woensdag 29 april 2009

Voor meneige

Enkele maanden geleden werd ik verliefd op dit stofje. Het was de allereerste keer dat dat me overkwam. Intussen is het vaker gebeurd. Bij zo'n coup de foudre gaat er vanalles door mijn hoofd: rok, jurk, vest, iets voor de kindjes...maar meestal niets concreet. Deze stof was een couponneke en heeft dus enkele maanden op haar bestemming liggen wachten.

kleedje

Nu is de lap stof getransformeerd tot mijn allereerste zelfgemaakt kledingstuk voor mezelf. En alsof dat al niet straf genoeg is; het patroontje tekende ik ook zelf! Nagemaakt naar een goedpassend zalig jurkje waarmee ik op bijna elke foto sta van vorige zomer.
En wonder boven wonder ging alles perfect! Dit is nu mijn allereerste stuk waar eens geen foutjes inzitten. Het mag dan wel tricot zijn (bij aankoop had ik nog geen flauw benul wat dat was, tricot haha) maar het ging heel vlot onder mijn naaimachine. Ik stikte de naden met de middelste zigzagsteek (heb er 3 op mijn machine). Ik heb ook een elastische/locksteek maar dat probeerde ik eerder al eens en dat verbruikt gigantisch veel draad! Er zit een belegske in het bovenstukje en in de tailleband.

kleedje

Nu het kleedje klaar is merk ik pas dat het patroon van de stof zo goed loopt, bij het verknippen had ik daar dus totaal niet opgelet. Pas toen ik achter mijn naaimachine kroop viel mijn € dat de raketjes aan de voorkant van het rokdeel in de andere richting wijzen dan op de achterkant, maar dat is helemaal niet erg eigenlijk.

Rap klaar en het kleedje past perfect! Yes!

09 04-15

17 opmerkingen:

 1. Waw chapeau! Tricot heb ik nog nooit geprobeerd, maar heb nu een hele leuke tricot gekocht bij Max & Lola. Hopelijk gaat 't even goed als bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zal wel hele mooie zijn van Max&Lola, ben er niet geraakt om budgetredenen...er was onlangs het Stoffenspektakel weet je wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schoon! Amaai, en zelf getekend en al. Vind je dat niet een beetje eng, zo kleding voor jezelf maken? Ik heb juist een jurk voor mezelf afgewerkt (ga er morgen over posten) en hoewel ik tevreden ben, ben ik bang om ze te dragen. Stom he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woow, heel puik werk! En inderdaad, het zit je als gegoten!
  Ondanks de "raketjes" die overal een andere kant uitvliegen ;o).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, 't is gebeurd!! 4t zit super en 't ziet er beestig uit. Knap, de volgende keer zo niet meer twijfelen, hé, 't zit je duidelijk in de vingers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. er was wel wat moed voor nodig, maar nu dit zo goed gelukt is ga ik aan de rokjes hoor!
  @prutsen: ik trek het vanavond aan, ik ga nog eens uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo mag je er direct tien voor mij maken! Fantastisch gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is echt geweldig knap!

  Ik ben begonnen aan mijn eerste werkje: een dekbedovertrek met kussensloop voor mijn zoon. Ik hoop over een tijdje ook zo'n mooi kleedje te kunnen maken: dit geeft mij zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi!!
  Het komt precies gewoon uit een fabriek. ;-)

  Ik dacht dat het kerstbomen waren ipv raketjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sjoechei, wat een feest! Prachtig gewoon, mijn eerste vandaag zelfgehaakte muts af voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi kleedje
  maar wat ik me eigenlijk afvroeg, ik dacht dat ik hier (via mijn reader) iets gelezen had over die bezetting van een campus vant unif van Gent. Ik vond dat kweetni hoe goed geschreven maar toen ik er op wou reageren (ik had er zelfs een sterretje bij gezet!) was dat weg. Ben ik nu echt dom aan het worden of heeft dat hier echt gestaan

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja dat heeft hier gestaan, maar omdat er geen reacties op stonden en ik na enkele dagen het hele gebeuren al wat beter kon relativeren en het ineens al een pak minder spannend vond heb ik het maar weggedaan :-)
  Maar normaal blijft dat in je reader zitten, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. WAUUUUUW; superstofje met een fris motiefje en een even fris kleurtje. En heb ook zo'n kleedje in soortgelijk model en dat valt meestal mooi hé. Enfin, ik weet eigenlijk niks van naaien hoor, alleen van het uitzicht ;-)
  jij bent toch ne krak hé!

  BeantwoordenVerwijderen