Ik hoor het u al denken: Cupcakes, jezus, wat is daar nu aan?
Inderdaad, daar is niet veel aan. Buiten dat ze enorm lekker zijn en uiteenlopend versierd kunnen worden zijn ze ook enorm gemakkelijk te maken.
Ik bak graag cakeskes met mijn madammen, en zij gelukkig ook met mij! En het móeten altijd cupcakes zijn!
Ik heb al verschillende recepten geprobeerd en dit is hetgene dat echt supersuperlekker is. Het lukt altijd, ze zijn altijd overheerlijk!
Voor ongeveer 24 stuks (2x een muffinplaat vol bij mij) heb je nodig:
-250g suiker (ik neem altijd griessuiker)
-250g boter (op kamertemperatuur)
-250g patisseriebloem + 7g bakpoeder ofwel 250g zelfrijzende bloem (ik zeef nooit)
-4 eieren (op kamertemperatuur)
-50g melk (lijkt onnozel, voor mensen met discalculie enorm gemakkelijk, gewoon blijven gieten tot de weegschaal 50g aangeeft)
-1 zakje vanillesuiker
- naar believen: speculaaskruiden, chocoladedruppels, rozijntjes...
-muffinplaat en cupcake-papiertjes
1) roer de boter met de suiker en de vanillesuiker romig
2) klop de eitjes met de melk los
3) giet al roerend het ei-melk-mengsel bij het boter-suiker-mengsel.
4) als je graag iets toevoegd zoals bv chocoladedruppels, dan roer je die best al onder de bloem, zo voorkom je dat ze naar de bodem zakken.
5) voeg voorzichtig al roerend de bloem toe
6) goed doorroeren
7) cupcakepapiertjes (die reeds in de muffinvorm staan) voor 2/3 vullen
8) 20 minuten op 175°
9) Haal de cakejes onmiddelijk na het bakken uit de muffinvorm (ik doe dat met twee soeplepels) en laat ze afkoelen op een taartrooster
Tips:
- zorg dat je oventemperatuur klopt! Sinds ik een oventhermometer heb zijn al mijn baksels stukken beter. Als ik mijn knop op 175° zet is de oven gegarandeerd 200° warm! Ik kocht mijn thermometer in de Hema.
- je kan ook 5 eieren nemen en de melk skippen. Ik voeg net de melk toe om de cakjes smeuïger, zachter en minder zwaar te maken
- ik maak vaak cakejes met chocoladedruppels erin, de beste zijn de bakbestendige. Die smelten niet waardoor je cake zijn stevigheid behoudt en je kinderen geen chocobaarden krijgen.
De cupcakes op de foto's zijn gebakken met speculaaskruiden, ongeveer zo'n 2 à 3 koffielepels.
Ik bakte vorig weekend twee biscuits en 24 cupcakes, mijn broers en zussen kwamen op bezoek en dus bakte en kookte ik voor dertien man!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Wij zijn hier ook zot van cupcakes. We gaan dit recept dus absoluut testen!
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit recept absoluut een keer proberen :)
BeantwoordenVerwijderenAlle Meisjesmama, ik ben net zo trots op mezelf omdat ik dat -nog niet zo lang- kan maken. En dan zegt ge dat er niets aan is. Ik voel me zo'n kookkneusje:)
BeantwoordenVerwijderenMmm... heerlijk! Van het weekend ook maar weer eens aan de slag met mijn prinsesjes.
BeantwoordenVerwijderenZo 'n thermometer heb ik ook nodig. Wat heb je 'n mooie cupcake standaard.
@Miss Bee: dat étagèreke komt ook van de Hema!
BeantwoordenVerwijderen@Annava: gemakkelijk maar vooral superlekker, en dat laatste is wat telt!
Ik heb net jouw cakejes gemaakt en ze zijn super! Heb er al veel complimentjes voor gekregen.
BeantwoordenVerwijderenDus dank je wel voor het lekker receptje!
Groetjes,
Eveline
ik heb pas van die herbruikbare siliconen cupcakes dingskes gekregen. Super handig, er zaten er 12 in een pakje en ik heb 2 pakjes gekregen dus dan kan ik ook al wel wa cakeskes bakken :-)
BeantwoordenVerwijderenIk doe er nog van die lekkere chocoladeglazuur op. ;-) zo te verkrijgen in de winkel. je moet dat pakje in warm water leggen en dan ff wachten tot het vloeibaar is, heeel easyyyy
En mocht je ooit geen tijd/zin/energie/handen of voeten hebben om ze te maken..kun je altijd naar www.begbiesbakery.hyves.nl
BeantwoordenVerwijderen:)
ik maak ze ook heel graag en heb net een winkeltje in antwerpen gevonden waar ze alles voor cupcakes verkopen
BeantwoordenVerwijderenmayas in de kasteelpleinstraat 66 moet je eens naar toe gaan :-)
aja i love you blogg