dinsdag 16 april 2013

Alles komt terug

Mijn versche tweejarige is zoals het een peuter betaamt stapelgek van beesten. Een vlieg, een schaap, een vogel of een olifant, whatever. Extase alom! Best aandoenlijk ook, die verwondering en dat enthousiasme. Enige jaren geleden beleefden we die fase in tweevoud met onze peuterdochters. Wij deden toen niet anders dan naar beesten gaan kijken. Na verloop van jaren en het uitbreiden van de interesses van onze dochters bleef er van de dierenkijkerij enkel een tweejaarlijks uitstapje dierentuin over. En zoals dat gaat met een dessertkindje: alles komt terug! Jeuj!

De Campagne

Afgelopen zondag scheen de zon en hadden we een jarige in 't verschiet. Een bezoek aan de De Campagne was het ideale verjaardagscadeau. Dat was lang geleden zeg!

De Campagne

De Campagne

De Campagne

De Campagne

"Ooooohhhh!"

De Campagne

De Campagne

De Campagne

De Campagne is eigenlijk een schoolhoeve van de Stad Gent. Scholen gaan er met hun klassen op bezoek, kinderen leren er over de dieren en de groententuin en kunnen ook zelf hun handen uit de mouwen steken met hun klas. Maar elke werkdag tijdens de schooluren en elke tweede zondagnamiddag van de maand (van april tot oktober) is De Campagne ook open voor publiek. Tijdens de Gentse Feesten is er ook een speciaal programma. Wij deden dan al eens van geitjes melken, konijntjes knuffelen, geitjes aaien, ritjes in de huifkar, kindergrime,...

De Campagne

En na de terugrit, terwijl de peuterpuber zijn middagdutje inhaalde...

De Campagne

...genoten wij. Tja, zo gaat dat met dessertkindjes.

De Campagne

Voor wie het nog niet wist, ik heb hierboven een tabpagina Gent enzo, ik heb ze onlangs nog eens een update gegeven en ben van plan er nog wat meer kinderspul bij te zetten want Gent is niet alleen voor grote mensen de max!

20 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke dag! En wat een geweldige term: dessertkindje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was net hetzelfde aan het denken over dat dessertkindje!

   Verwijderen
  2. Same here! Weet ik meteen hoe ik de Zoon vanaf nu ga noemen :-)

   Verwijderen
 2. ♥ de blikken van de dochters! Bijna moederlijk, ze staan te popelen om de wereld aan kleine broer te laten zien en om te genieten van zijn verwondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, dat vond ik als kind ook zo fijn! :) Ik geloof zelfs dat ik in De Campagne eens geweest ben... op veeartsenij visite voor een zieke koe... zou dat kunnen? Waar juist in Gent bevindt zich deze leuke beestenboel?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Merci voor de tip. Ik zet het op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De kinderboerderij is van na mijn tijd maar in het park heb ik als kind uuuuuuren geravot. Daar ga ik de oudsten en het dessertkindeke deze zomer ook eens mee naar toe nemen. Merci!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat Gent zo ver van hier is, want echt alle supertoffe dingen zijn daar te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er uit als een heerlijke dag! Enneh... volgens mij lijken de kindjes enorm op hun papa!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peup, alleen Stella :-) Allez, qua looks dan he. Astor is helemaal mij, Lili lijkt op mijn jongste zus.

   Verwijderen
 8. ziet er idd een leuke boerderij uit!

  http://mamajulesbrussels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zalig he, die bewondering voor dieren! Hier net hetzelfde, naast auto's zijn dieren het meest populair!
  Ga snel nog eens naar Planckendael, wij gingen laatst nog eens en hebben ons kriek gelachen met Mathijs! Hij heeft drie uur gierend en roepend rondgelopen van enthousiasme!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De campagne is echt de max voor kids !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O, dat zag er een heerlijke dag uit!
  En die laatste foto, supercool, je dochters gaan echte diva's worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hebt gij uw gsm-nr op uw wederhelft zijn hand geschreven voor het geval hij verloren loopt? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Enkele dagen geleden las ik een gepost commentaar online blog gepost commentaar mijn huwelijk gered van echtscheiding, echte informatie is krachtig. ik heb een goede intentie om mijn persoonlijke levenservaring in mijn huwelijksleven met je te delen. Mijn man scheidde me de afgelopen 2 jaar, hij verhuisde naar een andere vrouw in Stockholm, ik huilde elke avond wanneer ik me herinner dat mijn dochter me vroeg wanneer papa thuiskomt voor het avondeten vanavond! ik hou van mijn man man, we hebben een baby meisje van 6 jaar oud. ik neem contact op met zoveel spreukgieters vorig jaar kon niemand mijn man terugbrengen, ze eisten allemaal om veel geld van mij, ik gaf de liefdesdrift op tot vorige week, ik vertelde mijn vriend alles wat er met me gebeurde en ik deel mijn hartpijn aan mijn vriendin Michelle, ze raadde me aan contact op te nemen met de communicatie met Spell Caster Dr.oduduwa

  {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  Dr.oududwa hij kan helpen liefdesrelatie crisis op te lossen binnen 2 dagen zal mijn ex-liefdespartner terugkeren naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen