zondag 1 september 2013

School!

Vier kleuterjaren geleden zag 1 september er zo uit:

Eerste schooldag

Lili was echt mijn allerschattigste peutertje! Stapelgek op haar boekentasje in haar lievelingskleur! En nu is dat kleine meisje al een hele dame -vooral een tandenloze-  en gaat ze naar het eerste leerjaar! Zo groot als de krop in mijn keel toen was, zo blij ben ik nu voor haar nieuwe mijlpaal. Vorig jaar treurde ik wat om het afsluiten van een zorgeloze speelse periode, waarin niks moest en -bijna- alles kon, waarin het leven van mijn kleuter alleen maar dikke pret was, om de confrontatie met het groter worden van mijn kroost. Maar als ik nu zie hoe hard Stella in dat voorbije jaar gegroeid is, hoe ze met volle teugen geniet van het leren, kan ik alleen maar blij zijn dat er morgen voor Lili ook een nieuwe deur opengaat!

Een eersteleerjaarke dus een échte pennenzak en een turnzak!

Een nieuw schooljaar!

De turnzak is naar het recept van vorig jaar, in haar absolute lievelingsstof (die nu wel helemaal op is), voor de pennenzakken gebruikte ik het superhandige patroon van Spiegelstiksels.

Een nieuw schooljaar!

En Stella die kreeg ook een nieuwe want de rits van die van vorig jaar hield het nog geen week uit. Stella koos voor de Sioux van Petit Pan.
En die derde die is voor mezelf! Want voor mij start er weldra ook weer een nieuw schooljaar!

Een nieuw schooljaar!

En zo brak het schooljaar aan waarin elk lid van ons vijfkoppig huishouden (weer) naar de klas ging, de ene als lagere schoolkind, de andere als leraar, nog een andere als student die pas (te) laat besefte dat studeren toch belangrijk is en de kleinste, die heeft nog twee maanden respijt. De chansaar!


13 opmerkingen:

 1. De chansaar! Maar wacht, de krop zal op 4 november nog véél groter zijn!
  Succes Lili, het gaat je reuzegoed in dat eerste leerjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met die pennenzakken kan dat schooljaar niet stuk. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes allemaal straks! Hier ook een vijfkoppig gezin dat naar school vertrekt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Succes aan iedereen, blijkbaar. :) Liefs, Me

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Succes aan allen - mijn oudste is hier ook (met traantjes weliswaar) naar het eerste leerjaar vertrokken...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijmeren... Succes met jouw nieuwe schooljaar! Eén en al bewondering dat je dat alsnog doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leven blijft inderdaad nog even onschuldig in het eerste leerjaar. Bij ons voor de laatste keer eentje naar het eerste leerjaar en ze zal nu leren over de wereldbol, nu zal ze het weten hé, zei ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ging behalve de man des huizes ook iedereen weer naar school/peuterklas. Wat een ontzettend mooie spulletjes om het schooljaar fris te beginnen. Heel knap!

  BeantwoordenVerwijderen