dinsdag 22 februari 2011

Sapo-zeep

Bijna 34 weken ver. En blij dat ik ben dat we hier al zijn geraakt! Bijna vier weken geleden hoorde ik dingen zoals premature contracties, ontsluiting, verweking, verkorting, weeënremmers... In dat opzicht is 34 weken dus een mijlpaal! Sja, dat ongeduld heeft hij in elk geval van geen vreemden.

Bijna 34 weken

Bovenstaande is meteen ook de verklaring voor de stilte hier. Rusten rusten, zodat ons klein meneertje toch nog een week of drie blijft zitten waar hij nu zit. Of langer natuurlijk, dat mag, zeker.

Bijna 34 weken
Mijn gestriemde, dikke bolle buik...nog eventjes...

Met het naderen van de maand maart (al is hij eigenlijk een april-kindje) wordt ons to-do-lijstje ook korter en korter. Gelukkig.
Sinds deze week hebben we weer Sapo-zeep in huis. De ultieme ouderwetse babygeur als je 't mij vraagt. Ik ben de oudste van 8, ik heb dus al vaak een baby van kortbij meegemaakt, en telkens hing die heerlijke sapo-geur in ons huis. Kraamtijd volop. Ik loop dus al een aantal dagen te snuiven aan dat zwarte klompje.

Sapo

28 opmerkingen:

 1. nog veel rusten en nog veel genieten van dat venteke in uwen buik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig zo lekker zwanger zijn...alé, dat vond ik toch. Vorig jaar was ik 37 weken zwanger...nu is Kleine Beer al een heel kereltje! Geniet er nog van!
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe maar lekker rusig, wat niet altijd evident is als je er al twee hebt. Mijn ultieme baby-oproepgeur is talkpeder van zwitzal ( de mama had een blikken doos, wit met rode letters).
  Ik duim voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spijtig dat je via een computer niet kan ruiken, he :-)
  Tijdens m'n eerste zwangerschap was onze meid ook zo ongeduldig, en toen ze er uiteindelijk weer uitmocht, wou ze niet meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, heftig. Maar je had het al een beetje in de voorspelling geloof ik he? Blijf nog maar even zitten meneertje ongeduld!
  Groetjes! Lot

  BeantwoordenVerwijderen
 6. uw striemen zijn of weggefotosjopt of vallen nog wel best mee. allé, dat die kleine man toch nog maar schoon efkes blijft waar die zit... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Succes met de laatste loodjes! En geniet van de sapo-zeepgeur :-) Ik ken het zelf niet... Ik krijg helemaal baby-gevoel bij Nutaliszeep, hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe niet aan photoshop, ik kan dat niet! Maar er is uiteraard wel een reden waarom die ene foto in zwart-wit staat :) En het zijn oude striemen, van dikke Lili, dus die zijn al vervaagd na vier jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh, die geur van die zeep. Zalig.
  Geniet nog een beetje van je buik en veel succes binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. BLij van iets van je te horen, ik werd al een beetje ongerust. Goed dat je aan de 34 zit, nu nog goed rusten he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hele mooie buik, geniet nog maar enkele weekjes van je buikbaby, en heel veel rusten!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind die striemen goed meevallen hoor, op mijn buik staan ergere exemplaren...
  Seg, die zeep, is dat een gat in mijne cultuur (of persoonlijke hygiëne, haha), als ik daar nog nooit van gehoord heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ken deze zeep niet, zou het wel even willen ruiken. Geniet maar lekker nog even in alle "rust" van deze laatste weekjes...
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kom hier via 'Standaard Online' even binnenkijken. Wow, een kindje op komst. Gaaf. Al begrijp ik dat het kindje liever nog een paar weekjes moet blijven zitten. Veel succes met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heb 2 neefjes die te vroeg zijn geboren (op 31 weken en 35 weken) Ze zijn nu 3 jaar en 6 maanden en 2 felle ventjes: Perfect gezond en super schattig. Is natuurlijk even schrikken op die moment maar de medische wetenschap staat al ver!
  Toch maar hopen voor jullie dat hij zo lang mogelijk kan wachten.
  Er is geen haast bij hé!
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aaaah, zwarte zeep...ik word in de tijd terug gekatapulteert...mmmm...de laatste keer dat ik het in handen had was om mijn kleine nakomer babyzusje te wassen, 20 jaar geleden...mmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ken dat precies ook niet die zeep. Waar vindt ge dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oeh, zo spannend die laatste weken!! Hoewel lastig, kon ik daar zo van genieten, van dat nestje maken... toch een speciale sfeer in huis, hé. Ben benieuwd naar de naam van jouw zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Die zeep ken ik niet, maar ga ik wel eens halen! Baby of geen baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie foto's!
  Geniet er van!
  Hopelijk schijnt het zonnetje wat de volgende dagen, dan kan je lekker voor het raam luieren!
  Nog veel plezier, en inderdaad spijtig kan je niet door de computer ruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Succes met de laatste loodjes! Ik hoop voor je dat jullie jongetje nog drie weekjes blijft zitten. Doe maar mooi rustig aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik duim dat je ventje nog eventjes op zijn plekje blijft, 't is daar toch zo slecht nog niet hé bij mama...
  Succes met het platliggen, ik was het na 5 weken helemaal moe! (maar mocht erna gelukkig terug rondlopen)
  Alvast veel succes met de bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh maar ik hoef niet plat te liggen hoor, gelukkig! Veel rusten, veel liggen, maar niet per se plat. Ik mag al eens door mijn living lopen of eens wat zitten. Gewoon luisteren naar m'n lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. nog een dikke proficiat, ik ben beetje jaloers, zit op 26 weken en kan niet wachten tot die kleine uk er is, ik moet ook veel rusten en dat maakt het toch wel een beetje frustrerend, in ieder geval veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen