maandag 27 juli 2009

Gentse Feesten 2009!

Ze zijn voorbij. Allez 't is te zeggen, morgenvroeg wordt alles opgekuist. Vannacht zal er wellicht nog hevig gefeest worden. Terwijl ik dit blogpostje schrijf kriebelt de weemoed al in mijn hoofd. Wat zijn die 10 dagen feest toch weer voorbij gevlogen! Ik heb het hier over een van de grootste volksfeesten van Europa, en dat zomaar, gratis ende voor nikske in mijn eigen stad! Een mens zou wel gek zijn om daar niet dag in dag uit van te genieten! Soms zo hard zelfs dat ik de zon zag opkomen tussen de torens en een hamburger als ontbijt nam, soms zo hard dat het houten kopke van mijn lief ons niet thuis hield, soms zo hard dat ons kinders nu moeten afkicken. Ontwennen van al dat heerlijks dat er te doen, te zien en te beleven viel! Jacuzzi's, stoelen in bomen, konijnen knuffelen op de stedelijke kinderboerderij, menselijke grijpers, reuzeninstrumenten, circusinitiatie, heel veel ijsjes, dansen, straattheater,...Niks platte commerce of geldklopperij. Alleen maar sfeer, gemoedelijkheid, originaliteit, creativiteit,...De Gentse Feesten starten jaarlijks de dag voor de derde zondag van de maand juli. Wie in die periode, ietwat per ongeluk, als toerist in Gent belandt heeft geen idee wat hij meemaakt...Voor mensen die 't niet kennen: klik hier. Voor diegenen die het wel kennen, zij het van het nachtelijk gefeest op Polé Polé of Boomtown, ook overdag is er zoveel leuks te beleven! Zeker ook voor kinderen, het is dus een daguitstapje waard!

Geniet nog even mee van MiramirO, Bataclan en het Baudelopark!


11 opmerkingen:

 1. mooi stukje proza stien! ;-) Gent is gewoon een mooie stad die ook buiten de Gentse Feesten veel te bieden heeft. Ik heb mij nog nooit zo thuis gevoeld in een stad (nu toch al een jaar of 13)
  leuke sfeerfilmpjes ook (muziek bij dat van Bataclan is mooi).
  volgend jaar gaat Arne er meer van kunnen genieten. Dit jaar was het precies nog wat te overweldigend voor hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Myarn vraagt waarom er geen filmke is van 't baudelopark

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aaaargh, ten seconds of techno, wat is dat daar toch plezant he, op bataclan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja he, zonde dat 't de laatste editie was... Ik heb Jezus erg gemist! Wij waren er elke dag, misschien hebben we elkaar dan wel gezien zonder het te beseffen (hoewel ik vrij herkenbaar ben met een krullenbol hier en daar aan mijn been)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. volgend jaar komt er iets helemaal nieuws van Cirq, dat hebben ze vannacht nog verteld. In vergelijking met vorig jaar was Bataclan al een beetje uitgewerkt (hoewel het nog de wijstste plek was). Tijd voor iets nieuws hé! Bedankt hé, miss, voor de filmkes, 'k word er bijna emotioneel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I know! Met die muziek erbij enzo...'t was toch weer een zaligheid he, en nu moeten we weer een jaar wachten!!!

  Bataclan I hebben ze nooit kunnen evenaren vind ik, maar dat ligt misschien aan het feit dat toen alles nieuw en verbazend was... Ik wist wel dat ze niet zouden verdwijnen...de mannekes van mijn buurt...sowieso is er nog Meulestee Koerse in september om naar uit te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tegen wie zeg je het! Ik heb nog blaren op mijn voeten. Ik dacht echter dat zoiets met kinderen minder evident zou zijn. Hoe doe je dat dan, zo met de zon tussen de torens 's morgens?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. da's niet zo moeilijk hoor! codewoorden zijn: beurtrol, ruilhandel (neefjes&nichtjes worden wel eens logeergewijs uitgewisseld) en oma&opa :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gent = beste stad!
  Bataclan is zalig he, zag ze al enkele jaren op verschillende festivals en ze waren ook dit jaar weer op pukkelpop, leuke Jezus, Alé Hoppaaaaa

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jezus was er dit jaar in Gent niet bij...zonde!

  BeantwoordenVerwijderen