dinsdag 21 april 2009

Kringloopwinkelbuit

kringloopwinkelbuit


Gisteren na het boodschappen doen nog even de kringloopwinkel binnengewipt. En de buit bedroeg: 1 lap streepjestricot (met schuine strepen!), 1 okerkleurige gordijn met een gouden glans, 2 ieniemienie babytruitjes voor de poppen en een stel poppenkastpoppen. Even de wasmachine in en dan 2 dagen buiten wapperen om de kringloopwinkelgeur eruit te krijgen.
Van die tricot maak ik denk ik een rok of een vestje voor mezelf. Liefst van al een vestje met drukknopen, maar dan moet ik nog een goed (en gemakkelijk!) patroontje vinden. Een rok lijkt me dan weer makkelijker te maken dan een vestje.
Het gordijn wordt misschien een rok voor mezelf of een kleedje voor de dochters...Ben er nog niet uit.
Ook kocht ik een Bretoens bed voor 12,50€! Dat zocht ik al een tijdje. Voor Lili, zo hebben ze allebei hetzelfde bed. Natuurlijk is zo'n bed aartslelijk, maar met een likje verf oh zo romantisch! Nu twijfel ik nog over welk kleurtje het zal worden. Stella's bed is babyblauw. Voor Lili dacht ik aan zacht lila, pastelgroen of heel licht roze. Niets flashy want de kamer is niet zo groot en dan is dat bed zo prominent aanwezig. De kleur moet ook bij het behang passen maar hoeft er niet per se in voor te komen.

Overigens moet ik zo stilaan stoppen met stofjes kopen want ik krijg ze niet meer opgeborgen! Ik heb geen aparte naaikamer en dus liggen mijn naaispullen overal weggemoffeld als ik ze niet gebruik. Momenteel staat de strijkplank al dàgen in onze woonkamer met gigantisch veel naairommel op. Toen ik pas begon met naaien kocht ik een trolley met 3 schuiven om mijn stofjes in te bewaren. Dat was toen amper vol en het zag ernaar uit dat ik er een tijdje mee zou toekomen... Yeah right! Dat trolleytje staat in onze gang, uitpuilend. En ernaast staat een grote Ikea-tas vol met stofjes en erop ligt ook een grote stapel. De stofjes van het stoffenspektakel van vorige vrijdag liggen nog in een tas op mijn mooie vintage kast in de woonkamer... Een rommeltje dus! Echt motiverend is dat ook niet. Een mens heeft zo geen overzicht van zijn hebben en houden, en altijd dat opruimen na een avondje naaien...haat ik zo!
Anderzijds, we hebben kamers genoeg in huis om eentje voor mezelf op te eisen. Maar ik zit niet graag apart, alleen. Ik heb echt iemand rond me nodig, altijd. Om de eeuwige twijfelaar in mij te sussen, om mijn gevloek te temperen, om mijn euforie als het dan wel goed gelukt is mee te delen... Dus rommelen we maar wat verder!

11 opmerkingen:

 1. Hoi
  Zo een bretoens bed is wel nog tof he ,heb ook al zitten zoeken achter een bedje voor amber maar vond niet echt iets maar je brengt mij op idee

  Waar ga jij naar de kringloopwinkel, ik ben eens in mariakerke geweest maar daar verkopen ze geen stofjes
  Dus heb ik stofjes gekocht in een turkewinkel in de wondelgemstraat maar daar hadden ze ook niet veel keus

  groetjes Sandy(facebook)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nochtans komen deze stofjes van de winkel in Mariakerke! Ze hangen daar helemaal rechts, in het deel waar ook de kleren hangen, aan de kant van de kinderkleding. Meestal hangen er lakens, kussenslopen... Je moet soms wat zoeken. In de Wondelgemstraat ben ik nog niet geweest, als ik bij de Turk stofjes koop (ruitjes zijn er heel goedkoop!) dan ga ik altijd in de Sleepstraat. Daar zijn verschillende stoffenwinkels maar ik ga altijd bij dezelfde (de grootste).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn favoriete verrassingswinkel, ik deed er ook al fantastische koopjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben ook 2 bretoense bedden voor de dochters, eentje van de kringloop en eentje van mijn schoonmoeder geweest. Ik vind ze geweldig! Eentje is pastelgroen en het andere knalrood. En de ene zus is natuurijk jaloers op de andere: ik wil ook zo een rood bed!!!
  Stof heb ik ook teveel, daarom ben ik vandaag ook nog maar wat gaan bijkopen, want ik had geen enkel (echt géén) effen katoen meer, tja...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh knalrood! Dat lijkt me geweldig! Maar ik vrees dat het echt niet in de kamer past, te fel...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh dat bed is geweldig, en die kleur ook zo mooi! Toon zeker voor & na foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn anders niet zo moeilijk te vinden, die bedden. Op kapaza vragen ze er anders vaak nog teveel geld voor, maar in de kringloopwinkel of via via valt dat heel goed mee. Geduld en regelmatig eens rondkijken helpen wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goede buit! Die poppen vond ik ook in een kringloopwinkel in Nijmegen, maar dan had een vlijtige moeder er ongeveer 40 jaar geleden zelf kleedjes voor genaaid - heel schattig!

  Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ozowiezo: deze popjes hebben ook al andere kleertjes aan, niet allemaal even mooi. Wie weet maak ik zelf nog wel eens een ander tenuetje voor het bonte gezelschap. Momenteel loopt mijn hoofd weer over van alle dingen die ik graag wil maken, ik weet gewoon niet meer waar te beginnen. Mijn naaimachine doet ook weer vervelend, de seut!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een mooie kamer! enne groen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. moh, zo'n poppenkastpoppen had ik vroeger ook! Zaalig dat die nog bestaan :)

  BeantwoordenVerwijderen