zondag 25 april 2010

Cirkelrokje voor Stella

Eindelijk naaide ik eens een cirkelrokje! Ik was er al enkele weken over aan 't nadenken toen Mme Zsazsa haar geweldig duidelijke handleiding postte. Ideaal vond ik dat! Maar sindsdien maakte ik welgeteld 0 cirkelrokjes voor mijn meisjes. Of toch, dit kleedje heeft een cirkelrok.

Cirkelrokje voor Stella


Nu heel blogland aan de patroonloze plooirokskes gaat wil ik toch even de lof van de cirkelrok  zingen. Zo'n rokske is stukken gemakkelijker te maken, valt veel mooier en past veel langer! Wat wil een mens nu meer? Ik pleit dan ook voor een flickr-pool voor alle creaties gemaakt met de schone handleidingen van Mme!

Ik deed wel iets verkeerd, ik las de handleiding raprap door en nam de taille als maat in plaats van het wijdste punt. Dus de rok was te smal. Niets ergs aan want een cirkel kan je altijd groter knippen, kleiner...euh...gaat niet.

De stof komt van het stoffenspektakel. Ik bestelde bij de stoffenmadam met de vrolijke hollandse stofjes eigenlijk de omgekeerde variant (rood met witte bloemekes). Omdat ik toen totaal niet in de mood was en eigenlijk ook al best een duffe en warrige kop had merkte ik pas thuis dat 't verkeerd was. Lelijk dat ik die stof vond. En Stella maar zagen, dat ze een kleedje wilde in die stof. Dus om haar te plezieren maakte ik vorige week deze rok. En eigenlijk valt dat best mee he!

De mooiste cirkelrokjes vindt u bij Vlijtige Vink!

13 opmerkingen:

 1. ah, nu blog jij een cirkelrok, en heb je me meteen overtuigd vanavond niet te bloggen. Zit ook met een blogklare cirkelrok, maar nog met een extra'tje. Ben doodmoe van een dag rossen in de wijze wildernis met maten, en zit een beetje troebel naar de foto's op de computer te straten.
  Pfff, 't zal voor morgen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wacht op jouw post, Vermiljoen! Ik ben benieuwd of de foto's gelukt zijn!
  Stien, ik vind het stofje wel mooi, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja,ik vind de stof ook mooi!Ik was ook van plan om me eens aan zo'n circelrokje te zetten.Hoeveel stof had jij nodig voor Stella?Ik ga er sneller aan beginnen als ik al weet in welke stof,vraag me niet waarom,gewoon te lui waarschijnlijk;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind het ook een heel leuke stof.

  En uw kinders staan werkelijk met alles. Leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees elke keer weer met verbazig wat je allemaal voor je dochters maakt. Mooi hoor en inspirerend. Bedankt dat je het deelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Nele: ik had een meter van die stof en heb nog wel wat over. Ik kan niet precies zeggen hoeveel stof erin kroop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lol...ode aan de cirkelrokjes. Er staat er hier deze week ook eentje op de planning als cadeautje. Laat maar komen dus die post, Vermiljoen. 't Is cirkelrokjesweek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat schrijf jij ... 't valt best mee... dat is gewoon een keicool rokje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben een absolute fan van dat patroon. Vorig jaar heb ik er eindeloos veel gemaakt en dit jaar zal het er ook nog wel van komen ware het niet dat ik erg onhandig ben om die cirkels te trekken. Die touwtjestruuk werkt bij mij voor gene meter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. en die dochter hangt meteen graag aan de omheining ;) mooi rokje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jullie geven een mens echt zin om er meteen ook weer aan te beginnen. Heel mooi, hoor, dat stofje. Jouw meiden staan werkelijk met alles!
  @ Vermiljoen: laat maar komen! Als we met z'n allen rokjes maken, komt de zon misschien wel weer terug :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk rokje, hoor. En het stofje vind ik erg leuk. Het staat haar schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Hoi

  Wat een leuk rokje! Hoe doe je dat met die band aan de onderkant. (sorry ben nog een groentje......)

  Groetjes Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen