zaterdag 9 april 2011

Die keer dat het maar een grapje was...

40 weken en 1 dag. Een record. Nooit gedacht ook.

die keer dat het een grapje was

Deze is van gisteren (aansluitend op een doktersbezoekje). Weeën en nog geen beetje. 5cm ontsluiting ook, dus eigenlijk ben ik al half bevallen. Maar dat is allemaal niks nieuw onder de zon, hier worden elke dag weeën weggeblazen. Een maand geleden was het al voor elk moment. Gisteren en vandaag ook. Die kleine gaat er op een goeie dag eens uitvallen. Boem en hopsakee. Ofzo. Met zijn vetkwabbekes van 5 kilo.

En ja, dan krijgt een mens al eens spijt.

44 opmerkingen:

 1. Sjans dat uwen Dries paasvakantie heeft, dan kan hij hem aanpakken ;-) Misschien heeft 't venteke daar op gewacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mja, maar dat maakt wel dat opvang voor de grote zussen niet zo evident is én dat vader in spe drie dagen vaderschapsverlof op zijnen buik kan schrijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ocharme, met een beetje geluk slaap ie straks wel goed de nachten door. Met zo'n startgewicht moet dat wel lukken ;-)
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog efkes doorbijten en afwachten. Veel succes!!! En nadien super hard genieten van die nieuwe, ongetwijfeld schattige baby!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heb ik met jou te doen! twee maanden geleden lag ik ook zo te wachten - succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ai, wachten is echt niet leuk, maar ja ooit zal hij wel komen! En dikke baby's hebben meer reserves als ze ziek zijn (liet ongeveer elke bezoeker mij weten bij de geboorte van Finn= 4 kg).

  k

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wist dat we bijna tegelijk uitgerekend zijn en kwam eens kijken of jouw jongetje al geboren is, maar hij laat je wachten! Succes, zet 'm op, enne, het is een dooddoener maar wel waar; er is er nog nooit eentje blijven zitten! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. oh stien, ik heb met je te doen!! jongens é, sterkte en een goeie bevalling toegewenst! ik hoop dat het ondertussen al zo ver is...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allez seg, al 5 cm, weëen en nog niet doorgezet?
  Hopelijk wordt je kleintje snel geboren, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oei, en ik die dacht dat 36 uur weeën al veel was :-S Ik wens je van harte een vlotte bevalling...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben 2x overtijd gegaan en mijn meisjes waren: 50,5cm en 3kg 960 en 52cm en 3kg 940! Dat komt wel goed... veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Marijke: ik ben twee keer weken te vroeg bevallen en de meisjes wogen 3770g (Stella, 36w) en 3860g (Lili, 37w). Als je weet dat hij geschat werd op 3kg op 34w en ze gemiddeld 150g tot 300g per week bijkomen...sja...dan weet je 't wel he...

  @Vero: 't zal een echt moederskindje zijn he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey Stien

  Bij ons ook geschat op 3kg op 33 weken en hoofdje zat op 37 weken normaal is de uitgerekende bevallingsdatum 12 mei echo's lopen wel altijd een drie tal weken voor maar heb mij ook niet misrekend want spiraal eruit en de week daarop zwanger :o)
  Gynaecoloog denkt al aan inleiden bij volgende afspraak 27 april dan ben ik 37 weken want ze denkt dat het anders keizersnede zal zijn omdat hoofdje te groot zal zijn en gewicht,maar inleiden zie ik hellemaal niet zitten zeker omdat de baby helemaal nog niet vast zit en nog geen opening dus alles is daarbinnen super goed :o)
  Bij mijn dochter hebben ze wel ingeleid gevolg een helse bevalling die duurde van 21 uur tot de volgende dag 16u om 16 u had ik nog maar 2 cm opening dan een verplichte rugprikje gekregen of het was spoedkeizersnede en om 17 u was ons kleine meid daar (37 weken 3350 , 51 cm dus een flinke meid) ze was ook nog niet ingedaald van daar dat het zo lang heeft geduurd
  Dus vroeg ik me af of jouw ventje zijn hoofdje toen op 34 weken ook zo voorliep t is misschien een te persoonlijke vraag maar ik hoor hier iedereen zeggen beter inleiden dan keizersnede zeker als de baby al zo groot is maar hij is ook nog niet ingedaald geen cm opening dus baby zit daar precies nog heel goed :o)
  Ben echt eens benieuwd wanneer jouw ventje zal komen en hoe groot hij zal zijn :o) Veel succes Stien en binnenkort een super ventje in jouw armen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ahh tjeee! Dus dat kan ook nog! Dus dan uhh, wel ontsluiting maar nog geen vliezen die gebroken zijn. Zo moet ik het zien? Hier spreekt een groentje he... Och ik denk aan je. Wat zal hij vreselijk mooi zijn. Als je ziet wat voor prachtige dames je al hebt... Met van die mooie krulletjes....zwijmel....X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Lot: op die krullen hebben we wel eventjes moeten wachten hoor, ze zijn beide geboren met bruine rechte haartjes :)
  En ja, dat kan dus blijkbaar. Een maand lang voorarbeid, keiveel ontsluiting, grote baby dus veel druk op de vliezen die ijzersterk blijken. Och, bij ons gaat het nooit 'standaard' laat ons zeggen ;-)

