Hij maakte voor u...euhm voor mij...deze overheerlijke cashewnotencurry!
Ingrediënten:
- 3 rode uien
- 80g cashewnoten
- 1 klein bakje champignons
- 400g Quornblokjes
- 2el tomatenpuree
- 5 teentjes knoflook
- sap van 1 limoen
- 4el yoghurt
- 2 stokjes kaneel
- 2 koffielepels currypoeder (Hot Curry Powder van Sharwoods in ons geval)
- 1el komijn
- 1el korianderzaad
- 1 bosje verse koriander (fijngehakt)
- 1 koffielepel gemberpoeder
- 1 koffielepel zout
- 2el maisolie
- 3el rozijnen
- 3dl water
- 1/3 rode peper
Werkwijze:
-Rooster de komijnzaadjes in een pan op het vuur. Vermaal de komijn in de vijzel tot poeder.
Deze foto zou je moeten kunnen ruiken!
-In de blender: de peper, ajuin, look, yoghurt, tomatenpuree, alle kruiden, 1/2 van het bosje verse koriander, cashewnoten.
-Mix alles tot een gladde massa.
-Bak het mengsel aan in de maïsolie op een zacht vuurtje gedurende een minuut of 2.
-Voeg de champignons, de rozijnen en het water toe en laat dat minstens een half uur sudderen. Let wel op voor aanbranden!
-Voeg de quornblokjes toe en laat nog een tiental minuutjes sudderen op een laag vuurtje.
-Strooi wat fijngehakte koriander en nog wat hele cashewnoten over de schotel als garnering.
-Kook wat rijst, wij aten er basmatirijst bij!
Ook lekker met wat naanbrood erbij maar dat vonden we nergens op zondag.
Smakelijk!
PS: wie meer groenten wil kan er bijvoorbeeld courgette of paprika aan toevoegen. Wie liever vlees eet kan de Quorn vervangen door kip en wie liever geen Quorn eet kan die ook gewoon skippen. Er zitten immers voldoende noten in.
Die heb ik ook al eens gemaakt en is inderdaad overheerlijk.
BeantwoordenVerwijderenVeggiemaand!? en dan suggereren dat je de quorn kan vervangen door kip!?!?
BeantwoordenVerwijderenoe, da's erg zeker? Alsof je een recept pas helemaal vegetarisch is als je er absoluut géén vlees kan in doen mocht je dat willen. Wij eten 'm met quorn, een ander met kip of zonder enige vorm van vlees of vleesvervanger. Ieder z'n meug he!
BeantwoordenVerwijderenOoooo, dat ziet er overheerlijk uit! Dat wordt hier zeker uitgeprobeerd.
BeantwoordenVerwijderenIk heb het hier net afgedrukt, dat gaan we hier ook 'ns proberen!
BeantwoordenVerwijderenMmm dat ziet er lekker uit, net iets anders dan het cashewnotencurryrecept dat ik meestal maak, deze variant lijkt me ook heel lekker !
BeantwoordenVerwijderenHoi meisjesmama,
BeantwoordenVerwijderenLeuk weer iets te lezen. Dit recept heeft net dat ietsje meer wat me het gevoel geeft dat ik het echt moet uitproberen.
Met dank aan de gastblogger !
Lusten jouw meisjes dit ? Ik ben heel benieuwd of onze patatjes dat al lusten...
Groetjes, Kaatjeto
Ja hoor, ze eten hun bordje helemaal leeg. Het pikante hangt af van de currykruiden, de peper en de komijn. Maar deze curry eten ze goed, het is natuurlijk wel kruidig maar niet te pikant.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er idd overheerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenWel een serieuze ingrediëntenlijst...ik zou normaal gezien al afhaken bij zo'n boodschappenlijst. Maar allé, ik ga het toch eens proberen.
Ik versta dat, ik ben ook zo. Maar we hebben de ingrediënten hebben we ondertussen zowat standaard in huis, gewoon omdat we graag regelmatig curry eten!
BeantwoordenVerwijderenamai dat ziet er zo keilekker uit dat ik gelijk mijn vegetarische zus en schoonbroer te eten vraag. en mijne man naar 't frituur schop....
BeantwoordenVerwijderenAmai al goéd dat ik het niet kan ruiken want het water loopt me nu al in de mond!
BeantwoordenVerwijderen