maandag 27 juli 2009

Bubble Dress

Nu het feestgedruis verstomt, de was ietwat is bijgewerkt en mijn verlof erop zit wordt het tijd om mijn naaimachine nog eens af te stoffen. Het klinkt misschien gek, maar een wespennest gaf me naaitijd! Wachtend op de Gentse brandweermannen konden we ons huis niet uit, jammer want we slijten onze dagen in 't stad tegenwoordig! Eenmaal het wespennest vergiftigd en dit kleedje klaar was vertrokken we alweer richting stad. En voor de laatste keer, 't is de dag van de lege portemonnees, de laatste dag Gentse Feesten... (zie uiterst rechtse foto van Stella in een boom)

Bubble Dress

Ik maakte deze Bubble Dress met de tutorial van My Mama Made It. Erg gemakkelijk te maken! Geen knoopsgaten of ritsen. Goeie uitleg ook!
De blauwe stof komt van Ikea. Goedkope stof, stevig ook maar niet echt zacht, niet ideaal voor een hele jurk maar voor de schouderbandjes hier best ok. De stof met rode bolletjes is zacht katoen, komt van bij de Turk. Beide stoffen kosten 4€ per meter!
Ik naaide ook nog 2 superlieve poezenknoopjes op de schouderbandjes. Die schatjes vond ik in Frankrijk op de markt voor 2€ per kaartje van 6. Juist door die poezen op haar nieuwe kleedje was Stella in de wolken! Overigens, de poezen heten Camus en Miep (naar de echte poezen van familie).

23 opmerkingen:

 1. keischattig, en nog wel in mijn persoonlijke lievelingskleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi, 't was me gisteren niet opgevallen dat het een bubble was. Laat me zeke weten hoe de kleur van die blauwe stof houdt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @vermiljoen: ik heb de blauwe stof al voorgewassen en ze is nog even blauw als in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. MOOIe bubbeldress en wat een leuke knorrepotten op de schouders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan je het ook even maken in een 38?
  Of doe maar een 40, na die feesten...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schoon zenne ... als ik ooit begin aan een cursus snit en naad staat deze jurk op mijn lijstje (in dezelfde stofkes)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Janina: als je hoopt dat de Bubble de Feestenpondjes zal verbergen ben je er volgens mij wel ferm naast ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Annelyse: verwerp de plannen voor de cursus en kruip gewoon achter een naaimachine! Dit is echt heel gemakkelijk hoor! En met wat lectuur over de basis, wat rondsurfen op 't net en veel vragen aan mensen die het al wat kunnen lukt het zelfs de grootste kluns (=me)!

  Allez, het rimpelen zelf is niet moeilijk maar wel ambetant vind ik, bij mij breken de draadjes altijd, zelfs als korte stukjes naai...hoe zou dat komen? Iemand een idee wat ik verkeerd doe? En dan achteraf die rimpeldraad eruit prutsen, hatelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi! Heb je stevig garen, Stien? Want daar is veel verschil in... Rimpel jij door de draden te naaien en dan met de hand aan te trekken? Dat lukt bij mij toch goed, ook al ben ik soms nogal bruut :-) Losmaken doe ik met zo'n lostorner, geen leuk werkje, maar gaat nogal vlot.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @An: ja zo doe ik het! Ik gebruik garen van Gutermann, toch kwaliteit dacht ik? Maar nu ik erover nadenk heb ik bij dit jurkje garen van Ikea gebruikt...zal daar dus wel aan liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Awel jouw versie is véél leuker dan de originele!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. tip:
  spanning op naaimachine wat lager zetten, steeklengte op zijn langst en naaien met polyester garen, katoen breekt idd veel makkelijker... dan gaat het hier altijd perfect hoor... maaaaaar wacht even: ik stik twee lijntjes zo'n dikke halve cm van elkaar en trek die twee draden aan... zou daar verschil in zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. You did a fabulous job! I love the button detail!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk zeg, vooral het elastiek aan de onderkant geeft het echt iets speciaals.

  En inderdaad, twee lijntjes stikken helpt tegen het breken. En niet vergeten om op de langste steeklengte te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hey, Ik volg al een tijdje je blog, echt superleuk. Je hebt me heel erg geinspireerd om zelf ook te beginnen naaien, dus heb ik het hef in handen genomen vorige vrijdag en een naaimachine gekocht! Mijn eerste jurkje voor mijn schat is af( gisterennacht gemaakt) en het is een beetje geinspireerd op dit jurkje :) Ben er heel blij mee, alleen de afwerking is nog niet wat het moet zijn... maja Rome wasnt build on a day ee :):) Anywayz, een dikke mercie om zo inspirerend te zijn want ik heb er een nieuwe hobby bij!! groetjes charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi!

  Heeft dit jurkje een rits op de rug? Of heb je het met knopen gemaakt?

  Ben erg benieuwd

  Gr. kim
  www.viswife.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 17. zonder knopen en zonder rits! Gewoon over het hoofdje trekken! Als je de tutorial bekijkt zie je dat je de borstband moet afmeten op je kind, ik paste de band aan bij Stella, spelde de schouderbandjes dan op hun plaats en probeerde het geheel eens over haar hoofd te trekken. En dat ging goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi!
  Ik zag dit jurkje gisteren op je blog en vond het meteen heel leuk. Gisterenavond dus zelf aan de slag. t Is een streepkes-versie geworden. Vanmorgen, dochter kleedje aangetrokken! Zij blij, ikke blij! Ik vind het heel schattige kleedjes! En t is echt niet moeilijk te maken! t Is wel niet zo makkelijk om het aan te doen, vind k. Ik kreeg Noortjes armpjes er niet makkelijk in.

  grtjes
  Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ga me er ook aan wagen, ik heb het me zojuist voorgenomen. Ik hou je op de hoogte als ik een resultaat heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. en hier het resultaat http://annelyse.be/2009/08/18/liefde-op-het-eerste-gezicht/

  BeantwoordenVerwijderen