  @anoniem: een ingeleide bevalling is vaak veel zwaarder, en al helemaal als noch je lichaam noch je kind er klaar voor is. Ook eindigt dat toch veel vaker in bv een keizersnede. Een bekken zet zich vaak ook nog tijdens de arbeid en schattingen zijn en blijven schattingen he. Mijn dokter maalt er niet om, ze heeft moeilijke bevallingen van kleine 2-kilo-kindjes en supervlotte van +4kg-kindjes.

  Ik wil ons kindje zeker niet forceren. Hij zal wel komen wanneer hij er klaar voor is. Ik wil niks liever dan een spontane natuurlijke bevalling zonder al te veel medische bemoeienis als het niet hoeft. Inleiden op 37w lijkt me zelfs vragen om een moeilijke bevalling. Al is het bij Stella ingeleid op 36w, eerste echte wee om 11u, geboren om 17u en ik was zelf echt doodziek van de zwangerschapsvergiftiging dus niet echt in topconditie. Maar ik heb gewoon geluk, ik ben een vlotte bevaller.

  Wat zijn hoofdomtrek betreft, geen idee. Ik probeer me er niet druk in te maken. Ik wil geen inleiding en geen keizersnee dus het enige dat erop zit is het op de normale manier proberen he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel succes! Wie weet beval je van je derde net als ik: om 9h45 naar het ziekenhuis vertrekken, en om 10h02 bevallen, na eerst nog aan 2 rode lichten te staan. Dat maakte de laatste zware zwangerschapsweken meer dan waard :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Arme meisjesmama, ik hoop dat het meevalt. Dat je gewoon natuurlijk zal bevallen. Zal wel vlot gaan, met zoveel ontsluiting. Maar ja, daar heb je het nodige voorwerk voor moeten doen... Volgens mij komt een baby de laatste weken geen 150 gram per week meer aan, hoor. De laatste weken meer iets van 50 of nog minder. Volgens mijn boekjes dan, ik ben ook geen expert... Ik zit ook te wachten, was afgelopen woensdag 40 weken en ook mijn oudste was er al bij 37 en een halve week... Maar hier nog geen voorwee of wat... Dus ik vrees ook de dag dat ik moet worden ingeleid. Maar gelukkig we hebben nog even... Wil je eigenlijk ook thuis bevallen, of kan dat niet in belgie? Nou, zet hem op!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat ben ik blij dat ik op 3uur tijd ben bevallen. Zonder weeën al dagen op voorhand te hebben.
  Ik wens je heel veel succes en veel genietmomenten met je klein (of groot) boeleke.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tjaa, dat lachen met Mme Zsazsa...gevaarlijk natuurlijk!
  Hopelijk passen de schattige pakjes nog die je maakte!
  Veel succes en Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel veel succes, ook ik zit in spanning! En je kent mij niet eens.. haha. Ik ben een 'stille lezeres' zullen we maar zeggen. Maar nu laat ik me toch echt horen! Liefs, Thessa

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Succes!! En deruit komen zal die wel doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hij houdt er de spanning wel in zeg
  hopelijk wordt het wachten nu snel beloond
  toi toi toi

