vrijdag 1 februari 2013

WhopWhop

Zeg die woorden in de juiste toonaard tegen mijn jongste kind en hij legt zijn polsen op elkaar, zakt lichtjes door de knieën en begint te huppelen zoals een veulen. Zo dus.
Jong geleerd...al hoop ik er nog wel wat smaak bij te foefelen onderweg. Nu ja, de bewegingsdrang kon hij al van dag 1 botvieren in het geweldige dink dat babyrelax heet. Ik maak er even een tekeningetje bij post er even wat foto's bij:

That's entertainment


lachen!


Astor en het vossenpak
Na


Weet ge 't nog?

Ondertussen is het baaske 21 maanden en al làng het wipperke ontgroeit. Toch krijg ik héél vaak smeekbedes om het patroon van het hoesje van dat wipperke. En voilà, hier is het dan eindelijk! Het staat op mijn Google Drive en is een pdf. Het document telt 6 pagina's en als je let op de 2cm-aanduiding moet het formaat kloppen. Het patroon vind je hier.

Het is allemaal zo professioneel niet, maar hey that's me. Als je goed naar mijn bovenstaande foto's kijkt puzzel je het hoesje vanzelf in elkaar. Het is echt niet moeilijk!

Enkele tips:
 • gebruik stevige stof, de oranje rommelmarktruitjes scheurden gewoon door (gelukkig ontdekt op een kussenhoes en geen doorgevallen baby). De Ikea-canvas was ideaal! Jeans of stevig gewoon katoen kan ook best. 
 • Stik tegen 1 van de 2 kanten van het zitje wattine en stik door. Dat is dan de zachte kant.
 • gebruik jeansknopen. Die hamer je erin of met een knopentang en zijn stevig. Ik gebruikte zelf gespen maar zoals je op de foto's kan zien hing het tussenbeenstuk wat te slap, zeker in het begin. Ik heb het patroon daarom voorzien van tabs voor in de zijnaden waarop je dan jeansknopen steekt. Zelfde systeem als de tab tussen de beentjes.
 • Astor was een refluxer (net zoals zijn zussen) en kotste dus non-stop. Dan is het naast een reserve-hoes ook wel handig om er een snel afneembaar en wasbaar overtrekje over te trekken. Ik nam een wieglakentje van Hema en knipte er op de juiste plekken gaten in. Nog sneller klaar!
 • Het patroon is 1cm naadwaarde inclusief.
 • Het kan goed zijn dat er iets niet klopt aan het patroon, al denk ik zelf van niet. Ik tekende het na van een reeds geknipte maar nog niet genaaide hoes die hier al meer dan een jaar rondslingerde. De wipper zelf is inmiddels uitgeleend dus ik kon het niet testen. Eventuele opmerkingen zijn altijd
Heb je iets gemaakt van mijn patronen of handleidingen post het dan in de flickrgroep of geef een seintje op de facebookpagina. Ik vind het àltijd leuk om te zien wat jullie ervan maken!

Het patroon is bedoeld voor privégebruik.

Volledige link naar het patroon: https://docs.google.com/file/d/0B3_tM_a9KiXEUmJBR1dZM2NESDA/edit

klein astronautje
24 opmerkingen:

 1. Amai, bedankt!
  Ik hoop dit ooit nog eens nodig te hebben en jij hebt mij zonet een hele hoop denkwerk bespaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah wat gaan er vele nesteldrangende moeders content zijn!
  En wat betreft de doorscheurende stofjes: ik heb destijds een hoes gemaakt die OVER de originele hoes heen kan. Dat vond ik ietsje veiliger, gezien mijn niet zo professionele naaikunsten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ruitjes scheurden door omdat het stofje wat 'vergaan' was van ouderdom, niet omdat het niet stevig genoeg genaaid was ;-)

   Verwijderen
  2. :-) Wees gerust, ik had het over mijn eigen naaikunsten van bijna een jaar geleden. Al een jaar geleden jong! Zucht. Tijd. Veel te snel...

