zaterdag 1 augustus 2009

Market Skirts!

Market Skirts!

Deze rokjes maakte ik deze week. Ik was op slag verliefd toen ik deze rokjes al surfend tegenkwam! Ze zijn zo knap! De geweldig goede en complete tutorial vind je hier. Ik vind de mijne belange niet zo mooi als die van Dana zelf.

Market Skirts!

Het eerste exemplaar (dat met de appeltjes) ging al bij al vlot, ik had wel iets meer tijd nodig dan de vooropgestelde 3u (voor de zakjes moet je nog een uur extra tellen), en omdat ik met mijn fiets in een tramspoor reed (met een geweldige totter en een zeer pijnlijke geschaafde knie als gevolg) duurde het nog wat langer eer het rokje klaar was. Vanmiddag begon ik aan het rode rokje, voor Lili. Het kind heeft een uitpuilende kleerkast vol erfenissen van haar zuster, dus maak ik meestal iets voor Stella. Maar vanmiddag was mijn kleinste dame werkelijk extatisch toen ze haar nieuwe rok zag!
Morgen hebben we een familiefeestje, de perfecte gelegenheid voor hun nieuwe rokjes. Stella heeft al een bijpassend t-shirt. Voor Lili appliceerde ik daarnet snel nog een witte t-shirt met vlekken, die laatste hadden een lastige vorm, ik kon alleen maar een boom bedenken. Ik ben eens benieuwd wat ze ervan gaat vinden!

Deze tutorial is in maat 2 tot 3 jaar, ik maakte voor Stella en Lili een rok met dezelfde afmetingen in de breedte, alleen voor de tweejarige een kortere elastiek in de tailleband. Ik vind dat het appelrokje teveel wit heeft en dat de appeltjes niet helemaal tot hun recht komen. De zakjes breken het wit onderaan wel wat, normaal moeten die dus ook wit zijn maar dat vond ik wat te flets precies. Ik knipte het rokdeel van Lili's rokje wat groter, in plaats van 18cm nam ik 20cm. Ook de gerimpelde onderrand paste ik aan, ik nam 7cm in plaats van 10cm.

Sinds enkele dagen staan er ook richtlijnen over het vergroten van het patroon! Zelfs voor een rok voor een volwassene. Overigens, Dana heeft nog meer leuke tutorials staan! Het hemdjurkje bijvoorbeeld, staat nu héél erg hoog op mijn to-do-lijstje!

PS: voor de fotoshoot heb ik mijn gebroed uit hun ploeterbadje moeten sleuren, vandaar hun bloterigheid en warrig haar ;-)

18 opmerkingen:

 1. Oh zo mooi! Toevallig staan die 2 (market skirt en hemdjurkje) ook op mijn to-do-lijstje. Het dochtertje van een vriendin wordt 3, dus kan ik eindelijk eens iets voor een klein meisje naaien :-) Ik ga je aanpassingen van het tweede rokje overnemen, denk 'k. Ik vind het wel leuk met die smallere band onderaan. Ik weet al wie morgen de show gaan stelen op het familiefeestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo streng voor jezelf!
  Ik vind het allemaal best goed gelukt hoor.Lief en leuk en meer moet dat toch niet zijn. En ook mooi afgewerkt. Ik zie eigenlijk geen mankementen.
  En ik vind ook dat Stella en Lili er niet warriger uitzien dan anders ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super!En ik vind de jouwe wél mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke rokken!
  Bedankt voor de link :)
  Veel plezier op het familiefeest!
  Hopelijk met veel zonneschijn, want hier regent het pijpenstelen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ze heel tof! Die brede witte band van onder vind ik inderdaad ook iets te breed. Maar dat zakje breekt het wel mooi. In ieder geval zijn ze heel geslaagd! En het t-shirtje vind ik ook heel tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk! Ik heb van de week ook dit rokje gemaakt en het jurkje staat hier ook heel hoog op de lijst. Ik vond het rokje volgens patroon wel nogal breed en heb het iets smaller gemaakt, ook het ander zakje genomen en dat is net iets sneller klaar.
  Jouw versies vind ik heel geslaagd, zeker ook met het zaje iets lager!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ontzettend leuke rokjes heb je gemaakt.
  Bedankt voor de link, hij staat hier al bij de favorieten, en wordt hier binnenkort vast gemaakt.

  Groet Annelie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zijn ze geweldig! ik vind ze beide super gemaakt.
  Wat vervelend dat je gevallen bent.
  Ik heb de link snel opgeslagen en ga moed verzamelen om er ook aan te beginnen, hij lijkt me best moeilijk zo met die zakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de rokjes super, zeker ook de jouwe !!!
  Ik moet gewoon achter die naamachine kruipen ;o) Mijn mama en ik deelden een machine van singer maar de machine was nooit thuis als ik tijd had en nu kreeg ik er eentje voor mijn verjaadag van haar. Heel lief maar het is "anders" en ik moet er nog aan wennen ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk! Ik krijg elke keer zoveel inspiratie van jouw logjes. Deze ga ik zeker proberen te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed zeg!! Er staat hier ook altijd weer wat nieuws te bewonderen op je blog, zo snel ga jij! Ook dit zijn weer superleuke rokjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Superleuke rokjes! Superleuke blog ook!
  Ik surf hier al een uur rond en heb al een heleboel leuke dingen ontdekt! =)
  Ook de site van Juffrouw zonder zorgen. Ik zou graag iets bestellen maar vraag me af hoe je moet betalen, want ik heb geen VISA ofzo... Lukt het ook via overschrijving?

  Wat een schattige meisjes, met die blonde krullen!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt voor de complimenten, de dames zijn content!

  @Sarah: geen idee, nog niks gekocht bij de mejuffer.

  @Korffies: de zakjes zijn niet zo moeilijk hoor, ik maakte ze iets anders dan in de tutorial. Nog makkelijker als je ze met een beleg maakt, dus 2X knippen, aan elkaar naaien en een klein gaatje laten om te keren, dan op de rok stikken. Zo zit je niet te prutsen met kleine smalle naadjes.

  @Janina: awel merci, alsof ik mijn kinders haren nooit kam ;-))))

  BeantwoordenVerwijderen
 14. WAt een cuties die rokjes! GA ik ook maar weer eens proberen... ik heb nog niet genoeg rokjes voor de meiden...HAHAHa.
  Hoe gaat het met de kleine meis in het gips???
  Ik hoop voor een spoedig herstel!

  groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb me er ook aan gewaagd, wel een héél ander zicht (ik heb onze gordijnen eindelijk ingekort en met den overschot de rok gemaakt),'t is nogal fee-achtig zal ik maar zeggen.

  http://annelyse.be/2009/08/14/isnt-she-lively

  en hierna ga ik me eindelijk wagen aan de balonjurk. Waar haal jij je stofkes eigenlijk, in onze stoffenwinkel is 't maar schraal.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb er eentje gemaakt en er een logje aan gewijd. En hij is zo leuk geworden, ik ben er helemaal blij mee...

  Bedankt voor het leuke idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I think children are gonna love these skirts, cuz are different of what we are acustommed to see on stores. I hope they don't be so expensive.

  BeantwoordenVerwijderen