maandag 10 augustus 2009

SpeelstraatZalig! Genieten! Vakantie! Kinderparadijsje!

Een tijdje terug was het wel anders. Nu kunnen we urenlang buitenspelen en bijkletsen met de buren. Het was een hele administratieve belevenis om het rond te krijgen: aanvraag doen, hopen dat de politie het goedkeurt, handtekeningen van de buren verzamelen, cafébazinnen overtuigen, ... Soit, ik ben dus verantwoordelijke van onze allereerste Speelstraat! De Stad Gent voorziet 2 borden om de straat af te sluiten voor verkeer, een spelkoffer vol met ballen, krijtjes, balonnen, vlaggenlijnen en we kregen ook een heus springkasteel te leen voor 4 dagen!

Perfect zou je denken, tot je een handvol wilde 14-jarigen op zo'n springkasteel loslaat. Dat in combinatie met een drieënhalfjarige die van geen wijken wil weten geeft problemen. Kermen dat ze deed.
Op de dienst Spoedgevallen vonden ze het een 'typisch' geval: "trampoline of springkasteel zeker?". Blijkt dat haar pees half is doorgescheurd, een puber sprong op haar knie waardoor die laatste in de verkeerde richting plooide (jak!). Dat worden twee weken gips. En dat in de laatste weken zomervakantie...ocharm...Na de eerste schrik kwam de totale frustratie. Ineens wist ik weer wat een karakter deze kleine dame heeft. Als baby kon ze ook zo ontzettend gefrustreerd zijn als ze iets niet kon of als haar iets niet zinde. Maar ondertussen is ze al wat rustiger, ze probeert zelfs al weer te stappen met haar gips. Ons klein frustrokipje!

15 opmerkingen:

 1. Arme meid...vraag die puber maar eens om te komen voorlezen, past hij volgende keer mss een beetje op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wou gisteren nog vragen of jullie meegingen naar de Blaarmeersen, maar besefte plots dat 't voor Stella wel zielig zou zijn geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ojee, das wel heel erg, zo'n klein beentje in de gips, ocharme!!! Ik zie ze wel lachen op de foto's, hopelijk heeft ze er niet alteveel last van!
  daar gaat je leuke speelstraat...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei dat is minder, trampolines zijn het kwaad van de jaren 00 jom en het is nog niet gedaan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de arme dutsepruts!!! maak maar een mooie tekening op dat gips... (hoewel met dat kunstgips van tegenwoordig gaat dat zo goed niet meer...)
  hopelijk is ze er vlug van af... en idd pubers en kleinere kinderen samen op een springkasteel, dat lukt niet: bewaking zetten? zodat ieder om beurt eens mag...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zo erg zeg
  Ik kan geloven dat ze gefrustreerd is
  ocharme stellatje

  Wel een mooie speelstraat zeg

  Hele mooie dingen die je gemaakt hebt Stien
  ik bekijk je blog af en toe
  echt super

  enne we verwachten nu ook een februarikindje :)

  groetjes
  Neel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat: OOK een februarikindje? is daar iets dat je ons moet vertellen meisjesmama?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Arme Stella! Maar ik vind het toch erg knap van haar dat ze zich niet zomaar door die pubers opzij heeft laten schuiven. Wat een karakter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach nee, wat sneu zeg. Het valt me nog mee twee weken, moet ik zeggen. Maar als je drieeneenhalf bent valt dat natuurlijk niet mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De grote jongens werden al meermaals aangemaand tot kalmte, maar je kent dat he. Die gastjes vergeten dat. Hoewel degene die op Stella sprong maar bleef beweren dat hij haar niet had aangeraakt en dat ze gewoon haar voet verzwikte was het wel dat kereltje dat als enige van de bende de dag nadien is teruggekomen. Hij voelde zich overduidelijk schuldig en heeft een hele tijd met haar gespeeld.
  Ondertussen is ze al wat minder verveeld en probeert ze rond te huppelen op 1 been. Sja 2 weken is ook weer niet ontzettend lang maar voor zo'n kleintje is elke dag er teveel aan (hoe zou je zelf zijn).

  @prutsen: daar zeg je me wat!

  @Tante Hilde: Was 't maar waar!!! Maar mijne wederhelft wil (nog) niet mee, krijg 'm maar niet overtuigd. Stella is een februarikindje, vandaar...En Neel heeft ook een aprilkindje net als ik (Lili).

  @Neel: superrrrrdikke proficiat!!! Hopelijk een goede en gemakkelijke zwangerschap en een prachtige bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bedankt Stien
  Ik hoop dat het op uw stella lijkt als het weer een dochter is!
  echt waar wat een prachtmeiden heb je toch.
  Je hebt nog een beetje tijd om een wolfje te maken maar niet te lang meer, wederhelft :)

  Neel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Stien,

  Ik hoop dat jouw meisje vlug uit de plaaster mag zijn. Ik wou graag eens weten of je dat gebloemd tuniekje dat ze draagt(zie grote middelste foto van jouw collage)zelf gemaakt hebt of ergens gekocht hebt, zoja waar? ;-)

  Groetjes
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Ilse: ondertussen is de plaaster al eventjes af maar ze mankt nog wel en heel af en toe klaagt ze nog wel eens van wat pijn. Maar ze kan alweer fietsen en de trap oppikkelen dus ca va!
  Dat kleedje is van Petit Louie (King Louie) en dat kocht ik in Amsterdam (in de negen straatjes ergens is er een winkel die voornamelijk dat merk verkoopt). Het was toen afgeprijsd! Ik weet dat ze dat merk hier in Gent ook verkopen bij de Zsazsa (Serpentstraat). Ikzelf heb een gelijkaardige rok :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je hebt toch schattige dochtertjes....Ik vraag me af waar in Gent je dergelijke brede speelstraten hebt....

  BeantwoordenVerwijderen