneller met mijn gewone fiets zonder kinderen. Maar het alternatief is de bus en dat is echt blergh, believe me!
  Overigens wordt trapbekrachtiging niet uitgesloten, maar zolang het gaat zonder én er nog een tonneke weg te werken is...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Fam: ik heb een zoeklabel 'bakfiets' dus als ge nog meer wilt weten over de gazelle...in elk geval een aanrader hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Superleuk! Wij hebben de onze nu ruim een jaar en zijn heel tevreden. Al ons vervoer gebeurt met de bakfiets, maar er zit hier natuurlijk maar 10 kilo baby in dus dat valt mee :D

  BeantwoordenVerwijderen
 23. mama van Stella20 mei 2011 om 11:40

  Ik heb je zien passeren!In een flits op de Steendam. Maandag, denk ik. Ik dacht nog: heb ik het nu goed gezien dat de kleinste er ook bij is... Ja dus! Super hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ha, wat cool, petje af hoor :-) Ik heb het net afgestruind naar tweedehands bakfietsen van Gazelle, maar iedereen is er blijkbaar zo tevreden over dat ze 'm niet willen wegdoen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh, zo leuk!!!! Wij hebben onze Gazelle Cabby nu 3 weken, in mijn bak zit er ongeveer een 40kg kindjesvlees :), de overige 25kg fietst mee (de grote fietsen om beurt). In de 3 weken dat we'm hebben, hebben we al meer dan 300km achter de kiezen (niet allemaal gevuld, want ik moet ook met de fiets van school en dan weer terug)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Respect!

  Hier een bakfietsonthaalmama, wij rijden veelal met zijn 5-en.4 in de bak, 1tje achterop en geloof me dan heb je natuurlijk ook veel bekijks. Wij hebben wel een drie-wielbakfiets want anders zag ik me dat niet doen.
  Nog veel fietsplezier,
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Pffff dat zal flink trappen zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. zo'n gevaarte jong, chapeau dat ge daarmee door 't stad durft rijden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh cool, binnenkort doe ik het ook met kind op bankje en maxicosi. Nu nog met kind in buik en maxicosi, nu met 7 maand begint mijn buik wel wat in de weg te zitten bij het opstappen en begint het traject over moskou viaduct af en toe wat zwaarder te zijn. Weet je of de quinny zapp ook in de bakfiets kan als de maxicosi op de hoge standaard staat en er nog eentje op het bakje zit (daar hoopten wij een beetje op) of heb je dan ook die buggyhaak nodig voor achteraan? (en waar heb je die gevonden - online of ergens in een winkel te vinden hier?)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh nee, dat gaat niet hoor, die buggy nog bij in de bak! We hebben voor de zapp wel een nieuw buggyzitje gekocht (eentje dat kan kantelen en al) en dat gaat er nog wel bij in...maar dat onderstel...nog niet geprobeerd maar het lijkt me onmogelijk. Die buggydrager verkochten ze vroeger ook in Dreamland maar wij vonden 'm hier: http://www.baby-dump.be/index.php?page=product&id=760&groep_id=4536&merk=4537

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Goe bezig! Ik heb een bakfiets met motor én ik zet mijn kinderen nooit een fietshelm op in de bakfiets. Ik laad er wel soms 3 kinderen, een fiets en een buggy in.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Tof! En ik hoop dat ge veel vrouwen kunt inspireren ;) Waar ik woon, zie ik jammer genoeg nauwelijks fietsers, laat staan bakfietsers... Maar ooit, dankzij vrouwen als u die tonen dat het kan, worden kinderen nog maar zelden met de auto aan school (en elders) afgezet!

  Een beetje dromen kan deugd doen he... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heerlijke fiets he! Ik heb hem ook, fiets met mijn tweelingmeisjes voorin en broerlief van 6 achterop overal heen waar we willen!! Ik heb hem pas sinds januari dit jaar maar dit hadden we veel eerder moeten doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuk zeg! Vanaf wanneer nam jij je zoontje mee in de bakfiets? Ons kindje is nu 6 weken, en we zijn van plan om een Gazelle bakfiets te kopen, maar vind hem nu nog zo klein om al mee te nemen in de bakfiets. Schudt dat niet te veel?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Astor was op deze foto net een maand geworden. Hij ging al na een week mee op de fiets (naar de kinderarts op controle na de geboorte). Wij hebben geen auto en ik hààt de bus dus ja... Hij zit in de maxi-cosi die op geveerde adaptors staat. Er zit dus vering in maar ik vond dat het nog best veel schudde. Wat perfect werkte was de zussen bij in de bak, dan veerde hij nog beter. Mijn vriend heeft onlangs andere banden op de bakfiets gelegd (Big Apple van Schwalbe) en echt jong, dat is zo'n groot verschil!!! Die fiets rijdt stukken beter en veert echt super!
  Dus nee, ik denk niet dat dat teveel schudt, in de buggy schudt hij ook als je over kasseien rijdt. Voorzichtig en traag rijden en putten vermijden en dan gaat dat allemaal prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nice! Dan gaan we die bakfiets snel gaan kopen, en beginnen met korte voorzichtige ritjes, ik kijk er al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Je lijkt wel een Amsterdamse mamma. Ik vind het heel dapper hoor. Het lijkt mij doodeng om zo met je kindjes je in het verkeer te storten.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wij zijn ook van plan een gazelle cabby te kopen, maar ik heb nog een aantal heel specifieke vragen. Misschien weet jij een antwoord met al die ervaring.
  * we zouden de cabby in onze gang kunnen stallen maar om dat te doen moeten we wel een scherpe draai nemen aangezien er auto's voor onze deur staan geparkeerd. Anders krijgen we hem gewoon niet binnen. Denk je dat dit lukt?
  * ik las ook dat je de bak kan toevouwen, slotje er rond om er wat spullen in te bewaren wanneer je ondertussen 't stad intrekt. Zou dat ook gaan met de maxi cosi? Ik zou immers graag eens in 't stad zonder maxi cosi op stap willen, maar waar laat je die dan?
  * wij willen ook starten zonder elektrische ondersteuning, maar wie weet ooit... kan je dat achteraf nog installeren op de fiets?