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi! Ik ben mama van 2 meisjes (Maartje van 4 en Janneke van 3) en 1 jongetje (willem, bijna 1).
  Onze zoon bleef het langst zitten, want die zonen hè..dat zijn de moederskindjes! Maar ook zonen komen eruit hoor, ze doen er alleen wat langer over...
  Heel veel sterkte, hopelijk kun je snel gaan genieten van jullie mannetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. hij zal wel komen :-) 't is nog effe veel te goed bij de mama, en 5 cm, dat zijn er dan weeral 5 minder afzien als 't zover is ... succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi, met al dat werk (voorweeën) op voorhand, zal het wel vlot lopen. Zo'n derde gaat zowiezo meestal wel snel zeker. Bij mijn tweede was het in elk geval al zo vlotjes dat ik het ziekenhuis niet eens gehaald heb ;-)
  Ook je 'stille lezers' wachten in spanning...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Amaai... we leven volop met je mee zoals je kan lezen :-) Courage!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oooooh wat duurt dat lang hé. Maar de eerste 5 cm kosten de meeste tijd! De volgende helft gaat vast héél vlot! Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik had ook al 5 cm door onpijnlijke voorweeën! Zalig gewoon toch? Alles wat ge al hebt, moet ge niet meer voor afzien hé! Al begrijp ik dat je er nu écht wel klaar mee bent! Succes als het zo ver is! Tzal snel gaan dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. oh oh oh der is der nog nooit één blijven zitten zoals ze zeggen ;-)

  die voorweeen das niet om mee te lachen waarschijnlijk ik heb enkel nog maar echte weeen gekend, gelukkig maar! goede moed en inderdaad alles wat je al gehad hebt heb je gehad en ben je door en ben je er vanaf en is weg, vergeten, achter de rug ;-)

  zoon was 1 dag te laat met een 3,8kg en 56 cm heeeelse bevalling
  en dochter was 1 dag te vroeg met een 4,11kg en 52 cm en die bevalling ging toch al een stukje vlotter, nog laaaaang maar toch vlotter ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. oh ik hoop dat je intussen al op dezelfde gang ligt als ik met m'n pasgeboren piraatje Bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Mijn tweede dochter woog 4590 gr en dat was een echte floepbevalling. Op 41w gestript door de vroedvrouw. Nog wat accupunctuur erbovenop. En 4h later was ze er :-)). Alles kan dus nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Wentiti: oooooohhh!!! Proficiat!!! Maar ik ben dus nog altijd thuis. Zucht.

  @Jessie: onpijnlijk zou ik het toch echt niet durven noemen, helaas. 't is niet dat ik ze gratis en voor niks gekregen heb, die centimeters.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oh en een floepbevalling wordt hier toch wel gevreesd, Lili was er al zo snel! Ik moet nog ergens tijd vinden om veilig en wel in 't ziekenhuis te geraken én vooral mijn dochters ergens onder te brengen...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hier zijn we zelfs een keer 10 dagen over tijd gegaan ...
  courage!

  ps: een vlotte bevalling en een gezond baby'tje toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Goh, dat zien er toch wel heel echte weeën uit! Dat moet wel lastig zijn op die manier al een tijd rond te lopen. Gewoon een superlange arbeid noem ik dat. Hopelijk volgt de baby nu snel, maar niet te snel ;-). Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Nou, succes zeg! Dat je al zoveel ontsluiting kunt hebben zonder weeen! Ik had met 42 weken 0,0 ontsluiting en geen enkele wee en ben wel ingeleid en dat viel me mee. Wel een dochter van 4635 gram; dat ga jij ook wel redden zo!! Ze kon wel direct r hoofdje overeind houden; handig! ;)
  Succes met t wachten..... (kunnen ze de vliezen niet breken anders?)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Euhm...mét weeën hoor, alleen zetten ze maar niet door. Natuurlijk kunnen ze vliezen breken, zo zal het ook gaan als de bevalling ingeleid dient te worden...maar ik wil dat niet. Nu toch nog niet, laat de natuur maar haar gangetje gaan, al mag het nu wel wat vooruitgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Misschien ben je al wel bevallen ondertussen?

  Ik ben van mijn eerste en mijn derde dochter op 40 weken precies bevallen. De tweede had zo geen zin om te komen en daarvan ben ik 10 dagen overtijd gegaan. Ik had ook geen zin in inleiding of dergelijke, dus dan heb ik maar de vroedvrouw gecontacteerd of zij misschien iets wist wat ik kon doen. Dan ben ik 's avonds vaginaal teunisbloemenoliecapsules beginnen opsteken (voorloper proglastadines) en de avond voor mijn geplande inleiding ben ik weeen beginnen krijgen. Of het nu aan die teunisbloemenolie lag of niet, dat weet ik niet, maar ik vond alles beter dan een inleiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Het is hier zo stil? Zou de zoon dan toch eindelijk gekomen zijn? Ik ben benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen