maandag 3 september 2012

Zeemeerminnen met turnpantoffels

Nog even en we kunnen deze blogspot delen, zij en ik. Dat zou nog werken ook want eigenlijk zijn wij twee dezelfden. Lezen kan ze al een tijd, schrijven eigenlijk ook...wat zou dat geven op een toetsenbord?
Ze is de klunzigheid zelve, sprak de stuntelmoeder. En toch zit het erin.
Na de rokken voor zichzelf en voor haar grote heldin beloofde ik haar eind juni dat ze zelf haar pennenzak voor het Eerste Leerjaar mocht naaien. Ze herinnerde me er zowat dagelijks aan, de afgelopen maanden, en met het korten van de zomervakantie groeide mijn tegengoesting om niet enkel mijn maar ook nog eens haar frustraties te temperen. Plan pennenzak werd afgevoerd en het kind werd richting turnzak gemanoeuvreerd.

zakskes

zeemeerminnen met turnpantoffels

De stof koos ze live hier, de touwtjes zijn fluoroze nestels van de Hema. De binnenkant is zeemeerminnenstof, die kocht ik volgens mij ooit in Amsterdam. De turnzak is poepsimpel: een vierkant tegen elkaar gestikt met 2 lusjes onderaan, een tunnel bovenaan en klaar. Grofweg hierop gebaseerd. Veel recht stikken en dat kan Stella ondertussen al zo goed dat ze het mag in de middelste snelheidsstand van mijn naaimachine.

Ik kan niet wachten tot ik mijn stapels strijk kan doorsluizen naar mijn dochter

ze kan dat al keigoed, zo recht stikken!

boeken

bemoeienis

de mechanicien

En plan pennenzak nam ik voor mijn rekening. Ik maakte toen ook al eens een pennenzakske, en net als toen heb ik keiveel gefoefeld en losgetornd. Maar eigenlijk is dat allemaal niet zo moeilijk, ge moet er alleen goed uitgeslapen voor zijn.

pennenzak

gerief

vlechtje

Oh wat had ze er zin in vanmorgen!

Eat this achterbankgeneratie!

21 opmerkingen:

 1. wat een heldin, die dochter van je! Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh, die Stella lijkt me echt zo'n flinke hé. Keifier moogt ge daar op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. sjiek stella en veel succes in het eerste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat ben je toch creatief,erg leuk allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig. En dan die twee jongsten die toch een beetje afgunstig ook eens komen kijken of toch ook eens aan dat grote vreemde machien moeten prutsen, geweldig!!
  En mooi gedaan van Stella. En van haar mama ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalig die boeken onder het pedaal, dat doet mij denken aan de telefoonboeken die ik vroeger onder mijn voeten moest stoppen aan de piano. Ik had geen idee dat je een kind al zo snel achter de naaimachine krijgt, maar inderdaad: ik heb zelf nog nooit in mijn vinger gestikt, zelfs nog niet bijna, dus waarom niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat kind van u is gewoon geweldig! Zelf naaien en strijken enal. En kleine zus kijkt bewonderend toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat jullie dat zo fijn samen gedaan hebben! Iedereen tevreden en zus vol bewondering erbij ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt zo knap dat ze dit allemaal al kan! En hoe vertederend om te zien dat het 'gaspedaal' van de naaimachine op een stapel boeken staat zodat ze er bij kan...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zalig! Hoe Lili toekijkt... En jullie Astor: al veel te snel groot! Binnenkort vraagt hij ook al om zijn turnzakske te mogen stikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo mama, zo dochter. Dit vind ik echt erg knap van haar en de zus die toekijkt en broer die ook een kijkje komt nemen, super gewoon. Nu is ze echt wel een flinke meid, eerste leerjaar, spannend hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap van Stella! als ik dat aan stien laat zien...
  Eerste dagen goed meegevallen? dat kan bijna niet anders he, ze is er echt helemaal klaar voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk zo'n dochter die ook mee wil stikken. Knap gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Amai, das wel chique!!
  Ik wilde ook graag zo'n zakje maken, maar met de handleiding van noodlehead lukt het mij niet!(Ligt misschien aan mijn kennis van het engels :-( )
  Weet je toevallig waar ik de tutorial in het nederlands (liefst de simpele versie zoals die van jou) kan vinden? Of zou je het zien zitten om er eentje te maken?

  Ik zou je heel erg dankbaar zijn!
  alvast bedankt!
  ine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh, da's echt zo tof dat ze dat al kan! En Astor was blijkbaar ook wel geïnteresseerd? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En dit is zo'n moment waarop ik denk dat mijn jongens toch ook meisjes hadden mogen zijn. Of dat jongens ook mogen leren stikken. Niet?

  BeantwoordenVerwijderen