  Als ik jullie zo op de fiets zie, heb ik er alleszins al keiveel zin in.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. *Wij parkeren onze cabby op onze koer via onze achterdeur. Onze stoep is 1,5m breed en dat gaat perfect. Weliswaar niet in 1 draai maar met wat stuur- en hefwerk lukt dat vlot. Dat hangt er dus vanaf hoe breed je stoep is. Misschien kan je het eens proberen met een gewone fiets met een bezemsteel ofzo erachter gebonden zodat je de lengte (2,5m dacht ik)van de cabby bekomt...

  *als ik met Astor naar de stad ga en hem in de draagdoek steek tijdens het winkelen laat ik de MC ook gewoon op de bakfiets staan. Ik leg dan een slotje van de draagstang van de MC naar de metalen baar van de bakfietsbak vooraan en dan kan ie niet weg. Gaat vlot zo, ik laat dat slot er gewoon op tijdens het fietsen. Gemakkelijk! Wat wel niet zo handig is, is dat de bak niet zo vlot dichtgeplooid kan als de adaptors erop staan. Het gaat wel hoor, maar volgens mij is dat niet zo goed voor het zeil. Dus voor een occasionele toeplooisessie gaat dat maar niet te vaak...denk ik.

  *Wat de trapbekrachtiging betreft...geen idee...het zou me verbazen als dat niet zou kunnen. Dat is meestal zo'n bakje op de bagagedrager en een ander achterwiel. Alles is toch vervangbaar aan zo'n fiets denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dag meisjesmama

  Bedankt voor je antwoord, handige tips hoor!

  Ik stond deze week op het punt om de bakfiets te bestellen - keek er zo naar uit - maar nu is er een probleem met de maxi cosi adapters. Blijkbaar zijn die niet meer beschikbaar voor een langere periode. De fabrikant ervan zou failliet zijn en Gazelle naarstig op zoek naar een nieuwe fabrikant. Maar dat is dus een probleem dat niet zomaar opgelost geraakt. Ondertussen is onze verse zoon er en ik zou zo graag de fiets op!
  Waarschijnlijk is de kans klein, maar ken jij toevallig iemand die de adapters bijvoorbeeld niet meer gebruikt en ze verkoopt?
  Ik heb al heel wat tweedehandsites afgestruind, zonder succes.

  Groetjes
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Dag Inge,

  Wij hebben onze adaptors tweedehands gekocht. We spraken zo goed als iedereen aan die we zagen fietsen met een MC op de cabby. Zo hebben we van iemand een e-mailadres gekregen met de melding dat we een paar maand later maar eens moesten mailen. Hun kindje was uit de MC gegroeid tegen dat de onze werd verwacht.
  Wij hebben de onze zeker nog een half jaar nodig anders kon je ze wel overkopen. Heb je al eens op Nederlandse tweedehandssites gekeken? Daar zijn bakfietsen nog populairder dan hier.
  Ik zal eens mee uitkijken voor jou, mail je me je mailadres eens door, als ik dan wat zie dan laat ik 't je weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Bedankt voor het snelle antwoord. Ik doorzocht al verschillende Nederlandse tweedehandssites, zonder resultaat. Ik vrees dat de vraag naar deze adapters ondertussen groot is. Had ik het geweten dan had ik er al veel eerder naar kunnen zoeken.
  Het zou heel fijn zijn, moest je iets tegenkomen, laat gerust iets weten. Ik stuur je mijn e-mailadres op via mail.

  Groetjes
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 43. hallo "meisjesmama',

  wij zitten ook een bakfiets te overwegen, eigenlijk wil ik er graag 1 met 3 wielen, maar dat gaat hier nooit door de poort passen, dus moet het er 1 met 2 wielen. Net zoiets als wat jullie hebben. Wat is jou ervaring met kinders en boodschappen in de sneeuw en gladheid? Is het net zo glibberig als een gewone fiets? Of?

  groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Late reactie maar ik zag je foto en zou vanaf volgende winter ook met drie kindjes op onze Cabby moeten... Ik had een vraagje: is de buggydrager van de Quinny te combineren met elk fietszitje achteraan?
  Groetjes
  Anneleen

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Astor is ondertussen al vier en zit dus niet meer in de buggy. De adaptor hangt er nog steeds op en zeer zeer zelden gaat ie nog eens mee. Wij combineerden met bobike (de twee maten voor achterop lukken perfect) en met zo'n zitje van gmg met pootjes eraan. De yeppstoeltjes zijn volgens mij vergelijkbaar van grootte dus moet ook gaan denk ik. De bagagedrager is langer en sterker dan van een gewone fiets dus volgens mij past alles erbij met de buggydrager!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Iemand weet waar we een goed onderhouden tweedehands gazelle cabby kunnen vinden? Liefst met maxi cosi adapters en regenscherm?

  BeantwoordenVerwijderen