woensdag 28 oktober 2009

Eerste schooldag!

Vandaag was het Lili's eerste schooldag!

Eerste schooldag

Gek, zo vlak voor de herfstvakantie. Ze start echt na de vakantie maar vandaag ging ze al de hele voormiddag alleen, zonder mama dus, bij haar juf in de klas. We zijn al twee keer gaan wennen en dat ging goed. Ze kent de school al heel goed want ze gaat zo goed als dagelijks mee haar zus in de klas afzetten.

Stella, en binnenkort ook Lili, gaat naar een Freinetschool. Echt een zalige school! En elke woensdag voor een vakantie worden er 'ateliers' georganiseerd. Alle leefgroepen worden door elkaar gemengd en in groepjes verdeeld per atelier. Uiteraard zijn er bij zoiets veel helpende handen nodig. Ik ging vandaag dus mee 'naaien'! En leuk dat ik dat vond! Heerlijk om zo eens uit de kleuters te zijn en met oudere kinderen om te gaan. En ondertussen mocht Lili al eens proeven van het schoolgaande leven bij haar toekomstige juf Nadine.

Mijn kleinste meisje wordt groot. Ik kreeg vanmorgen toch een krop in de keel. Ze was ontzettend flink, ging meteen op verkenning in de klas en we spraken af dat we bij het zwaaien door de raam nog gekke snoeten naar elkaar zouden trekken. Er werd lustig gewuifd en scheel gekeken!
Ik kon niet wachten om haar om 's middags weer te zien. Zenuwachtig stond ik haar op te wachten. Lachend kwam ze naar buiten. Heerlijk om haar uitgebreid te knuffelen en te horen dat het supergoed ging! Dat de juf amper merkte dat er een nieuwke in de klas was! En ze had al meteen een knutselwerk gemaakt, en fier dat ze daarop was!

Morgen mag ze weer naar de crèche, vrijdag voor de laatste keer. Weeral een mijlpaal voor ons, we komen daar al drie jaar... Lili beseft veel meer dan Stella destijds wat haar te wachten staat, ze beseft precies ook dat ze al die lieve leidsters dan zal moeten missen. Gelukkig is de crèche maar over de deur en gaan we zeker nog vaak eens op bezoek gaan!

Mijn klein bolleke wordt groot!

Lili 3 seconden oud

Gezusters

22 opmerkingen:

 1. Och, ik word er zowaar emotioneel van! Amai, de dag dat de mijne naar school gaat gaan... Vindt uw liefke niet dat dat een vers boeleke verdient? ;) Leuk boekentasje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. héhé, "vindt uw liefke niet dat dat een vers boeleke verdient?" :-D
  toch nie gemakkelijk hé die allereerste schooldag? en ge hebt dat al twee keer moeten/mogen meemaken!
  hier gaat arnes eerste schooldag nog even uitgesteld worden vrees ik (beslist op de valreep). Hij moet toch min of meer zindelijk zijn. Des te meer klaar hij later gaat zijn denk ik dan maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zo herkenbaar... slik... eind januari is het bij ons zover... erg leuk, maar ook wel een beetje spannend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh! wat is ze veranderd. Ze wordt echt een groot juffrouwtje... maar blijft om op te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh jongste dochter gaat hier in januari ook naar school. Ik herken de gevoelens nu al...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel herkenbaar. toen ik je verhaaltje las voelde ik met je mee... 't Is alweer een nieuwe stap en ook vr ons "mama's" is dat wennen ;-) Lili ziet er superknap uit met haar jasje en coole boekentas! Leuk dat ze een fijne dag had.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ken het gevoel... Hier is het zo ver na de krokusvakantie. Onze kleine meid kijkt er al naar uit ("Ikke sjool bjijven!" als ik grote broer afzet) maar mama zou het nog even willen uitstellen. Waar is dat kleine meisje heen?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn versie van Lili (mijn Charlie lijkt zo op haar!) gaat in januari na de kerstvakantie naar school....heb nu al de kriebels. Je verhaal is heel herkenbaar! En wat een leuke schooltas heeft ze! (joepie, kan ik ook nog naar uit kijken)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo schattig! Mijn jongste dochtertje heeft dankzij jou dezelfde boekentas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh... I dread the day dat ik mijn laatste dochter met haar grote zussen mag meegeven naar school. Goed dat je mij eraan herinnert dat ik extra moet genieten van dit laatste jaartje dat ik ze bij mij heb (want hier is het echt gedaan met baby's).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oei, weer een vriendinnetje minder voor Nora. Zij gaat pas na de paasvakantie naar school. Veel succes aan Lili na de vakantie, maar zo te "lezen" heeft ze er geen probleem mee. Nora zal ze missen!

  Caroline en Co

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ben zo gigantisch emo vandaag! Vanmiddag afscheid genomen van Sofie, die haar al kent van toen ze nog in mijn buik zat en die mijn Lili supergraag ziet... het doet toch wel wat... Deze namiddag was onze laatste dag met z'n tweetjes thuis terwijl de twee andere gezinsleden zich elders amuseren. Ik ga haar missen als ze op school is, we zijn zoooooveel samen geweest! En 't is zo'n moederskindje...
  Hoor mij hier nu bezig, en dat terwijl ik vorige week nog tegen ieder die het horen wilde stond te vertellen dat 't kind zo'n schurk was!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. des te meer schurk des te meer je ze mist...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kijk toch eens hoe fier ze eruit ziet!
  Kleine Meisjes (en jongens natuurlijk ook) worden groot... en veel te snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lief hé en wat een schoon jasje heeft ze aan zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ah die laatste foto is zo lief!! mooie dochters hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ziet ze er blij uit, met die mooie tas! Een plechtige dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn dochtertje moet binnenkort die eerste schooldag trotseren. Met zo'n fantastische boekentas zal dat zonder problemen verlopen: enig idee waar ik er zo eentje op de kop kan tikken?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hoe kan je de boekentassen online bestellen ??? dat lukt me niet

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, wat jammer! De webshop is precies afgesloten! Anders eens mailen?

  BeantwoordenVerwijderen