donderdag 23 september 2010

September Veggiemaand: tagliatelle met pompoen, prei en feta

Overheerlijk! 't is maar dat ge 't weet!

Donderdag Veggiedag of September Veggiemaand, al om 't even, maar enthousiast dat zijn we! Vandaag gaan we voor tagliatelle met pompoen, prei en feta.

Het recept is grotendeels gebaseerd op een recept uit het meest eenvoudige maar supergoeie pastakookboek ooit, namelijk dit:


Ingrediënten (voor 4 personen):


  • 1kg pompoen
  • 2 preien (of 3 kleintjes)
  • 1 sjalotje (of een halve ui)
  • 2dl room
  • een handje pijnboompitten
  • 1 pakje fetakaas (geen idee van het gewicht, sorry)
  • wat water
  • peper, zout, muskaatnoot en een snuifje currykruiden (dezelfde als bij de cashewnotencurry)
  • tagliatelle (ik schat dat ook, geen idee van de exacte hoeveelheid) of andere pasta die goed past bij een romige saus, penne bijvoorbeeld.


 Werkwijze:
  • stoof het sjalotje glazig in wat boter, voeg de fijn gesneden prei toe en laat wat sudderen
  • schil de pompoen, snij in kleine blokjes en voeg toe aan de prei.
  • voeg een bodempje water toe en laat het geheel wat sudderen (een minuut of 5)
  • voeg de room toe en laat nog wat inkoken.
  • rooster de pijnpoompitten in een klein pannetje
  • snij de fetakaas in kleine blokjes
  • kook de tagliatelle al dente
  • dien op en garneer met pijnboompitten en fetakaas
  • smakelijk!

PS: Jong, eten fotograferen is zoooo gigantisch moeilijk! Respect voor de food-fotografen! Misschien een tip voor Elza D.: een handleiding alstemblieft!

21 opmerkingen:

  1. Hé, ik heb dat boek ook. Moet ik dus dringend eens ter hand nemen, want het ziet er wel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar staan echt zo'n eenvoudige maar superlekkere dingen in! Dit recept staat op pagina 127 maar ik heb 't wel zelf wat aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oei dat ziet er al ne keer gegeten uit ;-)
    ha heb dat boek ook mor met pasta doe ik nogal zo van we gooien ne keer wat bijeen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Al chance dat ik dan bij u gene pasta moet komen eten he!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. eten fotograferen is idd echt moeilijk, maar ik ben tegen recepten zonder foto bij ... op mijn blog zitten er ook soms scharminkels van foto's bij de recepten.
    Mijn lerares photoshop zei trouwens dat veel eten uit kookboeken niet echt eten is, maar soep bijvoorbeeld met gelatine wordt gemaakt om mooier te fotograferen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb die kookboek ook, misschien moet ik hem dan toch wel eens openslaan:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. LOL, Jipie, het ziet er inderdaad al nekeer gegeten uit. Maar dat ligt aan het recept en niet aan de foto denk ik.
    Ik zal nekeer postje doen over het eten fotograferen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. En hopla!

    http://elza-d.blogspot.com/2010/09/smakelijk-eten.html

    BeantwoordenVerwijderen
  9. allé, das precies een populair boek (toch om in 't rek te staan hebben) - 't staat hier dus ook en 'k zal het maar eens vanonder het stof halen... ik denk dat ik er nog nooit iets uit heb klaar gemaakt. Nog aanraders?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. je heb er nog van die boeken !
    over rijst ik ook leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vanavond getest en zéér goed gekeurd!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mmm, lekker allemaal. Ook ik heb dat boek nog ergens, toch maar weer even gaan afstoffen.

    Ik heb een award voor je, kijk maar op mijn blog

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ma how, ik vind dat dat er toch wel lekker uitziet! of ligt dat aan het feit dat ik eerst de werkwijze ne keer gelezen heb?

    BeantwoordenVerwijderen
  14. merci voor de tip!
    is echt superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuk blog heb je! Ik heb kort geleden wat mooie silhouetjes via je blog gevonden, en ze gebruikt voor wat shirtjes. Super! Sindsdien ben ik een trouwe blog volger. Keep up the good work!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. zeg, smaakt dat zo nogal zoetjes? is dat normaal of kan het pittiger?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Pompoen is wat zoetig he. Ik deed er wel curry (madras-kruidenmengeling van Sharwoods uit een potje) bij. De feta moet er op het laatst bij want als je 'm mee laat sudderen verliest de kaas z'n pittige zoute smaak. Dus echt op het laatst, als je je bord hebt opgeschept de feta erover strooien. Dat is écht noodzakelijk voor het evenwicht vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Bedankt voor de tip! Ik had de feta even laten meesudderen en idd: de smaak was eruit. Heb er ook nog een half bouillonblokske in gedaan en daarna zat de smaak goed. Mmmmm...

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dat is zooooo'n goed boek :) daarvan plakken de pagina's hier ook al aan mekaar door veelvuldig gebruik!

    http://kellyjadestyle.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen