donderdag 21 maart 2013

Finch

Mijn jongste en mooiste zus is altijd jarig als de lente begint. Negentien jaar al zeg, ik herinner me de dag dat ze werd geboren als gisteren. Ze is niet alleen mijn zus maar ook mijn metekind dus dan geef ik graag iets handgemaakt.

Finch

Ik zag deze via pinterest en was er meteen weg van. Ik heb zelf ook zo'n kleine handtas en dat is effenaf gemakkelijk! Zeker als het beter weer wordt, dan past zo'n fijne tas toch beter. En alles kan er net in: zonnebril, portefeuille, gsm...

Finch

Deze Finch van Fynn  is heel eenvoudig. Ik vind de klep die tussen het achterpandje zit heel handig! Ik voegde er nog een binnenzakje aan toe en stak paspel tussen de naden van de klep en het voorpand.

Finch

De buitenstof is skai, gekocht bij De Strik in Ledeberg. De binnenkant is een bloemetjesstofje van Laura Ashley, gekocht in de kringloopwinkel. Het tasje sluit met een parelmoeren drukknoop.

Finch

Finch

zondag 17 maart 2013

Alice in Wonderland

Ook ik mocht al eens piepen in Homemade Mini Couture en ziet eens wat een pracht!

Alice in Wonderland

Eindelijk wordt mijn honger naar uitdagender patronen gestild! Dat gecombineerd met veel klasse en stijl (gelijk we van Little Miss Y gewend zijn) én het feit dat ik echt net nu een jasjespatroon nodig had is echt een schot in de roos! Oh ik maak zo graag jasjes!

Alice in Wonderland


De jas heeft veel prachtige details! Pofmouwtjes bijvoorbeeld.

Alice in Wonderland

En een speciale rugpas.

Alice in Wonderland

Oh en ziet die manchetten en die zakken!

Alice in Wonderland

Ik gebruikte Trèfle -Alice in Wonderland- van Kokka, de voering is Chartreuse allebei van bij Vermiljoenshop. De polkadotjes komen van bij de Turk. De oudroze knopen komen van een rommelmarkt. De naden zijn doorstikt met gouddraad. Scoren!

Nieuwe jas en nieuwe fiets

Een nieuwe jas én een nieuwe fiets!

Nieuwe jas en nieuwe fiets

Nieuwe jas en nieuwe fiets

Een Minerva van dertig jaar oud, met veel liefde en oog voor authenticiteit opgemaakt door haar vader.

Nieuwe jas en nieuwe fiets

Nieuwe jas en nieuwe fiets

vrijdag 15 maart 2013

Lentelili

Het eerste lenterokje is voor Lili. Niet dat ze met een zus die net een jaar ouder is kleren tekort heeft. Integendeel. Maar het is ook best sneu voor haar dat ze nooit echt iets nodig heeft.

Lentelili

Een restje van Cosmo van bij Vermiljoenshop, wat boordstof, een kantje en een uurtje later werd een snel rokje geboren. Wat een gerief toch zeg, Allemaal Rokjes!

Lentelili

Lentelili

Omdat het restje stof net de hoogte was van het rokje wilde ik liefst de hele stof opgebruiken. Anders zit ik weer met die piepkleine maar o-zo-schattige restjes die ik niet kan weggooien. Daarom stak ik er een stolpplooi in. Zo was ineens de hele stof op!

Lentelili

De stof is seersucker, dat is een echte zomerstof! Er zitten kleine streepjes in en het is absoluut verplicht te strijken. Maar zo luchtig!

Lentelili

Lentelili

woensdag 13 maart 2013

Doilyslinger met wat fluo

Doilyslinger met wat fluo

Làng geleden hier gezien en ervoor gevallen als een blok. Met ons nieuwe huis in het vooruitzicht krijg ik zo'n goesting om het strakke van een nieuwbouw alvast een warme toets te geven. Deze slinger zal daar zeker voor dienen.

Doilyslinger met wat fluo

Doilyslinger met wat fluo

De doilies (vertaald is dat onderzettertje ofzo, wat oneerbiedig voor zo'n schoon lapje handwerk!) komen allemaal van de kringloopwinkel. Ik knipte ze allemaal middendoor en stikte telkens zo'n halve doily tussen de fluoroze biais. Een gouden tip voor als u het zelf ook wil proberen is alweer Wondertape! Zo plak je de doily gewoon tussen de biais en moet je je tijdens het stikken niet druk maken of elk gaatje en haakje wel schoon mee tussen de biais zit. En zo kan je ook gemakkelijk eerst alle doilies op gelijke afstand van elkaar (ik nam 15cm tussen elke doily) van elkaar tussen de biais plakken.

Doilyslinger met wat fluo

maandag 11 maart 2013

Glittervest

Ooit moet dit deux-pieceke zwaar in de mode zijn geweest. Kobaltblauw met gouden glitters erdoorheen gebreid. Een vest-trui met polosluiting en een bijbehorende rechte rok. Ik kocht het duo onlangs aan 7 euro in de kringloopwinkel. Niet goedkoop maar ja, ze waren met twee dan ook. En ik wist dat mijn dochters zouden zwijmelen bij deze bling bling.

BlingBling

Ik hou enorm van recykleren, ik vind mezelf dan geweldig creatief en al. En het kost ook bijna niets, het is meestal gemakkelijk, het is altijd een verrassing en de voldoening is groot want een afgeschreven kledingstuk krijgt een tweede heruitgevonden leven. Zalig!

Voor & Na

Dit was een eitje. De polosluiting kwam net diep genoeg om er een kindervestje van te maken. Hoe dat gaat toon ik even hier. Sorry voor de crappy foto's maar de kobaltblauwe blingbling is gruwelijk om te fotograferen.

How-to Recykleren


  1. Leg het te recykleren kledingstuk mooi plat, let erop dat de naden goed liggen.
  2. Neem een goedpassend kledingstuk (truitje, vestje, t-shirt) als patroon.
  3. Teken rond het patroon-kledingstuk (of knip ineens zoals ik deed), denk aan naadwaarde en neem slechts een halfje zodat je het op middenvoor kan spiegelen (en je dus een symmetrisch kledingstuk krijgt).
  4. Knip uit
  5. Ik hergebruikte de mouwen maar knipte ze wel smaller. Knip nooit bovenaan want dan moet je 2 naden stikken, verknip onderaan en maak een nieuwe naad. De boordstof mouweinden liet ik onaangeroerd omdat ze aan de mouw waren gebreid.
  6. Ik zette er nog een dubbelgevouwen boord aan onderaan.

En ik had nog zeker 10 centimeter van de trui over rondomrond. Verbazend dus hoeveel er uit zo'n trui gaat! Nochtans was het maat S.

Vestje!

Kraagje

Vestje!

Hmpfff

Hmpfff

Oh en ze was er wél blij mee hoor, ze had alleen geen zin om te poseren.

De bijbehorende rok hou ik voor volgende winter, samen met de andere twintig te verbouwen kleren. Hmmm.