Benodigdheden:
- 4 stukken kip (billen, borsten,...naar keuze!)
- beetje vetstof
- 2 uien
- 2 rode paprika's (had ik niet liggen, ik gebruikte een rode en een gele)
- 4 tomaten (ik gebruikte 6 romatomaten)
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepel paprikapoeder (ik gebruikte mild poeder, en meer)
- 100 ml yoghurt
- peterselie (had ik niet in huis, doeme toch!)
De stukken kip kruiden met peper en zout en 10 minuten (afhankelijk van welk stuk kip je gebruikt) braden. Snipper de uien fijn en snijd de paprika's in grove stukken. Ontvel de tomaten door het vel in te snijden en ze eventjes in kokend water onder te dompelen. Voeg de uien, tomaten en paprika's toe aan de kip en laat 30 minuten zachtjes stoven. Roer een papje van de yoghurt, bloem en paprikapoeder en meng dit door het gerecht. Laat het iets indikken en strooi er als afwerking de peterselie over (zoek er niet naar, peterselie staat niet op de foto).
Grappig ;-) ik betrap er mij ook soms op dat ik een curryworst ipv frikandel en hollandse mayonaise ipv zoete mayonaise wil bestellen. Als Limburgs Kempense ben ik aan de Maaskant terecht gekomen. Ze zouden hier vreemd opkijken.
BeantwoordenVerwijderenOCH zijde gij van de Kempen jom, morik ok!
BeantwoordenVerwijderenJot jom, zenne kik van de kaanten van turnauwt. Da gaai van de Kempen zij hadde kik allaank int snotje!
BeantwoordenVerwijderenHéhé!!
BeantwoordenVerwijderenDan zijde veurzekers van Re-ie.
Ej seg! Ik bezig net een iets beschaafder taaltje dan die van Re-ie...Ik ben van Turnhout en woonde vlak voor ik in Gent bleef plakken nog een jaar of 4 in Ravels, in het derde bultje van België :-)
BeantwoordenVerwijderen