   Verwijderen
 3. Yes!
  Nu nog snel de tijd vinden, maar het zal toch nodig zijn. Na onze drie kids en enkele uitleenbeurten is de originele stof echt op! Heel hard bedankt he! Ik post zo snel mogelijk een fotoke! :-) Me happy !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Finally, ik loop al maanden te zoeken hoe ik dat zelf kan doen...
  Het ding al binnenstebuiten gekeerd maar er nog niet aan durven beginnen.
  Als die tweede er komt zal hij/zij in een heeeel flashy stoeleke zitten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super! wij hebben hier nog een hevige wipper in huis, dus als ik de tijd vind.. bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ...eentje om te onthouden......maar dan wel voor een ander, want zelf aan een nieuw boeleke beginnen dat zie ik echt niet zitten....alhoewel,met zo'n schoon wipperke...?!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. jeeeeeeuuuuuj, joepie! Binnenkort bevalt een vriendin van me..ideaal projectje om samen in elkaar te flansen op een girls evening of sewing.. dank u wel mercie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, die foto's! Ge doet me heimwee krijgen naar wat alweer bijna 2j geleden was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja slik, oh dat was toch zo'n schone tijd! De meest perfecte kraamtijd ever!

   Verwijderen
 9. Ik kan me de gagnam-stylende Astor al helemaal voorstellen :) En uw handleiding onthoud ik, voor ooit eens kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hoef niet meer, maar zoo aardig dat je dit post!!

  En die laatste foto, smelt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jeeej een patroon! en dat whop-whop, ik ken dat, metekindje Renske is 4 jaar en zingt uit volle borst: heeeeeee sexy lady, whop whop (beeld u dat dan in met het bijbehorende dansje!) => beetje verontrustend eigenlijk, maar allee, kleuterige onschuldigheid zeker?

  http://kellyjadestyle.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 12. OOh hier ook een twee-jarige die de dans danst en zelfs het refrein meezingt:"ganggang staal!"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vraagje.. Hoeveel meter stof is er nodig?? :) Dan kan ik bestellen om er ook eentje te maken als reserve-hoes... (de originele is weer redelijk vies gemaakt...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat weet ik niet meer. Als je voor beide kanten een andere stof neemt dan denk ik wel dat je toekomt met een meter van elke stof. Het zal minder zijn maar exact weet ik het niet. Je kan de patroondelen misschien eens op een lap stof leggen?

   Verwijderen
 14. Mijn schoonzusje vroeg me een nieuwe hoes te maken voor haar babybjorn wipper. Ik hoopte met de oude hoes als voorbeeld een heel eind te komen. Nu kom ik per toeval jouw patroon tegen! Dankjewel, ben benieuwd of het me lukt, ben een onervaren en ongeschoold naaister...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Als ik de patronen afdruk en aan elkaar wil kleven, heb ik een centimeter verschil tussen het patroon op pagina 4 en 5. Is er iemand die ditzelfde probleem heeft. Ik krijg de fout niet gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zelfde probleem... Mag ik vragen hoe je het opgelost hebt?

   Verwijderen
 16. Net als Evelien heb ik ook een verschil tussen pagina 4 en 5. Hoe los je dat op? Meisjesmama? Ik hoop dat je dit leest want dat hoesje is hier dringend aan vernieuwing toe (zeker nadat kind 2 besloten heeft om te beginnen brabbelen tijdens het eten. Een groentepapdouche? Waarom niet!). Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Wendy, mag ik vragen hoe je het opgelost heb? Hier hetzelfde probleem....

   Verwijderen
 17. Thankyou for sharing the pattern you made. I bought this bouncer second hand and it has a huge hole in it! With a small wriggly baby I don't have time to make my own pattern up so thankyou so very much for sharing.... lets hope I get time to sew it!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hier hetzelfde probleem: verschil tussen bovenkant van het patroon en de andere delen. Hoe lossen jullie dit op?

  BeantwoordenVerwijderen